Wewnętrzne glosy
Moderator: moderatorzy
Wewnętrzne glosy
Czy wewnętrzne glosy wyobrazacie sobie w myslach? Czy jak to wyglada? One sa slyszane jak realne dzwieki, slowa, zdania? Czy róznią sie od zwyklych mysli?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Wewnętrzne glosy
Wewnętrzne głosy to tak jakby myśli tylko trochę wyraźniejsze, głośniejsze. I jakby pochodzą nie z tego rejonu mózgu, skąd normalne myśli.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Czyli roznia sie od zwyklych mysli?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jest to dość subtelna różnica. Ale bardziej poznaje się je po treści.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
.
Ostatnio zmieniony pt maja 29, 2020 7:55 am przez Matias98, łącznie zmieniany 1 raz.
White Angel pisze: ↑czw maja 28, 2020 3:47 pm Jest to dość subtelna różnica. Ale bardziej poznaje się je po treści.
A doswiadczylas/doswiadczyles kiedys takich glosow wewnetrznych? Jesli mozna zapytac

I czy jest jakas konkretna rzecz ktora ja rozrozni od zwyklych mysli? Czy np te glosy sa dzwieczne czy bezdzwieczne? Ogolnie pytam bo mam rozne natretne niekontrolowane zdania w myslach slowa ale nie wyróżniaja sie od zwyklych mysli nie sa glosniejsze wyrazniejsze lecz boje sie ze moga byc to np wlasnie te glosy..
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Jest kilka rodzajów głosów. Mogą być odbierane jako dźwięki, czyli niby słyszysz dźwięki ale ośrodek słuchu nie jest aktywny. Najczęście gdy mam tego rodzaju głosy rzadko jest to jakieś konkretne zdanie. Przeważnie jedno, trzy słowa. Pózniej jest słyszenie na progu słyszalności.Najczęściej jakieś przekleństwa albo jakieś groźby. I w końcu, myśli tak jakby nasyłane przez innych. Rozpoznawałem je jako nie swoje bo umiałem zauważyć kiedy to nie ja je generowałem. Tych miałem najwięcej. I były bardzo rozwinięte, bo mogłem z nimi swobodnie konwersować. Choć teraz na dobrze dobranym leku widzę że to ja sam do siebie mówiłem.
klucz żurawi pisze: ↑pt maja 29, 2020 12:56 pm Jest kilka rodzajów głosów. Mogą być odbierane jako dźwięki, czyli niby słyszysz dźwięki ale ośrodek słuchu nie jest aktywny. Najczęście gdy mam tego rodzaju głosy rzadko jest to jakieś konkretne zdanie. Przeważnie jedno, trzy słowa. Pózniej jest słyszenie na progu słyszalności.Najczęściej jakieś przekleństwa albo jakieś groźby. I w końcu, myśli tak jakby nasyłane przez innych. Rozpoznawałem je jako nie swoje bo umiałem zauważyć kiedy to nie ja je generowałem. Tych miałem najwięcej. I były bardzo rozwinięte, bo mogłem z nimi swobodnie konwersować. Choć teraz na dobrze dobranym leku widzę że to ja sam do siebie mówiłem.
Te drugie to chyba cos pomiedzy wyobraznia a dzwiekiem tak?
Wszystko to slyszysz w glowie?klucz żurawi pisze: ↑pt maja 29, 2020 12:56 pm Jest kilka rodzajów głosów. Mogą być odbierane jako dźwięki, czyli niby słyszysz dźwięki ale ośrodek słuchu nie jest aktywny. Najczęście gdy mam tego rodzaju głosy rzadko jest to jakieś konkretne zdanie. Przeważnie jedno, trzy słowa. Pózniej jest słyszenie na progu słyszalności.Najczęściej jakieś przekleństwa albo jakieś groźby. I w końcu, myśli tak jakby nasyłane przez innych. Rozpoznawałem je jako nie swoje bo umiałem zauważyć kiedy to nie ja je generowałem. Tych miałem najwięcej. I były bardzo rozwinięte, bo mogłem z nimi swobodnie konwersować. Choć teraz na dobrze dobranym leku widzę że to ja sam do siebie mówiłem.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
No właśnie nie wiem. Nie wiem czy ktoś coś mówił a ja to zinterpretowałem jako wyzwiska. czy było to w całości w mojej głowie. Po prostu to jest coś na granicy słyszalności.Te drugie to chyba cos pomiedzy wyobraznia a dzwiekiem tak?
Te rozmowy w myślach, od prawie trzech lat już nie. Te słyszenie dźwięków i tych wyzwisk na granicy słyszalności bardzo rzadko. Nic co by utrudniało życie. Może raz na kilka tygodni.Wszystko to slyszysz w glowie?
klucz żurawi pisze: ↑pt maja 29, 2020 8:00 pmNo właśnie nie wiem. Nie wiem czy ktoś coś mówił a ja to zinterpretowałem jako wyzwiska. czy było to w całości w mojej głowie. Po prostu to jest coś na granicy słyszalności.Te drugie to chyba cos pomiedzy wyobraznia a dzwiekiem tak?Te rozmowy w myślach, od prawie trzech lat już nie. Te słyszenie dźwięków i tych wyzwisk na granicy słyszalności bardzo rzadko. Nic co by utrudniało życie. Może raz na kilka tygodni.Wszystko to slyszysz w glowie?
Ale te glosy odbierasz jako wewnątrz czy dochodzace zewnątrz?
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
wewnątrz, ale postrzegałem je jako nie swoje
A te pojedyncze dzwieki i dzwieki na progu slyszalnosci slyszales w glowie?
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Pojedyńcze słowa nie wiem jak określić bo odczówam je jako dźwięki dochodzące z zewnątrz ale bez aktywności ucha. To trochę zakręcone.
A przekleństwa i groźby, dałbym sobie rękę uciąć że ktoś jest za ścianą albo na ulicy i dlatego słyszę je stłumione.
A przekleństwa i groźby, dałbym sobie rękę uciąć że ktoś jest za ścianą albo na ulicy i dlatego słyszę je stłumione.
A ogolnie moga glosy postawac glosnie i wyrazne ale nie zewnatrz a w glowie?klucz żurawi pisze: ↑sob maja 30, 2020 10:51 am Pojedyńcze słowa nie wiem jak określić bo odczówam je jako dźwięki dochodzące z zewnątrz ale bez aktywności ucha. To trochę zakręcone.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
W sumie każdy choruje trochę inaczej, więc pewnie mogą. Chociaż niech tu się wypowiedzą osoby, które tak mają. Ja nie będę spekulował.
Moze sie ktos wypowie