Sposób na depresję
Moderator: moderatorzy
Re: Sposób na depresję
Depresja depresji nie równa.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Unreal pisze o skrajnej postaci depresji. Tylko taka depresja występuje raczej rzadko.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Skrajna depresja nie leczona zamienia się w schizofrenię, a co występuje w takowej wszyscy doskonale wiemy. Na pograniczu ciężkiej depresji i schizofrenii mogą występować tak odmienne stany, że w głowie ludzkiej nie mieści się. Człowiek może bać się paniczne wody i nie wychodzić z domu miesiącami, po czym zaczyna myć się kilkanaście razy na dzień i latać po mieście jak Inspektor Gadżet.
Co co, ale w komorę żadną nie uwierzę, że może pomóc w depresji. Po takich strasznych wypadkach ludzie są przez lata na benzodiazepinach. I wtedy faktycznie, nic tylko w komorze się zamknąć.
A jaki koszt? Czy emerytów stać na to?
Sulpiryd o dawce przeciwdepresyjnej z kwetiapiną przeciwpsychotyczną.
- Catastrophique
- bywalec
Tak. Znajomy mojego dziadka to robił.
Niestety, jest efekt uboczny w postaci kilkudniowej nieustającej erekcji.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Moj epizod maniakalny trwal pol roku i mialam bardzo podwyzszone libido. Kiedy doznalam epizodu depresyjnego, trwajacego ponad pol roku, i rzeczywiscie jedyne co robilam to lezalam i "robilam pod siebie" ciagle odczuwalam libido. Bylo to okresowe, nie trwalo caly czas, ale mimo wszystko towarzyszylo mi ono.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Na depresje najlepszy jest olejek CBD albo herbatka z CBD.
Tu nasz ziom ze Starachowic wszystko fajnie prezentuje
- pycioslawa
- moderator
Digital, wedlug Ciebie jak dlugo nalezy przyjmowac CBD (w postaci palenia, nie waporyzowania) zeby przynioslo to jakiekolwiek skutki?
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Palenie CBD zupełnie mija się z celem. Tak wysokie temperatury zabiją wszystko co jest wartościowe gdy dochodzi do spalania. Plus zabójcze substancje smoliste. Waporyzacja jest nieporównywalnie zdrowsza jak każda inhalacja bez dymu. Lepszy już jest olejek 5-10% zażywać w kroplach. Jak długo? Chyba stale, tak samo jak leki. Tylko z przerwami. Ponoć stosowanie wszystkich ziół wymaga przerw by odciążyć wątrobę. Te wapki wciąż tanieją, na Allegro te co na filmie już po niecałe 200zł. To się robi coraz powszechniejsze i świadomość wciąż jest coraz większa. Można też pić herbatę, kupisz nawet w Auhan lub w zielarskim albo Allegro. Za 16zl 30g torebka, bardzo ładna, dużo kwiatów, też się nada do waporyzacji, tylko zawartość CBD w granicach 3%. Z herbatą jest tak, że jak zaparzysz to normalnie będzie łagodnie uspokajająca i odpręża oraz usypia. Jeśli natomiast wkropisz przed zalaniem wrzątkiem kilka kropli olejku najlepiej konopnego do sałatek to czuć wyłącznie działanie CBD bez efektu nasennego, taka ciekawostka.
- pycioslawa
- moderator
Na chwile obecna nie stac mnie nawet na taki tani waporyzator... Ale pomysle, jak dostane rente. Boje sie jednak, ze bede zalowac zakupu, bo zazywam bardzo okazjonalnie, a kazdy grosz sie dla mnie liczy.
Wiadomo nic na siłę. Spróbuj herbatki na początek. Ma doskonałe działanie przeciwlękowe, dla mnie to najważniejsze.
- pycioslawa
- moderator
Bede musiala sie przejsc do najblizszego sklepu z takimi rzeczami. W normalnych hipermarketach nie natknelam sie na podobne, jak juz to tylko w kosmetykach. Bede jesc krem co najwyzej.
Ja się strasznie rozleniwiłem, bo kiedyś pakowałem na depresję. Naprawdę bardzo pomaga. Potem dieta keto mi służyła, ale nabrałem kredyty i już nie było kasy na takie bogate żarcie.
Teraz chcę sobie zamówić tabletki z kofeiną z Allegro na następną wypłatę. Kawa też mi dużo daje, tylko nie jest tak poręczna jak połknięcie pigułki. Co jeszcze do tej kofeiny z Allegro, musicie zamówić z Allegro, bo w aptece prawie nigdy nie znajdziesz czystej kofeiny, tylko przeróżne mieszanki z dodatkiem aspiryny, paracetamolu, itd. Na szczęście ta kofeina z Allegro jest bardzo tania. Za 100 200mg tabletek zapłacisz 12zł.
Teraz chcę sobie zamówić tabletki z kofeiną z Allegro na następną wypłatę. Kawa też mi dużo daje, tylko nie jest tak poręczna jak połknięcie pigułki. Co jeszcze do tej kofeiny z Allegro, musicie zamówić z Allegro, bo w aptece prawie nigdy nie znajdziesz czystej kofeiny, tylko przeróżne mieszanki z dodatkiem aspiryny, paracetamolu, itd. Na szczęście ta kofeina z Allegro jest bardzo tania. Za 100 200mg tabletek zapłacisz 12zł.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Jest Kopiko swego czasu dużo tego jadłem, smaczne cukierki.
Kremu nie jedz w żadnym razie! Też byłem zdziwiony, że w Auhan mają, ale to coraz popularniejsze się staje, a walory prozdrowotne są nie do przecenienia. Pierwszy lepszy sklep zielarski bądź ze zdrową żywnością.nadzieja_dobrowolska pisze: Bede musiala sie przejsc do najblizszego sklepu z takimi rzeczami. W normalnych hipermarketach nie natknelam sie na podobne, jak juz to tylko w kosmetykach. Bede jesc krem co najwyzej.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Sorry, ale głupszej rzeczy dawno nie czytałem.[usunięte] pisze: ↑czw maja 21, 2015 4:17 pm http://www.lifeadvancer.com/here-is-wha ... -your-head
Po przyłożeniu kostki lodu do tego punktu na ok. 40 sekund depresja mija na pewien czas.
gówno w proszku na kijoszku
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
- Kontakt:
Ten gość z kostką lodu faktycznie jakiś odklejonyprzegłosowany pisze: ↑śr cze 17, 2020 6:35 amSorry, ale głupszej rzeczy dawno nie czytałem.[usunięte] pisze: ↑czw maja 21, 2015 4:17 pm http://www.lifeadvancer.com/here-is-wha ... -your-head
Po przyłożeniu kostki lodu do tego punktu na ok. 40 sekund depresja mija na pewien czas.
F29