Lek na sen w malej dawce, moze olanzapina albo co innego?
Moderator: moderatorzy
Lek na sen w malej dawce, moze olanzapina albo co innego?
Witam. Prubuje zejsc z solianu z dawki 400mg ale za kazdym razem moje poczynania koncza sie nie powodzeniem, za zgoda lekarza. Jak schodze z samego solianu, to na dawce 300mg nie moge spac. Innym podejciem bylo zmniejszenie solianu i dolozenie kertelu 25mg, ale zle sie czulem na drugi dzien wiec po 2 tygodniach zrezygnowalem. Kiedys bralem olanzapine w dace 10mg spalem bardzo dlugo i duzo przytylem. Ale teraz zastanawiam sie nad dawka 2,5 mg na sen. Czy jest olazapina dostepna w takiej dawce? A moze co innego na sen w malej dawce
Re: Lek na sen w malej dawce, moze olanzapina albo co innego?
mirtazapina, to antydepresant, ale usypia
- piotrs
- zaufany użytkownik
wez np 200 mg solianu
i 5 mg zolafrenu na sen bedziesz dobrze spal
albo 2,5 mg zolafrenu
jajestem na amisan 200 mg tez duza problemy ze snem zamiennikiem solianu
antydepresantu raczej brac nie moge, ale dzieki. No tak wlasnie mysle ze jedynym jeszcze sensownym rozwiazaniem jest olanzapina, choc nie chce przytyc bo juz mam ogromna otylosc. Mozna kupic olanzapine 2,5 mg?
Tisercin raczej odpada, z tego co wyczytalem to bardzo stary lek.
czemu nie mozesz brac antydepresantu? olanza chyba najmniej 5 mg (moglbys dzielic?)AdamSchibi pisze: ↑czw lip 16, 2020 9:13 am antydepresantu raczej brac nie moge, ale dzieki. No tak wlasnie mysle ze jedynym jeszcze sensownym rozwiazaniem jest olanzapina, choc nie chce przytyc bo juz mam ogromna otylosc. Mozna kupic olanzapine 2,5 mg?
ja jestem schizoafektywy bardziej typ maniakalny. Mam narzędzie do dzielenia. Musze sobie zalatwic recepte na olanzapine.
Jedna rada dla Was wszystkich kombinujecie z lekarstwami ciągle. Sami zmieniacie dawki-przez to papracie sobie w głowach. Chce być mądrzejsi od doktora? Stosujcie się do ulotek, zaleceń lekarza i jak macie problemy ze snem to wystarczy być aktywny, a nie leżeć albo siedzieć.
Ja po ostatniej wizycie dostalem od lekarki zgode na zmniejszenie dawki leku glownego, ale dodala mi lek nasenny ktory sie nie sprawdzil alternatywa miala wlasnie byc olanzapina, ale nie bede sie znowu umawial do lekarki i placil 140zl za wizyte. Moze u rodzinnego zalatwie sobie recepte.
Tak ale to nic nie zmienia po zmniejszeniu dawki glownego leku nie moge spac nawet jak nie pije kawy.
Jak kawę robisz to syp jedną normalną łyżeczke. Jedną kawę po przebudzeniu lub do 15. Jak później wypijesz to będziesz miał problemy ze snem. Kup sobie rower i od razu po kawie zacznij jeździć. Prowadź w miare aktywny tryb życia.
edit: Staraj się nie spać w dzień. Poczytaj sobie szczególnie o higenie snu i stosuj się do tego.
edit: Staraj się nie spać w dzień. Poczytaj sobie szczególnie o higenie snu i stosuj się do tego.
Tu nie chodzi o kawe bo jak biore wieksza dawke leku to spie normalnie a moge z 5 kaw wypic, jak biore mniejsza dawke leku to moge zadnej kawy nie wypic i tak nie moge spac. Poprostu juz sie u mnie cos poprzestawialo od tych lekarstw.
Napisałem Ci to zacznij się do tego stosować, a przekonasz się że warto było. Jeszcze raz przeczytaj na spokojnie.
może immovane albo nasen ale to leki typowo nasenne
Trittico 75-150 mg
Antydepresyjne działanie zaczyna się dopiero od 300 mg.
Antydepresyjne działanie zaczyna się dopiero od 300 mg.
LaDopamina
Jeśli stosujesz się do higieny snu(co podałem w linku) i masz problemy ze snem to dopiero wtedy myśl o lekach nassenych.
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
clopixol 25mg,
a bez recepty: Tonaxinum forte 'na noc'. :>
a bez recepty: Tonaxinum forte 'na noc'. :>
F43.9