Stała ankieta oceniająca modrowanie forum
Moderator: moderatorzy
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Stała ankieta oceniająca modrowanie forum
To jest stała ankieta dotycząca sposobu moderowania forum. Można zaznaczyć maksymalnie tylko cztery punkty, co nie oznacza, że zaprzeczasz pozostałym. Wybierz po prostu najistotniejsze.
Zawsze, nawet po latach można zmienić zdanie i dopasować swój głos do zmieniającej się sytuacji.
Wynik ankiety nie oznacza jeszcze decyzji zmian, lecz będzie dla nas, administracji pomocą w dopasowaniu forum do potrzeb.
Jeśli nie uwzględniłem istotnych innych pytań, na które chciałbyś odpowiedzieć, podaj je proszę z swoim poście. Może rozszerzę wtedy ankietę.
Zawsze, nawet po latach można zmienić zdanie i dopasować swój głos do zmieniającej się sytuacji.
Wynik ankiety nie oznacza jeszcze decyzji zmian, lecz będzie dla nas, administracji pomocą w dopasowaniu forum do potrzeb.
Jeśli nie uwzględniłem istotnych innych pytań, na które chciałbyś odpowiedzieć, podaj je proszę z swoim poście. Może rozszerzę wtedy ankietę.
Re: Stała ankieta oceniająca modrowanie forum
Wiesz Zbyszku moderowanie, to jest indywidualna sprawa moderatora, a nie zbiór chęci moderowanych. Można opierać się na pewnym regulaminie. Nie obraź się, ale wydaje mi się, że jesteś lekko oderwany od rzeczywistości, jak moi wykładowcy podczas studiów XD. Pracujesz Zbyszku na uczelni może, że myślisz ze zachowanie człowieka można określić prostymi reakcjami ?
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
3. Moderatorzy powinni mniej kierowć się własnymi przekonaniami i ocenami i dopuszczać głosy niezgodne z ich poglądami lub innymi popularnymi opiniami.
Jestem za tym - tyle tylko że dziwne teorie wypisywane przez użytkowników w żaden sposób nie powinny być wulgarne i poniżające. Ten kto przytacza takie teorie niech poda źródła skąd ma takie newsy. Wszak ślina na język wszystko przyniesie, a papier wszystko przyjmie... I że by były w konkretnych działach a takich brakuje. Też nie wszystkie działy są potrzebne.
Problemem nie są "dzikie teorie" niektórych użytkowników, a konsekwencje jakie mogą wywołać u innych zaburzonych. Co do teorii żydowskiej i Sorosa tak namiętnie przepychanej przez Guile, to nie do niego najpierw zapuka prokurator ze sprawą o brak reakcji na mowę nienawiści i podżeganie do zabójstwa czy rozliczenia się, a do mnie że nie reagowalem na tego typu zachowania. To na mnie ciąży odpowiedzialność jeżeli któryś z użytkowników złoży zawiadomienie do prokuratury. Tym bardziej są tutaj osoby w remisji, które piszą wprost że to jest rynsztok, nie mają chęci tutaj pisać. To że jest to forum dla osób chorych na schizofrenię nie oznacza że będę pozwalał im jako moderator na wszystko, że nie będą ponosić konsekwencji swojego postępowania. Moderatorów jest za mało. Ładnie to wygląda w panelu zespołu i tyle. Na dzień dzisiejszy osoby które by według mnie mogły by być moderatorami ich tutaj nie ma. Catastrophique czy Trickster mogli by się sprawdzić.
Też jestem za zwiększeniem uprawnień dla moderatorów. Jeżeli już przejdzie opcja z ograniczaniem dostępu dla przewinionych, moderator mógłby wydać trzy ostrzeżenia, potem ograniczać czat, ewentualnie forum. Do banowania powinno zebrać się kworum moderatorów. Ostateczną decyzję podejmuje admin. I wymiana informacji między modami co sądzę na temat danych użytkowników, sytuacji, czy wpisów, jak było wcześniej
Jestem za tym - tyle tylko że dziwne teorie wypisywane przez użytkowników w żaden sposób nie powinny być wulgarne i poniżające. Ten kto przytacza takie teorie niech poda źródła skąd ma takie newsy. Wszak ślina na język wszystko przyniesie, a papier wszystko przyjmie... I że by były w konkretnych działach a takich brakuje. Też nie wszystkie działy są potrzebne.
Problemem nie są "dzikie teorie" niektórych użytkowników, a konsekwencje jakie mogą wywołać u innych zaburzonych. Co do teorii żydowskiej i Sorosa tak namiętnie przepychanej przez Guile, to nie do niego najpierw zapuka prokurator ze sprawą o brak reakcji na mowę nienawiści i podżeganie do zabójstwa czy rozliczenia się, a do mnie że nie reagowalem na tego typu zachowania. To na mnie ciąży odpowiedzialność jeżeli któryś z użytkowników złoży zawiadomienie do prokuratury. Tym bardziej są tutaj osoby w remisji, które piszą wprost że to jest rynsztok, nie mają chęci tutaj pisać. To że jest to forum dla osób chorych na schizofrenię nie oznacza że będę pozwalał im jako moderator na wszystko, że nie będą ponosić konsekwencji swojego postępowania. Moderatorów jest za mało. Ładnie to wygląda w panelu zespołu i tyle. Na dzień dzisiejszy osoby które by według mnie mogły by być moderatorami ich tutaj nie ma. Catastrophique czy Trickster mogli by się sprawdzić.
Też jestem za zwiększeniem uprawnień dla moderatorów. Jeżeli już przejdzie opcja z ograniczaniem dostępu dla przewinionych, moderator mógłby wydać trzy ostrzeżenia, potem ograniczać czat, ewentualnie forum. Do banowania powinno zebrać się kworum moderatorów. Ostateczną decyzję podejmuje admin. I wymiana informacji między modami co sądzę na temat danych użytkowników, sytuacji, czy wpisów, jak było wcześniej
Według mnie Papuśny dobrze to wymyślił, poza tym, ze miałbym być modem... Ja mam za mało czasu, by siedzieć na forum
A tak za wtóruje w/w moderatorowi guile szerzy treści antysemickie, faszystowskie na publicznym forum, więc Zbyszku wygoogluj ile grozi za to prowadzenie wcześniej wymienionej działalności w kodeksie karnym dla prowadzącego forum XD
Już widzę te nagłówki "chorzy psychicznie Ssmani" XD
Ale serio Zbyszku zrób coś z tym guile, bo będziesz miał ciężki okres w życiu, jak ktoś z zewnątrz zauważy, co on wypisuje na publicznym forum....
A tak za wtóruje w/w moderatorowi guile szerzy treści antysemickie, faszystowskie na publicznym forum, więc Zbyszku wygoogluj ile grozi za to prowadzenie wcześniej wymienionej działalności w kodeksie karnym dla prowadzącego forum XD
Już widzę te nagłówki "chorzy psychicznie Ssmani" XD
Ale serio Zbyszku zrób coś z tym guile, bo będziesz miał ciężki okres w życiu, jak ktoś z zewnątrz zauważy, co on wypisuje na publicznym forum....
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Nie zrozumiałem ! Nie jestem Twoim wykładowcą. Podaj proszę przykład, w którym miejscu rozmijam się z rzeczywistością. Ta ankieta to tylko wskazówka dla nas, na co mamy położyć większy nacisk. Jaką ankietę zaproponowałbyś w zamian ?
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Dodałem 13-ty punkt. Weźcie proszę jeszcze raz udział w ankiecie.
Nie chciałbym wikłać forum w znane kontrowersje, np. te czy p.Soros jest negatywną postacią, czy pozytywną. Niech one się rozgrywają gdzie indziej. A tu wolałbym możliwie dużo wolności wypowiedzi. To prawda, że nie możemy eksplicite inspirować do przemocy, lecz sam sposób widzenie spraw, nawet najbardziej fałszywy pozostaje ludzką wolnością. Moderacja interweniuje merytorycznie tylko na płaszczyźnie argumentu. Nie powinniśmy zwalczać fałszywych poglądów inaczej niż dobrym argumentem.
Nie chciałbym wikłać forum w znane kontrowersje, np. te czy p.Soros jest negatywną postacią, czy pozytywną. Niech one się rozgrywają gdzie indziej. A tu wolałbym możliwie dużo wolności wypowiedzi. To prawda, że nie możemy eksplicite inspirować do przemocy, lecz sam sposób widzenie spraw, nawet najbardziej fałszywy pozostaje ludzką wolnością. Moderacja interweniuje merytorycznie tylko na płaszczyźnie argumentu. Nie powinniśmy zwalczać fałszywych poglądów inaczej niż dobrym argumentem.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
No fakt. Przesadziłem. Kary za to jeszcze nie ma. Nie wiem jaki jest wyrok w Strasburgu. Jednak powództwa cywilne z tego tytułu już były. I są wyroki. Wystarczy udowodnić że moderator miał świadomość że takie wpisy istnieją. Więc obrywa administrator.
Po za tym to też świadczy o wysokim poziomie forum lub jego niskim poziomie świadczonych usług.
Więc tym samym uważam że dawanie przyzwolenia wyzywania kogoś na forum a moderator ma usunąć tylko wpis i nie poniesie atakujący żadnej konsekwencji uważam za absurdalny i punkt ten powinien zniknąć z ankiety.
Soros niech zostanie! Sęk w tym że by argumenty na temat absurdu że jestem jego człowiekiem, były treściwe a nie obelżywe dla kogokolwiek.... Bo szef się wkurzył.
Po za tym to też świadczy o wysokim poziomie forum lub jego niskim poziomie świadczonych usług.
Więc tym samym uważam że dawanie przyzwolenia wyzywania kogoś na forum a moderator ma usunąć tylko wpis i nie poniesie atakujący żadnej konsekwencji uważam za absurdalny i punkt ten powinien zniknąć z ankiety.
Soros niech zostanie! Sęk w tym że by argumenty na temat absurdu że jestem jego człowiekiem, były treściwe a nie obelżywe dla kogokolwiek.... Bo szef się wkurzył.
Rozumiem że ostrzeżenie wobec mnie zniknie,zwłaszcza jak nie mówiłem niczego co by mogło skutkować takim ostrzeżeniem.
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Jakby się czepiać to we wszystkich wątkach religijnych czasem obrażane są uczucia religijno-niereligijne (do wyboru). I jakby się jeszcze bardziej przyczepiać, to co trzeci wątek (tak "statystycznie") nadaje się do wyrzucenia. Wątki/posty grow upa, Sportowca, Słonecznika1 oraz AcidHousa czasem wołają o pomstę do nieba. Nie czepiam się personalnie użytkowników i nie oceniam ich sytuacji życiowo-chorobowej, ale czasem (często) przechodzi to ludzkie pojęcie. Regularnie wyrzucam posty do kosza, rzadziej wątki (toleruję schizofreniczną ekspresję i to, że nie zaśmieca się cudzego wątku), ale co to daje? Nic. Walka z wiatrakami.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- pycioslawa
- moderator
Przy okazji nie zgodzę się z typami potencjalnych moderatorów. Wystarczy rozejrzeć się trochę na forum, żeby zrozumieć o co mi chodzi.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
Utopia - to taki mały prezent ode mnie dla Ciebie i innych którzy nic takiego przecież nie mówili.
http://www.zydziwpolsce.edu.pl/edukacja ... rials.html
Życzę rozważnej lektury.
Pycioslawa - każdy ma swój typ. Moje dwa typy odmawiają i powodów jest kilka. Nie te że np. stracił zielony, bo w dziale z lekami zarzucił dygresją że by użytkownik nie brał leków, czy drugi który też stracił zielony, wcześniej też dostał propozycję moderowania forum i odmówił; Coś to mówi jednak o tym co się dzieje na forum. Nie jest moim celem szukać winnych, jest źle i jeszcze nie tragicznie, więc jest czas i miejsce by zabrać się za to. A tłumaczenie, bo ktoś jest chory nie zwalnia z obowiązku wyciągania konsekwencji wobec takich osób. Ja nie jestem od tego by weryfikować w jakim są stanie, jeżeli widzę że coś się powtarza to rozmawiam, jeżeli nie daje to zmiany to zgłaszam. Czy jest to celowe działanie czy wynik choroby, dla bezpieczeństwa wszystkich należy działać.
Życzę rozważnej lektury.
Pycioslawa - każdy ma swój typ. Moje dwa typy odmawiają i powodów jest kilka. Nie te że np. stracił zielony, bo w dziale z lekami zarzucił dygresją że by użytkownik nie brał leków, czy drugi który też stracił zielony, wcześniej też dostał propozycję moderowania forum i odmówił; Coś to mówi jednak o tym co się dzieje na forum. Nie jest moim celem szukać winnych, jest źle i jeszcze nie tragicznie, więc jest czas i miejsce by zabrać się za to. A tłumaczenie, bo ktoś jest chory nie zwalnia z obowiązku wyciągania konsekwencji wobec takich osób. Ja nie jestem od tego by weryfikować w jakim są stanie, jeżeli widzę że coś się powtarza to rozmawiam, jeżeli nie daje to zmiany to zgłaszam. Czy jest to celowe działanie czy wynik choroby, dla bezpieczeństwa wszystkich należy działać.
Chłopiec Papuśny pisze: ↑pn mar 15, 2021 3:33 pm Utopia - to taki mały prezent ode mnie dla Ciebie i innych którzy nic takiego przecież nie mówili.
Widać Papuśny że nie umiesz czytać ze zrozumieniem ,a chcesz tego uczyć innych i coś moderować.
Innym nie wlepiłeś ostrzeżenia,tylko mi za zdanie o którym sensie wie każdy kto się interesuje polityką i tym co się dzieje w świecie.Pytanie co tam wypisywałem ,sam nie masz pojęcia.Chcę znać powód.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
Zbęde szerokim uśmiechem Twój komentarz. Pozwolisz?
A więc:
Jest was czterech.
A oni też nie mówili nic złego i zobacz jak to się skończyło.... Nikt źle nie mówi, tylko ludzie źle rozumieją??
Leopold II Koburg
Ismail Enver Pasza (1913 – 1922 r.)
Hideki Tōjō (1941 – 1944 r.)
Adolf Hitler (1933-1945)
Mao Zedong (1943 – 1976 r.)
Kim Ir Sen (1948 – nieskończoność)
Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili (1941-1953)
Idi Amin (1971 – 1979)
Mengistu Haile Mariam (1974 – 1991 r.)
Pol Pot (1976 – 1979 r.)
Omar al-Bashir (od 1989 r.)
A więc:
Jest was czterech.
A oni też nie mówili nic złego i zobacz jak to się skończyło.... Nikt źle nie mówi, tylko ludzie źle rozumieją??
Leopold II Koburg
Ismail Enver Pasza (1913 – 1922 r.)
Hideki Tōjō (1941 – 1944 r.)
Adolf Hitler (1933-1945)
Mao Zedong (1943 – 1976 r.)
Kim Ir Sen (1948 – nieskończoność)
Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili (1941-1953)
Idi Amin (1971 – 1979)
Mengistu Haile Mariam (1974 – 1991 r.)
Pol Pot (1976 – 1979 r.)
Omar al-Bashir (od 1989 r.)
Na uczelni są ludzie inteligentni i w większości dobrze wychowani, wiedzący jak postępować i wyrażać się na poziomie, a przy tym myślący, że skoro oni tacy są, to i reszta społeczeństwa jest taka sama i trzeba z nią postępować w taki sam sposób jak z ludźmi na uczelni Xd - to miałem na myśli
Jakbyśmy chcieli być modami i mieli na to czas, to byśmy przebili Cię na głowę stanem zdrowia ( nie piszemy głupot, riposty mamy składne itd. XD) i zdolnościami persfazji- ty myślisz czemu umiemy tak sprawnie pisać na forum? Ale wiesz Pyciu niektórzy pracują, mają własne prawdziwe życie i znajomych w realu, a nie chcą jak ty żyć w interneciepycioslawa pisze: ↑pn mar 15, 2021 3:00 pm Przy okazji nie zgodzę się z typami potencjalnych moderatorów. Wystarczy rozejrzeć się trochę na forum, żeby zrozumieć o co mi chodzi.
- pycioslawa
- moderator
Lol. Jak Ci nie pasuje, to złóż podanie o usunięcie mnie z moderatorów, skoro nie jest ok ani mój stan zdrowia, ani zdolności pers"f"azji. Cud, że lepiej znam się na ortografii niż Ty. I gratuluję - jak dobrze znasz moje życie! To, że wolę znajomości przez internet (bo łatwo wyłączyć komputer/telefon, wyjść z aplikacji czy zablokować delikwenta, a co najlepsze nie widzieć z bliska jego mordy) nie oznacza, że żyję w internecie. Resztę sobie dośpiewaj, skoro taki światły jesteś.Trickster pisze: ↑pn mar 15, 2021 5:13 pmJakbyśmy chcieli być modami i mieli na to czas, to byśmy przebili Cię na głowę stanem zdrowia ( nie piszemy głupot, riposty mamy składne itd. XD) i zdolnościami persfazji- ty myślisz czemu umiemy tak sprawnie pisać na forum? Ale wiesz Pyciu niektórzy pracują, mają własne prawdziwe życie i znajomych w realu, a nie chcą jak ty żyć w interneciepycioslawa pisze: ↑pn mar 15, 2021 3:00 pm Przy okazji nie zgodzę się z typami potencjalnych moderatorów. Wystarczy rozejrzeć się trochę na forum, żeby zrozumieć o co mi chodzi.
Jak evot evotem nikt nigdy nie oceniał nikogo za stan zdrowia a za mertyorykę wypowiedzi, oprócz Maksymiliany która prowadziła osobistą krucjatę i widać było po niej chorobę.
E ?= m + (*c²)
Światły, nie światły Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma mordeczkopycioslawa pisze: ↑pn mar 15, 2021 5:24 pmLol. Jak Ci nie pasuje, to złóż podanie o usunięcie mnie z moderatorów, skoro nie jest ok ani mój stan zdrowia, ani zdolności pers"f"azji. Cud, że lepiej znam się na ortografii niż Ty. I gratuluję - jak dobrze znasz moje życie! To, że wolę znajomości przez internet (bo łatwo wyłączyć komputer/telefon, wyjść z aplikacji czy zablokować delikwenta, a co najlepsze nie widzieć z bliska jego mordy) nie oznacza, że żyję w internecie. Resztę sobie dośpiewaj, skoro taki światły jesteś.Trickster pisze: ↑pn mar 15, 2021 5:13 pmJakbyśmy chcieli być modami i mieli na to czas, to byśmy przebili Cię na głowę stanem zdrowia ( nie piszemy głupot, riposty mamy składne itd. XD) i zdolnościami persfazji- ty myślisz czemu umiemy tak sprawnie pisać na forum? Ale wiesz Pyciu niektórzy pracują, mają własne prawdziwe życie i znajomych w realu, a nie chcą jak ty żyć w interneciepycioslawa pisze: ↑pn mar 15, 2021 3:00 pm Przy okazji nie zgodzę się z typami potencjalnych moderatorów. Wystarczy rozejrzeć się trochę na forum, żeby zrozumieć o co mi chodzi.
- pycioslawa
- moderator
Nie no, co Ty, ja jestem przecież wariatem ubezwłasnowolnionym przez niektórych użytkowników. Nie mam ani prawa głosu, ani prawa żyć.