hana - witam
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.
Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.
Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
- hole
- zaufany użytkownik
- Status: Umrzyj młodo, a trup twój będzie piękny.
hana - witam
Założyłam konto już jakiś czas temu, ale dopiero teraz tutaj wróciłam. Minęło trochę czasu, wiele się zmieniło.
Może od początku.
Psychiatrycznie leczę się od 2011 roku, a od 2016 na schizofrenię paranoidalną. Jestem po 9 hospitalizacjach, w tym ostatnia miała miejsce na przełomie zimy 2019/2020. Od stycznia jestem na nowym zestawie leków i w pełnej remisji.
Lubię czytać i oglądać anime - to moja odskocznia od rzeczywistości.
Mam nadzieję, że zostanę z Wami na dłużej. Pozdrawiam.
Może od początku.
Psychiatrycznie leczę się od 2011 roku, a od 2016 na schizofrenię paranoidalną. Jestem po 9 hospitalizacjach, w tym ostatnia miała miejsce na przełomie zimy 2019/2020. Od stycznia jestem na nowym zestawie leków i w pełnej remisji.
Lubię czytać i oglądać anime - to moja odskocznia od rzeczywistości.
Mam nadzieję, że zostanę z Wami na dłużej. Pozdrawiam.
proszę, czy możesz uciszyć ten zgiełk,
próbuję choć trochę odpocząć od tych wszystkich głosów
nienarodzonych kurczaków w mojej głowie
Re: hana - witam
Witaj... mam nadzieje, że Ci się tu spodoba i zostaniesz na dłużej....
a co tam ostatnio dobrego przeczytałaś?
a co tam ostatnio dobrego przeczytałaś?
- hole
- zaufany użytkownik
Hej, hej. 
Ostatnio przeczytałam "Otchłań zła" Maxime Chattama

Ostatnio przeczytałam "Otchłań zła" Maxime Chattama

czytałem opis pewnie bardzo ciekawa książka. źle się nie zapowiada.
Ja jestem chyba za bardzo spięty na książki... była by mi chyba też remisja potrzebna na taki relaks.
Masz jakieś plany na życie?
Ja jestem chyba za bardzo spięty na książki... była by mi chyba też remisja potrzebna na taki relaks.
Masz jakieś plany na życie?
- hole
- zaufany użytkownik
Ja w chorobie bardzo mało byłam aktywna i mało czytałam. Po prostu nie byłam w stanie się skupić. A książka bardzo ciekawa, ma jeszcze dwa tomy.
Planów nie mam żadnych. Pomimo remisji żyję jakby w zawieszeniu. Nie pracuję, jestem na rencie. Społecznie jestem upośledzona. Było latami tak, że nie wychodziłam w ogóle, albo wychodziłam tylko jak musiałam. Nie mówiąc tu o spotykaniu się z ludźmi. Teraz staram się wychodzić chociaż na spacery, być fizycznie aktywna, robić coś bo widok ścian w pokoju mi już lekko zbrzydł
Planów nie mam żadnych. Pomimo remisji żyję jakby w zawieszeniu. Nie pracuję, jestem na rencie. Społecznie jestem upośledzona. Było latami tak, że nie wychodziłam w ogóle, albo wychodziłam tylko jak musiałam. Nie mówiąc tu o spotykaniu się z ludźmi. Teraz staram się wychodzić chociaż na spacery, być fizycznie aktywna, robić coś bo widok ścian w pokoju mi już lekko zbrzydł

- hole
- zaufany użytkownik
Dziękuję.

ja też tak mam, że żyje w pewnym zawieszeniu... czasami wyobrażam sobie, że może kiedyś przyjdzie ochota na inne życie
- hole
- zaufany użytkownik
Może czas przestać sobie wyobrażać, a zacząć działać?budkatelefoniczna pisze: ↑pt mar 13, 2020 11:40 pm ja też tak mam, że żyje w pewnym zawieszeniu... czasami wyobrażam sobie, że może kiedyś przyjdzie ochota na inne życie

robię jakieś tam małe kroczki, ale ja jestem też taki, że nic nie robię nic wbrew sobie... ze tak powiek czekam aż wszystko/ każda ochota we mnie dojrzeje.hana pisze: ↑pt mar 13, 2020 11:48 pmMoże czas przestać sobie wyobrażać, a zacząć działać?budkatelefoniczna pisze: ↑pt mar 13, 2020 11:40 pm ja też tak mam, że żyje w pewnym zawieszeniu... czasami wyobrażam sobie, że może kiedyś przyjdzie ochota na inne życie![]()
Narazie to gdzies tak od 2 tygodni jestem na forum po przerwie i tak sprawdzam jak mi się rozmawia z ludźmi.
- hole
- zaufany użytkownik
I jak Ci idzie?budkatelefoniczna pisze: ↑pt mar 13, 2020 11:56 pmrobię jakieś tam małe kroczki, ale ja jestem też taki, że nic nie robię nic wbrew sobie... ze tak powiek czekam aż wszystko/ każda ochota we mnie dojrzeje.hana pisze: ↑pt mar 13, 2020 11:48 pmMoże czas przestać sobie wyobrażać, a zacząć działać?budkatelefoniczna pisze: ↑pt mar 13, 2020 11:40 pm ja też tak mam, że żyje w pewnym zawieszeniu... czasami wyobrażam sobie, że może kiedyś przyjdzie ochota na inne życie![]()
Narazie to gdzies tak od 2 tygodni jestem na forum po przerwie i tak sprawdzam jak mi się rozmawia z ludźmi.

dużą przeszkodą dla mnie jest to, że cały świat wydaje mi się mało atrakcyjny po chorobie, i czasami gubię poczucie sensu tego co robię. Pozatym ja mam poważny mankamanet psychiczny który mnie zniechęca do wszystkiego. Mam głosy, które są dla mnie poważnym utrudnieniem w zawieraniu znajomości. Często nie dają mi nawet szansy na to aby spróbować żyć w miarę normalnie
- hole
- zaufany użytkownik
Tak, rozumiem, głosy i choroba potrafią wszystko zniszczyć. A świat sam z siebie nie ma nam nic ciekawego do zaoferowania. Musimy sami wyciągnąć dłonie i coś dać od siebie, by stał się atrakcyjny... nauczyłam się tego czekając przez lata, czekając właśnie na świat i na to, że to on pierwszy wyciągnie ręce. Myliłam się.budkatelefoniczna pisze: ↑sob mar 14, 2020 12:09 am dużą przeszkodą dla mnie jest to, że cały świat wydaje mi się mało atrakcyjny po chorobie, i czasami gubię poczucie sensu tego co robię. Pozatym ja mam poważny mankamanet psychiczny który mnie zniechęca do wszystkiego. Mam głosy, które są dla mnie poważnym utrudnieniem w zawieraniu znajomości. Często nie dają mi nawet szansy na to aby spróbować żyć w miarę normalnie
A leczysz się farmakologicznie? Jakaś terapia czy coś?
Biorę Rispolepty, staram się też dogadywać z głosami, bo to głosy osób leczących/uzdrowicieli, nic więcej nie robię.
- hole
- zaufany użytkownik
W takim razie życzę powodzenia!budkatelefoniczna pisze: ↑sob mar 14, 2020 12:25 am Biorę Rispolepty, staram się też dogadywać z głosami, bo to głosy osób leczących/uzdrowicieli, nic więcej nie robię.