Nowa cena olanzapiny

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

Paweł29
zarejestrowany użytkownik

Nowa cena olanzapiny

Post autor: Paweł29 »

Od 1 stycznia leki zawierające w składzie olanzapine zdrożały z ceny 3.20 po refundacji za opakowanie do 6 zlotych czyli prawie dwukrotnie tyle zapłaciłem w aptece.
zacziszor
zaufany użytkownik

Re: Nowa cena olanzapiny

Post autor: zacziszor »

Nie narzekaj. Niektórzy o wiele więcej muszą płacić, bo nie mają refundacji.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Ja za jedno opakowanie pregabaliny płace około 20 zł,za lorafen też z 20 zł(ze 2 opakowania w miesiącu) do tego leki internistyczne jak lorista, bisocard czy nolpaza no i zolafren, sulpiryd mam tylko bezpłatny. W miesiącu ze stówe płace za leki plus raz na dwa miesiące 120 zł za lekarke.
A temu k.... pare złotych szkoda. Ludzie w naszym kraju to wszystko za darmo by chcieli...
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Ja mam lamotrix, za który płacę jakieś 40zł, bo nie mam refundacji. Olanzapiny nie biorę. Ale taka różnica w cenie to żadna różnica, prawda.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: sob sty 16, 2021 3:48 pm Ja mam lamotrix, za który płacę jakieś 40zł, bo nie mam refundacji. Olanzapiny nie biorę. Ale taka różnica w cenie to żadna różnica, prawda.
Sorki że spytam się Ciebie o coś off-topic. Bo biore(brałem) lamitrin 25 mg(to samo co lamotrix tylko może bierzesz inną dawke) i czy Ty masz może takie objawy, skutki uboczne jak urojenia, niepokój, drażliwość, bezsenność?? Bo ja tak mam na 25 mg. I to nie pierwszy raz, bo dawniej jak brałem ten lek(i to właśnie chyba lamotrix) to też tak miałem. Czy ty też tak masz???

I jeszcze raz przepraszam za off-topic.
Paweł29
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Paweł29 »

Ja za wszystkie leki płace 40 złotych dla mnie to dużo bo nie pracuję i nie mam renty, zasiłku.
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Miś Uszatek pisze: sob sty 16, 2021 6:22 pm
pycioslawa pisze: sob sty 16, 2021 3:48 pm Ja mam lamotrix, za który płacę jakieś 40zł, bo nie mam refundacji. Olanzapiny nie biorę. Ale taka różnica w cenie to żadna różnica, prawda.
Sorki że spytam się Ciebie o coś off-topic. Bo biore(brałem) lamitrin 25 mg(to samo co lamotrix tylko może bierzesz inną dawke) i czy Ty masz może takie objawy, skutki uboczne jak urojenia, niepokój, drażliwość, bezsenność?? Bo ja tak mam na 25 mg. I to nie pierwszy raz, bo dawniej jak brałem ten lek(i to właśnie chyba lamotrix) to też tak miałem. Czy ty też tak masz???

Nie, na szczęście nie mam takich objawów. Biorę 200mg. Może przy niższej dawce jest gorzej, niż przy wysokiej?
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Paweł29 pisze: sob sty 16, 2021 7:48 pm Ja za wszystkie leki płace 40 złotych dla mnie to dużo bo nie pracuję i nie mam renty, zasiłku.
No dobrze ale po co robić od razu taki cyrk. Tu ogromna większość jest biedna finansowo a nie lamentują tak.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: sob sty 16, 2021 8:11 pm
Miś Uszatek pisze: sob sty 16, 2021 6:22 pm

Nie, na szczęście nie mam takich objawów. Biorę 200mg. Może przy niższej dawce jest gorzej, niż przy wysokiej?
Max tego leku brałem 120mg i byłem bardzo rozdrażniony i agresywny, ale zarazem antydepresyjny.
Awatar użytkownika
Sportowiec
bywalec
Status: Student

Post autor: Sportowiec »

Katolski PiS zdziera pieniądze!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane! :eusa-violin: :angelic-grayflying:
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Pavlik nie lamentuje oraz nie uczestniczy w cyrku !
On obawia się tylko o cenę leku, która może co jakiś czas rosnąć.
Może być tak, że za 3 lata lek znowu podrożeje.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

AcidHouse pisze: ndz sty 17, 2021 4:39 pm Pavlik nie lamentuje oraz nie uczestniczy w cyrku !
On obawia się tylko o cenę leku, która może co jakiś czas rosnąć.
Może być tak, że za 3 lata lek znowu podrożeje.
To że olanzapina może podrożeć to bardzo prawdopodobne. Bo jest coś takiego jak inflacja. Ja go rozumiem że dla niego miesięczny koszt za leki te 40 zł to dużo ale większość olanzapin jest refundowana(poza zyprexa). A co mają powiedzieć ci którzy biorą leki nierefundowane?? np. lamitrin, pregabalina, lorafen, akineton ??
Ja nie pracuje chociaż mam rente i wspiera mnie finansowo tata, ale dla mnie tak jak pisałem stówa miesięcznie i 120 zł za lekarke w sumie dwieście ileś tam złotych co półtora miesiąca to też dużo. Ale nic na to nie poradze. A czeka mnie jeszcze prawdopodobnie większy wydatek w niedalekiej przyszłość czyli przeszczep nerki, który nic nie kosztuje tylko czeka się w kolejce, ale leki immosupresyjne po przeszczepie są drogie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „olanzapina”