jak poderwać dziewczynę która ma schizofrenie?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- Catastrophique
- bywalec
Re: jak poderwać dziewczynę która ma schizofrenie?
Byłem z kilkoma dziewczynami chorymi psychicznie. Mam dosyc, raczej na dluzej.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
To musisz mieć duży bagaż doświadczeń,normalnie jak lekarz psychiatrii.Catastrophique pisze: ↑śr lut 24, 2021 4:26 pm Byłem z kilkoma dziewczynami chorymi psychicznie. Mam dosyc, raczej na dluzej.
- Catastrophique
- bywalec
Mam sporo doswiadczen, sporo przeżyłem, ale to mnie uczynilo lepszym człowiekiem. Nie wiem co to ma wspolnego z psychiatrami.
Bo lekarz psychiatrii ma doświadczenia z chorymi.Tylko tyle.
Super że pracujesz nad sobą,proces samorealizacji wewnętrznej jest nieskończony.
Super że pracujesz nad sobą,proces samorealizacji wewnętrznej jest nieskończony.
- Catastrophique
- bywalec
Dokładnie tak. Praca nad sobą to praca na cale zycie. Ale jest bardzo satysfakcjonujaca .
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Ja raz poderwałem schiozfreniczkę, nawet dwa, ale już mnie nie chce. xd
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Ze zdrową są problemy, zdrady, koszty,
puszczanie się, alimenty, a co mówić z chorą psychicznie.
Poza tym za uwiedzenie chorej psychicznie grozi odpowiedzialność karna. Jeszcze jak jest ubezwłasnowolniona i ma opiekuna, to już lepiej sobie odpuścić tę przyjemność.
puszczanie się, alimenty, a co mówić z chorą psychicznie.
Poza tym za uwiedzenie chorej psychicznie grozi odpowiedzialność karna. Jeszcze jak jest ubezwłasnowolniona i ma opiekuna, to już lepiej sobie odpuścić tę przyjemność.
Karma ala ala arma ogłaszamy żałoby w zerówkach.
Dziewczyny są różne. Ale te na schize są podobne. Są też dziewczyny z defektem poznawczym i udają ataki padaczki.
Dziewczyna ze schizo jest jak księżniczka w wieży.
Czym jest schizofrenia. Jak jesteś cie popier dol to nie zwalajcie na schize.
Ja jestem jedynym szanowanym użytkownikiem bo mam schize ale nie z filmu gdzie ludzie mówią do siebie dubbingiem.
Dziewczyny są różne. Ale te na schize są podobne. Są też dziewczyny z defektem poznawczym i udają ataki padaczki.
Dziewczyna ze schizo jest jak księżniczka w wieży.
Czym jest schizofrenia. Jak jesteś cie popier dol to nie zwalajcie na schize.
Ja jestem jedynym szanowanym użytkownikiem bo mam schize ale nie z filmu gdzie ludzie mówią do siebie dubbingiem.
*
Może lepiej na początek, dla treningu zaprzyjaźnijcie się z kobitą na wózku inwalidzkim i spróbujcie z nią na co dzień żyć w miłości, uczciwości, wierności itd.
Związek z kobietą chorą psychicznie to jeszcze większe wyzwanie.
Związek z kobietą chorą psychicznie to jeszcze większe wyzwanie.
wyobraź sobie że albo wiem więcej albo jestem tak zdesperowany.
w opini CBOS wynika że dziewczyna to sąsiadka bo umyłą twarz. a nie ma diagnozy.
te ze schizofrenia mają karte choroby. i przeżywają to jak ja że słyszy mnie cały śwait zamiast zając się tym co lubie to ja myśle czy słyszy mnie cały świat.
pisze to bo chce żebyś tak miał.
w opini CBOS wynika że dziewczyna to sąsiadka bo umyłą twarz. a nie ma diagnozy.
te ze schizofrenia mają karte choroby. i przeżywają to jak ja że słyszy mnie cały śwait zamiast zając się tym co lubie to ja myśle czy słyszy mnie cały świat.
pisze to bo chce żebyś tak miał.
*
No tak, trochę naiwności ułatwia życie. Gdyby człowiek zwracał uwagę na wszystko co wie, to by szklanki wody nie wypił z tymi obrzydliwymi mikrorganizmami i zanieczyszczeniami. A co mówić w poważniejszych sprawach.
Kobieta w remisji może być nawet całkiem do rzeczy, aby porządna była.
Kobieta w remisji może być nawet całkiem do rzeczy, aby porządna była.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Wiele lat temu poznałem tu na forum dziewczynę która wyznała mi miłość znając mnie tylko z rozmów telefonicznych i jednorazowej wideorozmowie na skype. Mieliśmy się w końcu spotkać, zamówiłem 3-dniowy pobyt w hotelu.Nie mogła uwierzyć że ja to ja, kupiłem jej bilet powrotny tego samego dnia gdy przyjechała. Potem prosiła o jeszcze jedno spotkanie z nadzieją że będzie inaczej ale ja się już nie zgodziłem.Obydwoje bardzo to odchorowaliśmy.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Jak się co tam czujesz bo widząc mnie na pewno sytuacja jest nie zręczna i za nim uciekniesz chcerzec ze my dzielimy się na:
Pokraki
Hajsownikow
Dupcycieli
Lanserow
Żartownisiów
Chcących założyć rodzinę.
Ale jak myślisz że nie jestem dupcycielem to znaczy ze inne tez tak pomysla.
Bylem raz w bibliotece i rozwiązałem problem czytelniczki
Czyli chlopaka ma się po prostu żeby cie uczył. Ty mnie lepiej nie ucz bo jestem rycerzem i miałem pasowanie. Jestem także królem Polski bo tak wybrała mnie klasa podczas lekcji historii.
Dlaczego nie?
Pokraki
Hajsownikow
Dupcycieli
Lanserow
Żartownisiów
Chcących założyć rodzinę.
Ale jak myślisz że nie jestem dupcycielem to znaczy ze inne tez tak pomysla.
Bylem raz w bibliotece i rozwiązałem problem czytelniczki
Czyli chlopaka ma się po prostu żeby cie uczył. Ty mnie lepiej nie ucz bo jestem rycerzem i miałem pasowanie. Jestem także królem Polski bo tak wybrała mnie klasa podczas lekcji historii.
Dlaczego nie?
*
Jak to nie pomoże to powiedz.
No kocie nie rob mi tego. Proszę kocurku. Nie rób mi tego drugiego razu nie będzie.
Maluszku. Żegnaj. # Casablanca.
No kocie nie rob mi tego. Proszę kocurku. Nie rób mi tego drugiego razu nie będzie.
Maluszku. Żegnaj. # Casablanca.
*
Chyba tak samo jak każdą inną. Jak poderwać dziewczynę chorą na tarczycę? Tak samo. To nadal taki sam człowiek jak każdy inny, oczywiście pod warunkiem leczenia się, bo jeśli nie to choroba bierze górę i przesłania sprawy codzienne. Wtedy pojawiają się problemy i miłostki siłą rzeczy idą na dalszy plan.
Hej,
przeczytałam ten wątek i chciałam się podzielić przemyśleniami.
Catastrophique pisze mądrze, nie chce tu wychodzić, że oceniam z pozycji wytykania błędów, ale po prostu zobaczyłam to, bo mam ten sam problem.
Mianowicie, panuje pogląd, że przecież "trzeba mieć żonę, dzieci, dom i samochód". I wszyscy gonimy za tym "ideałem". W praktyce wygląda to tak, że ślepe podążanie za jakimś zewnętrznym schematem, nigdy nie przyniesie prawdziwego szczęścia. Ale ten schemat nie jest przypadkowy. Bowiem jak akceptujemy "szaleństwa" młodości, to bycie prawdziwym, pełnym, dojrzałym człowiekiem oznacza połączenie ośrodka seksualności z sercem. Więc gdyby się Catastrophique zakochał i był z tą osobą, wykonałby skok kwantowy w rozwoju.
Mam ten sam problem i pracuję nad tym. Ogólnie schizofrenicy są bardzo często "rozczłonkowani" wewnętrznie, minn. często oddzielają seksualność od miłości i zdarza się że tkwią w związkach z rozsądku naprawdę nie kochając. Ale to oczywiście dotyczy wszystkich ludzi.
Także poderwanie schizofreniczki jest ryzykowne
Hmm, to moje wypociny....
przeczytałam ten wątek i chciałam się podzielić przemyśleniami.
Catastrophique pisze mądrze, nie chce tu wychodzić, że oceniam z pozycji wytykania błędów, ale po prostu zobaczyłam to, bo mam ten sam problem.
Mianowicie, panuje pogląd, że przecież "trzeba mieć żonę, dzieci, dom i samochód". I wszyscy gonimy za tym "ideałem". W praktyce wygląda to tak, że ślepe podążanie za jakimś zewnętrznym schematem, nigdy nie przyniesie prawdziwego szczęścia. Ale ten schemat nie jest przypadkowy. Bowiem jak akceptujemy "szaleństwa" młodości, to bycie prawdziwym, pełnym, dojrzałym człowiekiem oznacza połączenie ośrodka seksualności z sercem. Więc gdyby się Catastrophique zakochał i był z tą osobą, wykonałby skok kwantowy w rozwoju.
Mam ten sam problem i pracuję nad tym. Ogólnie schizofrenicy są bardzo często "rozczłonkowani" wewnętrznie, minn. często oddzielają seksualność od miłości i zdarza się że tkwią w związkach z rozsądku naprawdę nie kochając. Ale to oczywiście dotyczy wszystkich ludzi.
Także poderwanie schizofreniczki jest ryzykowne
Hmm, to moje wypociny....
- Catastrophique
- bywalec
Ja chce sie zakochac, ale nie poznalem jeszcze wlasciwej osoby. Oczywiscie, to sie moze zmienic w kazdej chwili.
Digital porównujesz tarczycę do schizofrenii i zrównujesz jedno z drugim?bez żartów:),do tego schizofreniczka w chorobie jest kim innym niż schizofreniczka w remisji,zupełnie inne standardy na życie i postrzeganie,nie zestawiając tu kobiety chorej na tarczycę bo to jakaś kpina.Digital pisze: ↑śr mar 24, 2021 11:42 am Chyba tak samo jak każdą inną. Jak poderwać dziewczynę chorą na tarczycę? Tak samo. To nadal taki sam człowiek jak każdy inny, oczywiście pod warunkiem leczenia się, bo jeśli nie to choroba bierze górę i przesłania sprawy codzienne. Wtedy pojawiają się problemy i miłostki siłą rzeczy idą na dalszy plan.