żeby się udało

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Re: żeby się udało

Post autor: kotek »

Mnie jednak najbardziej intrygują te cuda liczbowe, literowe i naukowe. To ogromny szkopuł dla katolicyzmu. Jest tego zdecydowanie za dużo, żeby wyjaśnić to "przypadkiem". Cuda naukowe byłyby raczej łatwe (względnie) do umieszczenia w księdze dla cywilizacji o poziomie zaawansowania obecnej ludzkości, ale zamieścić tyle zależności liczbowych czy przewidzieć, że cząstka elementarna (de facto złożona z trzech kwarków) będzie mieć masę około 1837 lub 1839 razy większą niż elektron - to dopiero jest coś. Może szatan miał o wiele większy dostęp do boskiej wszechwiedzy niż katolikom się wydaje i stąd te ukryte proroctwa i zależności matematyczne?
wyjątek
zaufany użytkownik
Status: student
Gadu-Gadu: używam skype'a

Post autor: wyjątek »

@up co księża na to jak im mówisz o tych cudach koranu?
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Mało co rozmawiałem z księżmi na ten temat. Jeden kapłan powiedział chyba, że pochodzą one od szatana albo że raczej to dowód na to, że cuda Koranu pochodzą od szatana (te nieznane przez ponad tysiąclecie, odkryte w technocenie). Ludzie mało interesują się tym tematem. Powiedziałbym, że nawet muzułmanie nie są jakoś bardzo gorliwi w ich promowaniu - niektórzy są i dużo pisali o tych cudach, ale na świecie jest ponad miliard muzułmanów, a nie każdy na świecie zna ukryte zależności w Koranie. Mam myśl, aby rozpromować je na cały świat, aby każdy o nich wiedział. W mojej psychice pojawia się myśl, że Koran naprawdę jest słowem Bożym, ponieważ zawiera tak złożone zależności w ogromnej liczbie. Prawdopodobieństwo, że są one dziełem "matematycznego przypadku" jest według mnie niewyobrażalnie małe. Myślę, że głosząc cuda Koranu, robię przysługę na rzecz dobra. Niemal na pewno są one dowodem na istnienie nieznanej ateistycznej nauce inteligencji, w najgorszym wypadku jakiejś nieznanej cywilizacji ludzkiej lub nieludzkiej, która osiągnęła bardzo wysoki poziom rozwoju.

Jeden cud, który może bardzo zastanawiać (znalazłem informację o nim na pewnym slajdzie ze scribd, była tam też data 2nd Nov, 2017):
1. W Koranie są 23 rozdziały mające liczbę pierwszą jako liczbę słów w nich. 23 to addytywna liczba pierwsza.
2. Pierwszych 11 rozdziałów (najkrótszych z 23) ma razem 797 słów. 11 i 797 to addytywne liczby pierwsze.
3. Ostatnich 11 rozdziałów (najdłuższych z 23) ma razem 10037 słów. 11 i 10037 to addytywne liczby pierwsze.
4. "Środkowy" rozdział (dwunasty pod względem liczby słów) ma 337 słów, 337 to addytywna liczba pierwsza.
5. Jeżeli postawimy obok siebie liczby: 797, 337, 10037 lub 337, 797, 10037, to otrzymamy dwie addytywne liczby pierwsze - 79733710037 i 33779710037.
6. Liczba słów w 23 rozdziałach wymienionych wcześniej to 11171 (11171 to addytywna liczba pierwsza).
Liczby powyżej wymienione (23, 11, 797, 10037, 337, 79733710037, 33779710037, 11171) mają liczby cyfr będące addytywnymi liczbami pierwszymi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zaburzenia schizotypowe”