Tegretol CR 400 mg
Moderator: moderatorzy
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Tegretol CR 400 mg
Pomocy mam brać Tegretol CR 400 -0- 400 mg. Biorę tylko wieczorem i cały dzień przewracam się po ścianach tak mi się w głowie kręci. Normalnie po 600 mg Klozapolu tak nie miałam. Czy można zmniejszyć wieczorna dawkę o połowę (rannerj rzecz jasna nie biorę). Czy nie wpłynie to na jakość kuracji?
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Re: Tegretol CR 400 mg
Ja biorę tegretol w dawce 400-200-400 plus inne leki i nie mam takich objawów.
Zmniejszenie dawki na pewno wpłynie na jakość kuracji.
Zmniejszenie dawki na pewno wpłynie na jakość kuracji.
LaDopamina
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Matko takie dawki! I na początku kuracji nie było u Ciebie zawrotów głowy? Ten lek biorę od niedawna.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Zawroty głowy to miałam jak brałam kwetiapinę 450 mg i pregabalinę 300 mg.AniaNieIstnieje pisze: ↑sob maja 16, 2020 12:13 pm I na początku kuracji nie było u Ciebie zawrotów głowy? Ten lek biorę od niedawna.
Może Twoje zawroty głowy są przejściowe, a jeśli nie będzie poprawy to zgłoś to lekarzowi, wtedy powinien Ci zmienić lek.
LaDopamina
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Nie dam rady. Jak na razie dałam sobie spokój z Tegretolem. Zmniejszenie dawki niewiele dało.
I dobrze, tegretol jest starym lekiem, działa cytotoksycznie, źle oddziaływuje na komórki szpiku kostnego.
Najlepiej by było, gdyby Ci zamienił na lamotryginę, albo depakinę (po depakinie mogą wypadać włosy i można mieć niepohamowany apetyt).
LaDopamina
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
I prawidłowo :] To twardy narkotyk ;[AniaNieIstnieje pisze: ↑ndz maja 17, 2020 9:38 am Nie dam rady. Jak na razie dałam sobie spokój z Tegretolem. Zmniejszenie dawki niewiele dało.
F43.9