Izolowanie się w dzieciństwie jest prognostykiem objawów psychotycznych we wczesnej dorosłości

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Re: Izolowanie się w dzieciństwie jest prognostykiem objawów psychotycznych we wczesnej dorosłości

Post autor: kotek »

Ja chciałbym się ożenić, ale nie bolałoby mnie chyba, gdybym nie miał żadnego potomstwa. Niebiologicznego potomstwa "bym nie tolerował" w rodzinie, bałbym się, że ktoś mi zgwałci żonę i ją zapłodni. To by mnie bardzo bolało, bo to wielki nieporządek i wstrętny czyn. Coś takiego nigdy nie powinno się wydarzyć! Moja psychika chciałaby zabijać takich gwałcicieli prędzej niż morderców.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Re: Izolowanie się w dzieciństwie jest prognostykiem objawów psychotycznych we wczesnej dorosłości

Post autor: Schibi »

najgorsze sa 3 lata jak sie ma dziecko, pozniej juz jest spoko wiem bo w rodzinie mam takie brzdace i sa slodkie.
wyjątek
zaufany użytkownik
Status: student
Gadu-Gadu: używam skype'a

Post autor: wyjątek »

@up czemu "najgorsze"?
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

bo jest nad nimi duzo opieki, ciagle trzeba sie nimi zajmowac a jak maja juz 3 lata to staja sie troszke bardziej samodzielne. choc najlepiej 4 latka to juz lepszy wiek.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Myślę, że posiadanie dziecka byłoby bardzo fajne. Ale tylko biologicznego! Od razu byłoby zajęcie i nie byłoby tyle okazji do siedzenia w Internecie :) Ale ze mnie jest kawał upoślada i nikt mi pewnie nie pozwoli zawrzeć małżeństwa, bo nie potrafię o siebie, gospodarstwo i pracę zadbać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”