Pregabalina a uczucie euforii

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Pregabalina a uczucie euforii

Post autor: Miś Uszatek »

Witam

Biore(a właściwie brałem) 150 mg pregabaliny + inne leki m.in. sulpiryd, zolafren, lorafen, akineton i leki typu internistyczne. Cholernie dużo biore tych leków więc postanowiłem troche zmniejszyć pod cichym przyzwoleniem pani doktor. Wybór padł na pregabaline. I mam pytanie. Czy osoby które brały ten lek odczuwały uczucie euforii??? Bo ja jak brałem 150 mg to miałem takie uczucie. Teraz jak biore 75 mg tego leku to od razu jak piorun strzelił, odeszło to uczucie. Ale wracając do pytania, mieliście po tym leku uczucie euforii???
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Re: Pregabalina a uczucie euforii

Post autor: Słonecznik1 »

różnie ludzie reagują . Dobrze jak daje ci to takie uczucie dużej dawki nie bierzesz. Przetałem kiedyś to brac teraz biore 100 sertaliny + 150 pregabaliny rano i 75 po południu . Euforii nie ma , to ci raczej napewno przejdzie jak nie to nie masz się czym chyba martwic.
We Francji podobno mają na to faze i jak narkotyk to biorą w dużych dawkach . Rośnie tolerancja na to szybko wiec lepiej nie zwiekszać dawek ponad miare
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Odstawiłem dzisiaj całe 150 mg pregabaliny, bo tyle brałem. Brałem ten lek od 4 lat ale za dużo było tego wszystkiego, wszystkie leki jakie brałem mieszały ze sobą skutki uboczne i wychodził galimatias. Czytałem na znany lekarz.pl że podobno uzależnia ten lek ,ja narazie nic takiego nie odczuwam. Zobaczymy.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Eeee.... wziąłem jednak jedną 75 mg pregabaliny. Albo przejściowo albo na stałe. Za szybki był skok.
Gorylcio
bywalec

Post autor: Gorylcio »

Równie nie odczuwałem żadnych faz po tym leku, nawet w wysokich dawkach. W końcu po bardzo długim okresie brania zdecydowałem się na odstawienie, bo kompletnie nic nie dawał.

Po odstawieniu waga zaczęła spadać, więc to jest dla mnie duży plus.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Pomaga mi ten lek na lęki ale ma też on całą mase skutków ubocznych które ja mam. Sam nie wiem, brać czy nie brać. Co za cholerna choroba i cholerne leki.
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

Post autor: Zyta1234 »

Cześć,

Mam pytanie do Was jakie macie skutki uboczne po tym leku? Czy pomaga Wam na lęki?
Ja od niedawna leczę się pregabalina. Na początek brałam raz dziennie, później dwa razy dziennie i dostałam ataku paniki i bezsennosc. Odstawiłam lek na tydzień i od niedzieli i biorę raz dziennie rano. Po 17 mam niepokój, delikatny lęk i niechciane myśli. Euforię miałam tylko jak pierwszy raz wzięłam tabletkę. Mam większy apetyt na tym leku. Oprócz pregabalina biorę solian i olanzapine.
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Post autor: AniaNieIstnieje »

Brałam Pregabaline w różnych dawkach. Najwięcej było 300-0-300 mg. Uczucie euforii występowało u mnie tylko na początku i to zazwyczaj kiedy od razu wchodziłam na duże dawki. Z czasem uczucie oszołomienia, euforii mija. Działanie lecznicze na szczęście nie. Bardzo ten lek pomaga mi na niepokój, lęk, trwogę. Skutków ubocznych w postaci zwiększonego apetytu nie odczuwam. Jak dla mnie bardzo dobry, choć drogi lek.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Zyta1234 pisze: pn wrz 21, 2020 7:10 pm Cześć,

Mam pytanie do Was jakie macie skutki uboczne po tym leku? Czy pomaga Wam na lęki?
Ja od niedawna leczę się pregabalina. Na początek brałam raz dziennie, później dwa razy dziennie i dostałam ataku paniki i bezsennosc. Odstawiłam lek na tydzień i od niedzieli i biorę raz dziennie rano. Po 17 mam niepokój, delikatny lęk i niechciane myśli. Euforię miałam tylko jak pierwszy raz wzięłam tabletkę. Mam większy apetyt na tym leku. Oprócz pregabalina biorę solian i olanzapine.
Jest dobry na lęk uogólniony. Tyle w ulotce. W praktyce jest skuteczny na lęki, niepokoje i fobie. Przynajmniej mi na to pomaga. Żeby tylko nie miał tyle skutków ubocznych...
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

AniaNieistnie są zamienniki pregabaliny. Ja biorę linefor 75 mg, koszt opakowania 56 tabletek 18 złotych. Wyższe dawki są trochę droższe. 150 mg kosztuje 25 złotych za 56 tabletek. AniaNieistnie bierzesz oprócz pregabaliny jeszcze inne leki?

A jak śpicie na tym leku?
Magnus
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Magnus »

Też łykam pregabaline, ale żadnej euforii nie czuje. Biore 2x150mg.
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Zyta1234 pisze: pn wrz 21, 2020 8:09 pm AniaNieistnie są zamienniki pregabaliny. Ja biorę linefor 75 mg, koszt opakowania 56 tabletek 18 złotych. Wyższe dawki są trochę droższe. 150 mg kosztuje 25 złotych za 56 tabletek. AniaNieistnie bierzesz oprócz pregabaliny jeszcze inne leki?

A jak śpicie na tym leku?
Ja śpię bardzo dobrze. Mam spokojny nieprzerywany wręcz relaksujący sen.
Wiem że są zamienniki, ale 300 mg kosztuje około 100 zł niezależnie od producenta. Leków biorę dużo. Olzapin 20 mg, Clopixol Depot. 200 mg zastrzyk, co 10 dni. Trittico CR 600 mg, Deprexolet 60 mg, doraźnie Clonazepam. Oprócz tego choruję na astmę i cukrzycę. Normalnie miesięcznie na leki wydaje prawie 400 zł.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

AniaNieistnie strasznie dużo wydajesz na leki. Nie masz leków refundowanych?
Ja biorę 400 solian, 15 olanzapine i 75 linefor to koszt około 20 złotych miesięcznie.
Kiepsko sypiam. Lęki mam nadal, może za mało biorę pregabaliny.
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Nie wszystkie leki są refundowane. :(
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

Przykro mi :(

Ja jeszcze raz spróbuję brać pregabaline rano i popołudniu w dawce 75 mg.
A macie problem z pamięciom? Bo mnie się pamięć pogorszyła :cry:
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Dzięki. Po pregabalinie pamięć jest OK. Natomiast strasznie pamięć sypie się po benzodiazepinach.
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

Dziękuję za odpowiedź :)
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Zyta1234 pisze: wt wrz 22, 2020 8:46 am Przykro mi :(

Ja jeszcze raz spróbuję brać pregabaline rano i popołudniu w dawce 75 mg.
A macie problem z pamięciom? Bo mnie się pamięć pogorszyła :cry:
Mnie się pogorszyła pamięć, choć nie mam pewności czy to od pregabaliny.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Zyta1234 pisze: wt wrz 22, 2020 7:54 am AniaNieistnie strasznie dużo wydajesz na leki. Nie masz leków refundowanych?
Ja biorę 400 solian, 15 olanzapine i 75 linefor to koszt około 20 złotych miesięcznie.
Kiepsko sypiam. Lęki mam nadal, może za mało biorę pregabaliny.
Leki refundowane? A co to takiego ? jak nawet stare leki np. fluanxol kosztuje 10 zł a jest to lek z lat 60 tych i powinien być za darmo. Ja również wydaje około 400 zł na leki i nie ma bata musze płacić. Tylko niektóre leki są refundowane w pełni np. latuda jak patrzyłem jest za 0 zeta.
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

Nie znam się na tym, solian i olanzapine mam na literkę p (przewlekłe choroby) i grosze za nie płacę. Za pregabaline płacę 100 %. Diagnozę mam schizofrenia paranoidalna.

Chyba wiem o co chodzi, to nie są leki refundowane tylko na ryczałt i trochę za nie się płaci :think:
ODPOWIEDZ

Wróć do „pregabalina”