Izolowanie się w dzieciństwie jest prognostykiem objawów psychotycznych we wczesnej dorosłości
Moderator: moderatorzy
Re: Izolowanie się w dzieciństwie jest prognostykiem objawów psychotycznych we wczesnej dorosłości
Ja chciałbym się ożenić, ale nie bolałoby mnie chyba, gdybym nie miał żadnego potomstwa. Niebiologicznego potomstwa "bym nie tolerował" w rodzinie, bałbym się, że ktoś mi zgwałci żonę i ją zapłodni. To by mnie bardzo bolało, bo to wielki nieporządek i wstrętny czyn. Coś takiego nigdy nie powinno się wydarzyć! Moja psychika chciałaby zabijać takich gwałcicieli prędzej niż morderców.
Re: Izolowanie się w dzieciństwie jest prognostykiem objawów psychotycznych we wczesnej dorosłości
najgorsze sa 3 lata jak sie ma dziecko, pozniej juz jest spoko wiem bo w rodzinie mam takie brzdace i sa slodkie.
bo jest nad nimi duzo opieki, ciagle trzeba sie nimi zajmowac a jak maja juz 3 lata to staja sie troszke bardziej samodzielne. choc najlepiej 4 latka to juz lepszy wiek.
Myślę, że posiadanie dziecka byłoby bardzo fajne. Ale tylko biologicznego! Od razu byłoby zajęcie i nie byłoby tyle okazji do siedzenia w Internecie
Ale ze mnie jest kawał upoślada i nikt mi pewnie nie pozwoli zawrzeć małżeństwa, bo nie potrafię o siebie, gospodarstwo i pracę zadbać.