Pogrzeb praw kobiet

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Re: Pogrzeb praw kobiet

Post autor: pycioslawa »

Digital pisze: śr lis 11, 2020 11:07 pm
Catastrophique pisze: sob lis 07, 2020 9:08 pm Bo zal czesciej jest po zlym uczynku, a nie przed.
pycioslawa pisze:Ale po aborcji najczęściej go nie ma.
To jest nieprawda. Nawet największy morderca czuje jak nie wyrzuty sumienia to przynajmniej odrobinę żalu po morderstwie. Zwyrodnialec może chyba czuć satysfakcje. Nigdy jednak nie ma tak, że się nic nie czuje. Odebranie komuś życia nigdy nie przemija bez oddźwięku.
Jeszcze wspomnę o ludziach dokonujących aborcje. Muszą sobie chyba jakoś te rzeczy tłumaczyć w zakłamany sposób, wmawiać sobie różne kłamstwa by nie zwariować. Najstraszniejsze jest jednak to, że nie da się siebie okłamywać w nieskończoność. Zawsze przychodzi chwila rozrachunku.
Xiantotikui wrzucał w tym wątku wyniki badań. To co Ty piszesz jest wyssane z palca.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

"Dokonujący aborcji lekarz z filmu „Nieplanowane” naprawdę jest ginekologiem. Dr Anthony Levatino przeprowadził w swoim życiu setki takich „zabiegów”. Podobnie jak główna bohaterka filmu, w trakcie przeprowadzania jednej z aborcji zrozumiał, że bierze udział w morderstwie. Przyczyniła się do tego rodzinna tragedia – krótko wcześniej sam stracił dziecko. Materiał, w którym opowiada swoją historię można zobaczyć na Youtube."

"– Wiem, że brzmi to niewiarygodnie, ale po tylu latach, po 1200 aborcjach, po ponad 100 późnych aborcjach, spojrzałem na tę część ciała na stole i pierwszy raz w życiu nie zobaczyłem „jej wspaniałego prawa do wyboru”, ani tego, że jestem świetnym lekarzem, który rozwiązał jej problem, ani nawet 800 dolarów, które zarobiłem w kwadrans. Zobaczyłem tylko czyjegoś syna albo córkę. I to mnie uderzyło. Było ze mną jak z Abby. Właśnie pochowałem swoją córkę i przyszedł do mnie ktoś, oferując pieniądze za zabicie swojego syna albo córki. A ja się zgodziłem – kończy."

Polecam zobaczyć ten film:
"Amerykański film „Nieplanowane”, gdzie Levatino gra ginekologa przeprowadzającego aborcję, wszedł na ekrany polskich kin 1 listopada. Obraz opowiada historię współautorki książki o tym samym tytule autorstwa Abby Johnson. Jako studentka została ona wolontariuszką, a następnie pracownicą jednej z klinik aborcyjnych. Kobieta głęboko wierzyła, że aborcja to prawo kobiet. Szybko awansowała. Wkrótce została jedną z najmłodszych dyrektorek w Planned Parenthood, współodpowiedzialną w sumie za blisko 22 tys. przeprowadzonych aborcji.

Jej życie odmieniło się, kiedy asystując przy jednej z aborcji zobaczyła na ekranie USG nienarodzone dziecko, uciekające przed narzędziami lekarza."
https://www.tvp.info/45260649/lekarz-z- ... nawroceniu
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Levatino, urocze nazwisko.

Ale to prawda co Digital pisze.
Kazdy z nas czuje wyrzuty sumienia, gdy zrobi cos zlego.
I Wy dobrze o tym wiecie.
A "czyste sumienie jest najlepsza poduszka do spania" - jak powiedzial ktos madry.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Sportowiec
bywalec
Status: Student

Post autor: Sportowiec »

Rydzyk und Kaczyński and Duda długo nie porządzą na szczęście!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane! :eusa-violin: :angelic-grayflying:
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Na szczęście długo!
Tyle dobrego zrobili dla Polski i obywateli, że przyszłe kadencje mają zapewnione! Tak samo jak dozgonną miłość milionów kobiet i szczęśliwych dzieci oraz ich ojców.
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Digital pisze: wt gru 01, 2020 7:36 pm Na szczęście długo!
Tyle dobrego zrobili dla Polski i obywateli, że przyszłe kadencje mają zapewnione! Tak samo jak dozgonną miłość milionów kobiet i szczęśliwych dzieci oraz ich ojców.
Wszystko ok z czółkiem? xd
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Zmarł w końcu, że w czasie przeszłym???
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
Sportowiec
bywalec
Status: Student

Post autor: Sportowiec »

Wyższe renty i wysokie ceny w sklepach oraz niskie oprocentowania na kontach bankowych, a dług publiczny Polski rośnie, aż do bankructwa Polandii Cudlandii!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane! :eusa-violin: :angelic-grayflying:
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Sportowiec pisze: wt gru 01, 2020 8:20 pm Wyższe renty i wysokie ceny w sklepach oraz niskie oprocentowania na kontach bankowych, a dług publiczny Polski rośnie, aż do bankructwa Polandii Cudlandii!
To wina pandemii nie rządu, w innych krajach jest znacznie gorszy kryzys.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: wt gru 01, 2020 7:42 pm
Szanujmy się wzajemnie okej?
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Digital pisze: śr gru 02, 2020 12:44 pm
pycioslawa pisze: wt gru 01, 2020 7:42 pm
Szanujmy się wzajemnie okej?
Ja szanuję Ciebie, ale nie toleruję takich głupot.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

To co dla ciebie jest głupotą dla kogo innego może być prawdą objawioną, warto to mieć na względzie. I nie należy nikomu ubliżać za jego poglądy, ma do nich prawo.
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Digital pisze: śr gru 02, 2020 1:29 pm To co dla ciebie jest głupotą dla kogo innego może być prawdą objawioną, warto to mieć na względzie. I nie należy nikomu ubliżać za jego poglądy, ma do nich prawo.
Prawdą objawioną? Protesty rolników, protesty kobiet, jeszcze jakieś inne protesty były. To jest według Ciebie popieranie aktualnej władzy?
viewtopic.php?t=40441
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

A jeszcze były protesty w Bahrajnie...
Koniec świata :?
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Na protestach kobiet nie byłam, ale tak się złożyło, że w dniu protestu rolników byłam w Warszawie. Były tłumy. Tłumy to mało powiedziane. Tłumy to były policji. Natomiast protestujący zablokowali całe Śródmieście, Ochotę i Zachodnią. Tyle widziałam, a na pewno było ich jeszcze więcej.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: śr gru 02, 2020 2:01 pm Prawdą objawioną? Protesty rolników, protesty kobiet, jeszcze jakieś inne protesty były. To jest według Ciebie popieranie aktualnej władzy?
A nie pomyślałaś choć przez chwilę kto za tym wszystkim stoi? Myślisz, że faktycznie rolnicy i zwykłe kobiety takie jak ty? O naiwności! Tylko czemu sama nie protestujesz tylko siedzisz sobie w domu w ciepełku?
To jest to samo gdy na Ukrainie sponsorowano bratobójcze walki na Majdanie, bo skąd niby mieli broń i medykamenty zwykli szarzy obywatele? To samo było lata temu w Jugosławii. To samo do czego próbowano doprowadzić w Czechosłowacji by bratnie narody rzucili się sobie do gardeł.
Te rozruchy i zamieszki są po prostu komuś na rękę. Pomyśl o tym. Najlepsza do tego jest wojna domowa i anarchia wtedy można bez wysiłku przejąć władzę. Trudno że po trupach. Trudno że po trupach nienarodzonych dzieci!
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Digital pisze: czw gru 03, 2020 3:40 pm Tylko czemu sama nie protestujesz tylko siedzisz sobie w domu w ciepełku?
Branie udziału w proteście jest według mnie oznaką socjalizacji z jakąś częścią społeczeństwa, czego unikam jak ognia poza częściową socjalizacją z evotem (ale taki już obowiązek moderatora).
viewtopic.php?t=40441
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Kobity się znowu wściekły:

https://www.lublin112.pl/moja-pusia-nie ... o-zdjecia/

Tak to jest jak ewolucja wynajdzie rozmnażanie płciowe z zapłodnieniem wewnętrznym. Trzeba było przewidzieć konsekwencje, że niektóre istoty będą się buntowały przeciwko takiej konstrukcji. Niesmaczne tylko, że u zwierzątek drogi rodne zostały połączone z wydalniczymi. :mrgreen:

"Uczestnicy demonstracji mają ze sobą transparenty m.in. z napisami: "Aborcja bez granic", "Nie zwyciężycie nad ludzką godnością bezpodstawnym wyrokiem", "Chciałam mieć więcej dzieci, zabiliście tę chęć""
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/strajk- ... wo/py83sjk

To ostatnie to bardzo ciekawa manipulacja. Najgorzej, zniechęciły się. To niech się zniechęcają, ich problem, mniej aborcji będzie i zabijanych płodów.

"- Prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu nie jest wystarczające dla dopuszczalności pozbawienia życia człowieka w okresie prenatalnym. Samo wskazanie na potencjalne obciążenie dziecka wadami ma charakter eugeniczny. Ocena dopuszczalności aborcji w przypadku ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu, a więc możliwości poświęcania dobra leżącego po stronie dziecka, wymaga wskazania analogicznego dobra po stronie matki, czyli sytuacji zagrożenia jej życia i zdrowia - wynika z uzasadnienia TK.

Według Trybunału, "dla dopuszczalności pozbawienia życia człowieka w okresie prenatalnym nie jest wystarczające prawdopodobieństwo wystąpienia okoliczności wskazanych" w zakwestionowanym przepisie. - Wszak nawet pozbawione wątpliwości stwierdzenie ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu nie oznacza, że dotknięty nimi człowiek nie będzie mógł korzystać w pełni z praw i wolności gwarantowanych konstytucyjnie w postnatalnej fazie życia - wskazał TK

Czytaj więcej na Prawo.pl:
https://www.prawo.pl/prawo/wyrok-tk-ws- ... 06088.html

Z tego co zrozumiałem, chodzi o to, że prawo ma przecież gwarantować pełnię praw i wolności wszystkim, nie tylko idealnie zdrowym, ale też wszystkich chorującym i niepełnosprawnym, tak jak jest to po ich narodzeniu.
No tak, szkoda, że istoty rodzą się przez pusie. Nie byłoby tego problemu. :mrgreen:

"Inter faeces et urinam nascimur".
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

W którymś z państw, bodajże w Niderlandach, ma być zapewniona przymusowa antykoncepcja dla kobiet, które nie powinny się rozmnożyć. Popieram to rękami i nogami. Ja sama mam nadzieję nigdy się nie rozmnożyć, zabezpieczam się tabletkami i planuję na wszelki wypadek dodatkowo założyć spiralę, ale sami wiecie jak to jest. Zawsze jest setna procenta szansy, że się zaciąży. I wtedy zdecydowanie wykonałabym aborcję. Jestem świadoma konsekwencji, ale nie odpowiadam w pełni za antykoncepcję prawidłowo przyjmowaną, która nie zadziała.
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

pyciosława kobieta i facet może się zabezpieczać . Później jest określone jakie przypadki cała akcja w dużym stopniu jest przez komune wymyślona by za wszelką cene wrócić do władzy bop się boją nakradli mordowali , nie mogą sobie pozwolić na przerwrwy , wytrzeźwiej ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”