Jak to jest z tymi głosami?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Post autor: misiek25 »

Czesc
Jak to jest z tymi głosami?; czy leki(neuroleptyki ) je wyciszają,likwidują??Ja tak nie mam.
Mi wczoraj psycholożka powiedziała ze neuroleptyki wyciszają jedynie Ciało ,czy to mozliwe? trocheh to wytłómacza to czemu przy 20mg Zalasty wciaż czuje sie bardzo zle, kurde CO tozza stan. :/
POzdrawiam
skorpion :0)
Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Post autor: misiek25 »

Czesc
Jak to jest z tymi głosami?; czy leki(neuroleptyki ) je wyciszają,likwidują??Ja tak nie mam.
Mi wczoraj psycholożka powiedziała ze neuroleptyki wyciszają jedynie Ciało ,czy to mozliwe? trocheh to wytłómacza to czemu przy 20mg Zalasty wciaż czuje sie bardzo zle, kurde CO tozza stan. :/
POzdrawiam
skorpion :0)
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Re: Jak to jest z tymi głosami?

Post autor: lea »

Witaj,

Ja będąc w szpitalu brałam 30 mg zalasty, 4 ml Haloperidolu i jakieś zastrzyki. Po 3-4 tygodniach brania tego wszystkiego głosy, jak i inne objawy mi całkowicie znikły. Problem polega na tym, że na każdego ten sam lek działa inaczej. W moim przypadku zalasta zadziałała a jedynym jej skutkiem ubocznym był wzmożony apetyt. Może w twoim przypadku należało by zmienić lek na inny, w niektórych przypadkach głosy nie znikają całkowicie i należy je po prostu ignorować, gdyż są one tylko wytworem twojej wyobraźni.

Pozdrawiam
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: Jak to jest z tymi głosami?

Post autor: zbyszek »

Neuroleptyki w ponad 70 procentach przypadków likwidują objawy wytwórcze jak głosy. Oprócz właściwego leku potrzeba na to trochę czasu - czasami zależnie od nasilenia choroby nawet kilka tygodni.
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”