Omamy rzekome
Moderator: moderatorzy
Omamy rzekome
Czy omamy rzekome (glosy w glowie) moga byc akustyczne glosne i wyrazne, zdania, slowa itp.. czy powstaja tylko w postaci nie swoich mysli??
- CiotkaDzidka
- zarejestrowany użytkownik
- Status: renta
Re: Omamy rzekome
Omamy rzekome to coś pomiędzy myślą a głosem. Wyobrażeniem a wizją. Ja praktycznie tylko ten rodzaj omamów miałem.
Czyli roznia sie od zwyklych mysli?CiotkaDzidka pisze: ↑ndz maja 31, 2020 12:13 pm Omamy rzekome to coś pomiędzy myślą a głosem. Wyobrażeniem a wizją. Ja praktycznie tylko ten rodzaj omamów miałem.
CiotkaDzidka pisze: ↑ndz maja 31, 2020 12:13 pm Omamy rzekome to coś pomiędzy myślą a głosem. Wyobrażeniem a wizją. Ja praktycznie tylko ten rodzaj omamów miałem.
Dlaeczeko sa pomiedzy mysla a glosem??
Omamy rzekome to głosy, które słyszy się w głowie, nie można ich kontrolować, w przeciwieństwie do własnych myśli, chyba że miewa się urojenia, albo natłok myśli.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

A jak nazwać słyszane rozmowy które słychać naprawdę ale na tyle słabo że niemożliwe jest ich zrozumienie.Jednak chora głowa jest przekonana że rozumie ich treść ?.Np. Rozmowy sąsiadów zza ściany.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
W moim przypadku czesto pojawial sie natarczywy, jakby syreni spiew. Ale tylko w glowie - co kilku psychiatrow odebralo u mnie jako mysli o spiewie, niz jakbym rzeczywiscie miala go slyszec.Matias98 pisze: ↑ndz maja 31, 2020 7:45 pmCiotkaDzidka pisze: ↑ndz maja 31, 2020 12:13 pm Omamy rzekome to coś pomiędzy myślą a głosem. Wyobrażeniem a wizją. Ja praktycznie tylko ten rodzaj omamów miałem.
Dlaeczeko sa pomiedzy mysla a glosem??
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- amigo
- zaufany użytkownik
Właśnie u mnie występuja omamy rzekome.
Nie słyszę tych popularnych głosów tylko obce myśli w głowie.
Nie słyszę tych popularnych głosów tylko obce myśli w głowie.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
omamy rzekome to inaczej złudzenie halucynacji, czyli coś co nie istnieje, zatem Wam się wydaje

- amigo
- zaufany użytkownik
Te "prawdziwe" głosy i omany rzekome tak czy siak są uciążliwe.