Wszyscy jesteśmy dyplomatami

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Wszyscy jesteśmy dyplomatami

Post autor: Hipis »

Niepoczytalność stawia nas na równi z dyplomatami, którzy mają immunitet i podlegają tylko pod konstytucję i prawo międzynarodowe.

My emisariusze schizofrenii.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Re: Wszyscy jesteśmy dyplomatami

Post autor: klucz żurawi »

Ale tylko nas nikt nie chce słuchać :P
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Ewa do mnie cały czas mówi, że w końcu chciałaby poznać towarzyszkę Doktora nauk biologicznych Bronisława Penisa.
Wskazywała na niebo, a to zmiany wielkie w mojej klepsydrze.
A widzę już piasek szybciej leci, to po paru minutach Ewa przychodzi i ma dla mnie tuńczyka.
To ja na to najpierw zajmę się swataniem z Bronisławem, potem zaś odmierzę piasek w klepsydrze.
Ewa do mnie mówi cały czas i urywa papier w łazience i tako rzecze:
Nasz papier musi w końcu się przydać towarzyszce Bronisława P zwanym, jak to będzie go używać w łaźni.
To ja odparłem na to, że ten usrany czas nie chce nam minąć mimo, że piasku już niewiele zostało na górze, ale odwiedził mnie gość z czteroma rogami, który
mnie nakarmił i nie musiałem zamawiać posiłków z Big Duck'a.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Jeżeli w niepoczytalności nie podlega się pod ustawy niższe niż konstytucja to wyklucza to też złamanie ustawy o zdrowiu psychicznym.
Art. 31. [Niepoczytalność, poczytalność ograniczona. Warunki odpowiedzialności karnej]
§ 1. Nie popełnia przestępstwa, kto, z powodu choroby psychicznej, upośledzenia umysłowego lub innego zakłócenia czynności psychicznych, nie mógł w czasie czynu rozpoznać jego znaczenia lub pokierować swoim postępowaniem.
E ?= m + (*c²)
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

No niby możemy wszystko, jednak jakby normalnemu groziło dożywocie w więzieniu za dany czyn, to nam jedynie dożywocie w psychuszce i prysznice na górze szpitala, a także siadanie na zmutowany kibel do końca naszego życia.
Awatar użytkownika
Sportowiec
bywalec
Status: Student

Post autor: Sportowiec »

Bez podstawowego wykształcenia renty i zasiłki mają, a profesorom prawa do rent nie przysługują! W socjaliźmie opłaca się tylko pić alkoholek i ćpać narkotyczki. Kapitalizm jest dla zaradnych abstynentów. Wojsko polskie potrzebuje agresywnych morderców - maszyn do zabijania! Cwaniak nie jest karłem, ani niedojebem i zna prawo międzynarodowe!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane! :eusa-violin: :angelic-grayflying:
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
ODPOWIEDZ

Wróć do „prawo”