Nowa cena olanzapiny
Moderator: moderatorzy
Nowa cena olanzapiny
Od 1 stycznia leki zawierające w składzie olanzapine zdrożały z ceny 3.20 po refundacji za opakowanie do 6 zlotych czyli prawie dwukrotnie tyle zapłaciłem w aptece.
Re: Nowa cena olanzapiny
Nie narzekaj. Niektórzy o wiele więcej muszą płacić, bo nie mają refundacji.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ja za jedno opakowanie pregabaliny płace około 20 zł,za lorafen też z 20 zł(ze 2 opakowania w miesiącu) do tego leki internistyczne jak lorista, bisocard czy nolpaza no i zolafren, sulpiryd mam tylko bezpłatny. W miesiącu ze stówe płace za leki plus raz na dwa miesiące 120 zł za lekarke.
A temu k.... pare złotych szkoda. Ludzie w naszym kraju to wszystko za darmo by chcieli...
A temu k.... pare złotych szkoda. Ludzie w naszym kraju to wszystko za darmo by chcieli...
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Ja mam lamotrix, za który płacę jakieś 40zł, bo nie mam refundacji. Olanzapiny nie biorę. Ale taka różnica w cenie to żadna różnica, prawda.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
-
- zaufany użytkownik
Sorki że spytam się Ciebie o coś off-topic. Bo biore(brałem) lamitrin 25 mg(to samo co lamotrix tylko może bierzesz inną dawke) i czy Ty masz może takie objawy, skutki uboczne jak urojenia, niepokój, drażliwość, bezsenność?? Bo ja tak mam na 25 mg. I to nie pierwszy raz, bo dawniej jak brałem ten lek(i to właśnie chyba lamotrix) to też tak miałem. Czy ty też tak masz???pycioslawa pisze: ↑sob sty 16, 2021 3:48 pm Ja mam lamotrix, za który płacę jakieś 40zł, bo nie mam refundacji. Olanzapiny nie biorę. Ale taka różnica w cenie to żadna różnica, prawda.
I jeszcze raz przepraszam za off-topic.
Ja za wszystkie leki płace 40 złotych dla mnie to dużo bo nie pracuję i nie mam renty, zasiłku.
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Nie, na szczęście nie mam takich objawów. Biorę 200mg. Może przy niższej dawce jest gorzej, niż przy wysokiej?Miś Uszatek pisze: ↑sob sty 16, 2021 6:22 pmSorki że spytam się Ciebie o coś off-topic. Bo biore(brałem) lamitrin 25 mg(to samo co lamotrix tylko może bierzesz inną dawke) i czy Ty masz może takie objawy, skutki uboczne jak urojenia, niepokój, drażliwość, bezsenność?? Bo ja tak mam na 25 mg. I to nie pierwszy raz, bo dawniej jak brałem ten lek(i to właśnie chyba lamotrix) to też tak miałem. Czy ty też tak masz???pycioslawa pisze: ↑sob sty 16, 2021 3:48 pm Ja mam lamotrix, za który płacę jakieś 40zł, bo nie mam refundacji. Olanzapiny nie biorę. Ale taka różnica w cenie to żadna różnica, prawda.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
Max tego leku brałem 120mg i byłem bardzo rozdrażniony i agresywny, ale zarazem antydepresyjny.pycioslawa pisze: ↑sob sty 16, 2021 8:11 pmNie, na szczęście nie mam takich objawów. Biorę 200mg. Może przy niższej dawce jest gorzej, niż przy wysokiej?Miś Uszatek pisze: ↑sob sty 16, 2021 6:22 pmSorki że spytam się Ciebie o coś off-topic. Bo biore(brałem) lamitrin 25 mg(to samo co lamotrix tylko może bierzesz inną dawke) i czy Ty masz może takie objawy, skutki uboczne jak urojenia, niepokój, drażliwość, bezsenność?? Bo ja tak mam na 25 mg. I to nie pierwszy raz, bo dawniej jak brałem ten lek(i to właśnie chyba lamotrix) to też tak miałem. Czy ty też tak masz???pycioslawa pisze: ↑sob sty 16, 2021 3:48 pm Ja mam lamotrix, za który płacę jakieś 40zł, bo nie mam refundacji. Olanzapiny nie biorę. Ale taka różnica w cenie to żadna różnica, prawda.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Katolski PiS zdziera pieniądze!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Pavlik nie lamentuje oraz nie uczestniczy w cyrku !
On obawia się tylko o cenę leku, która może co jakiś czas rosnąć.
Może być tak, że za 3 lata lek znowu podrożeje.
On obawia się tylko o cenę leku, która może co jakiś czas rosnąć.
Może być tak, że za 3 lata lek znowu podrożeje.
-
- zaufany użytkownik
To że olanzapina może podrożeć to bardzo prawdopodobne. Bo jest coś takiego jak inflacja. Ja go rozumiem że dla niego miesięczny koszt za leki te 40 zł to dużo ale większość olanzapin jest refundowana(poza zyprexa). A co mają powiedzieć ci którzy biorą leki nierefundowane?? np. lamitrin, pregabalina, lorafen, akineton ??
Ja nie pracuje chociaż mam rente i wspiera mnie finansowo tata, ale dla mnie tak jak pisałem stówa miesięcznie i 120 zł za lekarke w sumie dwieście ileś tam złotych co półtora miesiąca to też dużo. Ale nic na to nie poradze. A czeka mnie jeszcze prawdopodobnie większy wydatek w niedalekiej przyszłość czyli przeszczep nerki, który nic nie kosztuje tylko czeka się w kolejce, ale leki immosupresyjne po przeszczepie są drogie.