"Łagodny" przebieg choroby
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
"Łagodny" przebieg choroby
Witam.zdaniem lekarzy Choruję na f20 od kilkunastu lat,leki biorę nieregularnie, często zdarza się alko. Hospitalizowany byłem około 7 razy , biorę olanzapinę,abilify i sprawa wygląda tak: u mnie główne objawy,takie które przeszkadzają w życiu ( z lękami i innym postrzeganiem świata sobie radzę) to gdy wszystko jest w miarę normalnie- nawet pracuję przychodzi taki dzień, że wychodzę z pracy/domu i po prostu błąkam się tydzień,lub dwa. I w związku z tym dwa pytania
1. Czy ktoś z was ma podobnie
2. Czy uważacie że schizofrenia paranoidalną to słuszna diagnoza?
1. Czy ktoś z was ma podobnie
2. Czy uważacie że schizofrenia paranoidalną to słuszna diagnoza?
Re: "Łagodny" przebieg choroby
No nie wiem z tym znikaniem na kilka tygodni.ja sie boje wyjsc z domu.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Samo błąkanie to jeszcze nie objaw schizofrenii. A dlaczego się błąkasz? Napisz jeszcze o innych objawach.
Do szpitali zdrowych raczej nie biorą. Jeżeli masz diagnozę F20 od psychiatry, to jest coś na rzeczy.
Do szpitali zdrowych raczej nie biorą. Jeżeli masz diagnozę F20 od psychiatry, to jest coś na rzeczy.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Czasem mi się wydawało że ludzie o mnie rozmawiają,albo ktoś chce mnie otruć. Pierwszy raz do szpitala mnie zabrali jak ponoć w pracy miałem atak paniki. Staram się unikać ludzi,nie potrafię normalnie rozmawiać, męczą mnie. Czasem funkcjonuję ok,ale przychodzi dzień co wszystko zmienia. Wydaje mi się, że w miejscu publicznym obserwują mnie
- Evolusjonkongen 666
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Student
- Gadu-Gadu: 70735300
- Kontakt:
Najważniejsze jest to, że żyjemy!
Leczę chorych i udzielam porad prawnych! Hjernescan? Min real navn er død råtten drømmer!

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
No, to sa juz objawy schizofrenii.Wędrowiec pisze: ↑czw maja 07, 2020 5:54 pm Czasem mi się wydawało że ludzie o mnie rozmawiają,albo ktoś chce mnie otruć. Pierwszy raz do szpitala mnie zabrali jak ponoć w pracy miałem atak paniki. Staram się unikać ludzi,nie potrafię normalnie rozmawiać, męczą mnie. Czasem funkcjonuję ok,ale przychodzi dzień co wszystko zmienia. Wydaje mi się, że w miejscu publicznym obserwują mnie
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.