"Łagodny" przebieg choroby

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Wędrowiec
zarejestrowany użytkownik

"Łagodny" przebieg choroby

Post autor: Wędrowiec »

Witam.zdaniem lekarzy Choruję na f20 od kilkunastu lat,leki biorę nieregularnie, często zdarza się alko. Hospitalizowany byłem około 7 razy , biorę olanzapinę,abilify i sprawa wygląda tak: u mnie główne objawy,takie które przeszkadzają w życiu ( z lękami i innym postrzeganiem świata sobie radzę) to gdy wszystko jest w miarę normalnie- nawet pracuję przychodzi taki dzień, że wychodzę z pracy/domu i po prostu błąkam się tydzień,lub dwa. I w związku z tym dwa pytania
1. Czy ktoś z was ma podobnie
2. Czy uważacie że schizofrenia paranoidalną to słuszna diagnoza?
swtern
zaufany użytkownik

Re: "Łagodny" przebieg choroby

Post autor: swtern »

No nie wiem z tym znikaniem na kilka tygodni.ja sie boje wyjsc z domu.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Samo błąkanie to jeszcze nie objaw schizofrenii. A dlaczego się błąkasz? Napisz jeszcze o innych objawach.
Do szpitali zdrowych raczej nie biorą. Jeżeli masz diagnozę F20 od psychiatry, to jest coś na rzeczy.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Wędrowiec

Post autor: Wędrowiec »

Czasem mi się wydawało że ludzie o mnie rozmawiają,albo ktoś chce mnie otruć. Pierwszy raz do szpitala mnie zabrali jak ponoć w pracy miałem atak paniki. Staram się unikać ludzi,nie potrafię normalnie rozmawiać, męczą mnie. Czasem funkcjonuję ok,ale przychodzi dzień co wszystko zmienia. Wydaje mi się, że w miejscu publicznym obserwują mnie
Awatar użytkownika
Evolusjonkongen 666
Status: Student
Gadu-Gadu: 70735300
Kontakt:

Post autor: Evolusjonkongen 666 »

Najważniejsze jest to, że żyjemy!
Leczę chorych i udzielam porad prawnych! Hjernescan? Min real navn er død råtten drømmer! :eusa-violin: :angelic-green: :angelic-grayflying: :angelic-flying: :angelic-cyan: :angelic-blueglow: :auto-ambulance: :naughty: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Wędrowiec pisze: czw maja 07, 2020 5:54 pm Czasem mi się wydawało że ludzie o mnie rozmawiają,albo ktoś chce mnie otruć. Pierwszy raz do szpitala mnie zabrali jak ponoć w pracy miałem atak paniki. Staram się unikać ludzi,nie potrafię normalnie rozmawiać, męczą mnie. Czasem funkcjonuję ok,ale przychodzi dzień co wszystko zmienia. Wydaje mi się, że w miejscu publicznym obserwują mnie
No, to sa juz objawy schizofrenii.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”