WYBORY 2019

Moderator: moderatorzy

Na kogo oddasz swój głos w nadchodzących wyborach?

Czas głosowania minął sob paź 12, 2019 5:12 pm

PIS
12
48%
PO
3
12%
SLD
3
12%
PSL
2
8%
Konfederacja
1
4%
Inna
4
16%

Liczba głosów: 25

ptk
bywalec

Re: WYBORY 2019

Post autor: ptk »

Łamanie konstytucji,nieprzestrzeganie prawa i zmienianie go pod swoje bierzące interesy.Trudno wogule uwierzyć że to dzieje się w (jeszcze) demokratycznym państwie europejskim.Te 500+ czy inne trzynastki przysłoniły ludziom oczy.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
ptk
bywalec

Pis musi się obawiać tylko i wyłącznie opinii publicznej.Wszelkie zarzuty którymi miała by zająć się prokuratura są zamiatane pod dywan - to jest normalne? Chyba tylko w Rosji... i Polsce.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

ja już nigdy nie zagłosuję
nic
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

ptk pisze: wt lis 05, 2019 9:42 pm Najpierw podzielili społeczeństwo wmawiając zamach w Smoleńsku
Rzeczywiście społeczeństwo jest w tej sprawie podzielone. Jednak czy widziałeś zdjęcia stalitarne ? One ukazują, że samolot leciał ponad kilometr przed jakimkolwiek kontaktem z ziemią, a już gubił części za sobą ! Na zdjęciach widać wyraźną drogę z tych odpadków. Niektóre z nich były potem przenoszone bliżej miejsca uderzenia, co zdjęcia z różnych czasów dokumentują. Nikt tych zdjęć nie poddaje w wątpliwość. To robiły satelity różnych firm.

Myślisz, że zamachu nie było, tylko samolot sam się po prostu w przewidywaniu uderzenia rozkładał w powietrzu na części ?

Komisja pod przewodn. Antoniego Macierewicza przedstawiła przynajmniej kilka innych niezbitych dowodów na zamach, np. stwiedzone przez niezależne laboratoria ślady materiałów wybuchowych, wygięte na zewnątrz elementy poszycia, siła uderzenia drzwi w ziemię, etc. Czytałeś ten raport ? - Przeczytaj !
ptk
bywalec

Nikt z nas nie wie co się wydarzyło w Smoleńsku i być może dopiero przyszłe pokolenia dowiedzą się czegoś co jest przed nami ukrywane.Skoro są tak ważne dowody to dlaczego PIS przestał zajmować się tą sprawą ? bo nie jest już mu potrzebna w walce wyborczej?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Senator Koalicji Obywatelskiej Jerzy Fedorowicz grozi śmiercią politykom, ich dzieciom i wnukom. To tylko uwiarygadnia tezę o zamachu w Smoleńsku. Ci ludzie z PO są zdolni do mordowania ludzi, dzieci, niemowląt. To są zbrodniarze.

https://niezalezna.pl/293525-jakie-moga ... i-i-wnukow
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
ptk
bywalec

Jeśli Jarosław Kaczyński byłby przekonany o tym że w Smoleńsku miał miejsce zamach to tym bardziej boje się do czego chce doprowadzić.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

ptk pisze: śr lis 06, 2019 7:34 amAfera SKOKów,dwie wieże i zapewne wiele innych afer czeka na wyjaśnienie.Obecny rząd przywłaszczył sobie prokurature i w dużej części sądownictwo i ...
Ależ ptk przecież aferę SKOK-u Wołomin zmontowali dawni członkowie WSI, a nie członkowie Prawa i Sprawiedliwości - Nie wiedziałeś o tym ?

Na czym miałaby polegać "afera dwóch wież" ? W czym dostrzegasz aferę ? W tym, że ktoś chciał wybudować w Warszawie wysokościowiec, ale jak na razie nie dostał na to zgody ? Czy to afera ?

Kto, kiedy i jak "przywłaszczył sobie" prokuraturę ? Przecież ci ludzie - prokuratorzy - po dojściu Prawa i Sprawiedliwości do władzy nie zostali w ogóle wymienieni. Mam z tym do czynienia i wiem, ze oni po prostu nie działają. Działaliby prawidłowo dawno wiele osób powinno siedzieć za Smoleńsk. Skoro Prawo i Sprawiedliwość nie potrafi do tego doprowadzić to znaczy, że chyba raczej tej prokuratury nie "przejęło", nie uważasz ?

"Przejęcia sądownictwa" - odbiegasz od rzeczywistości. Czy znasz jakieś fakty, które by na to wskazywały ? Sądownictwo to setki sędziów w całej Polsce. Nikt ich nie wymienił, bo tego się zrobić nie da ! Nikt nie wywiera na wyrokowanie żadnych nacisków. Masz inne dane - podaj konkrety !

A może po prostu czytasz GW, oglądasz TVN lub inne media obcej agentury ? To wiele wyjaśniałoby z tego, co piszesz.
ptk
bywalec

Ja nie twierdze że obecna opozycja nie ma nic złego na sumieniu.Przeraża mnie to co robi obecny rząd.Nie ma już trójpodziału władzy - Pis może zrobić wszystko bo nie ma już niezależnej prokuratury.Mogą łamać i naginać prawo jak im się tylko podoba i niestety to robią.Co będzie dalej? Nie będzie niezależnych mediów? Kolejne wybory będą tylko robione pod publiczke a i tak wiadomo kto będzie dalej rządził? Kto podskoczy Kaczyńskiemu? Mam nadzieję że to obawy z dupy wzięte ale nikt nie wie kiedy PIS zostanie zatrzymany w tym dążeniu do przywłaszczania sobie wszystkiego.
ptk
bywalec

Nie raz pisałem na forum,że nie oglądam telewizji i nie czytam książek bo akatyzja mi na to nie pozwala i tak jak wcześniej pisałem brzydze się polityką i nie śledze na tyle aby móc rzetelnie dyskutować na jej temat i żałuje że wogule się wypowiedziałem w tym wątku.Przyznaje,że czasami chcąc nie chcąc zerkam na TVN24 który namiętnie ogląda moja mama i jest tam totalna propaganda antypisowska,ale w telewizji publicznej jest dokładnie to samo tyle że po przeciwnej stronie politycznej.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

ptk pisze: śr lis 06, 2019 9:26 amPrzeraża mnie to co robi ...
Jasne, dobrze Cię rozumiem, ale to może być efekt medialny, tzw rzeczywistość medialna lub inaczej sponsorowana. Porozmawiajmy zamiast tego o faktach. W Polsce obowiązuje trój-podział władzy. Nic nie uległo w tej kwestii zmianie ! Prokuratura nie została prze nikogo przejęta. Pozostali na swoich stanowiska ci sami ludzie, co do których działania wielu ma nadal takie same, jak wcześniej poważne zastrzeżenia. Nie ma żadnych przykładów na to, że obecny rząd pod przewodnictwem Morawieckiego złamał kiedykolwiek prawo. Wybory są zawsz robione "po publiczkę", bo ta publiczka ma w końcu zadecydować. Mnie też to przeszkadza. Nic się w tej sprawie od dziesięcioleci nie zmieniło. Kto będzie rządził w przyszłości wiedzą tylko wróżki ! Nie ma przykładów dokumentujących dążenie prezesa Kaczyńskiego do przywłaszczania sobie czegokolwiek.

ptk, moim zdaniem to są media, nic więcej tylko media. Tzw. prawdy medialna i medialna rzeczywistość.
Wczoraj byłem w sądzie na ważnym procesie generałów Stanu Wojennego, Ciastonia i Sasina, którzy dotali po dwa lata odsiadki bez zawieszki. Za jedeną sprawę, nie za całokształt ! Dowiesz się o tym z GW lub TVN-u ? Tam masz inną rzeczywistość ! Taką, że podobno jakimś tygrysom było zbyt ciasno w klatce, a poza tym, że Macierwewicz jest be.

Ach, spórz proszę tu: http://zbyszek.evot.org/mpralka.php?lang=pl
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

ptk pisze: śr lis 06, 2019 10:05 amNie raz pisałem na forum,że nie oglądam telewizji i nie czytam książek
A no to sorry za niecne podejrzenia. Pomyliłem się. Lecz było mi przykro, że masz takie lęki co do spraw polityki. Nie żałuj, że piszesz. Innym razem napiszesz co innego !
ptk
bywalec

Ziobro nie jest niezależny,trybunał konstytucyjny też nie będzie.Szczerze to bardziej interesują mnie te biedne tygrysy niż wypowiedzi polityków.
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

zbyszek pisze: śr lis 06, 2019 10:15 am
ptk pisze: śr lis 06, 2019 9:26 amPrzeraża mnie to co robi ...
Jasne, dobrze Cię rozumiem, ale to może być efekt medialny, tzw rzeczywistość medialna lub inaczej sponsorowana.
Żałosny człowieku śmiesz pisać o rzeczywistości medialnej i sponsorowanej zaraz po tym jak napisałeś, że Kurski tylko z informacje o kandydatach PIS puszcza na antenie tzw. publicznej telewizji. Gdyby takie głupki nie trzęsły krajem w którym mieszkam to bym się z was śmiał.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

PiS może zdobyć jeszcze więcej głosów jak przeniesie stolicę do Krakowa.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Kraków już dostał w "nagrodę" za polskość - Nową Hutę i czarny dym, lepszy niż "piece Magnitogorska".
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

:lol: :cry:
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

gdy było w platformie 3 stołki a nie 2 jak jest teraz to pewnie koperta z kasą by zajęła 1 miejsce kto ile na tym zarobi najlepiej dla siebia ale trzeba sie podzielić , Kiedawa specjalnie tak napisze jak czasami ją widze to szkoda gadać , jeden Schetyna ma szczerzaste zęby i kidawa ma alieny...
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

dwa alieny chciałem napisać
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

ptk pisze: śr lis 06, 2019 8:54 am.Skoro są tak ważne dowody to dlaczego PIS przestał zajmować się tą sprawą ?
Pytasz o moje zdanie ? Odpowiem -

Bo w Prawie i Sprawiedliwości są zbyt duże naciski sowieckiej agentury, z czego większość członków nie zdaje sobie sprawy, lecz jest na niewypełnianie programu wściekła. Większość reform była tak podjęta,  żeby się nie udała, a Prezes Kaczyński w polityce personalnej od lata powieża najważniejsze funkcje w państwie swoim wrogom politycznym ! Nie wiem kto tam jakie gry prowadzi, może inaczej się nie da ? Lecz fakty są faktami. Wystarczy je policzyć. Pomyśl, że byłbyś członkiem Prawa i Sprawiedliwości i zapytaj się, co robi Twoja partia, czy wypełnia program, tak jak wyobrazasz sobie, że mogłaby to uczynić !

A ws. mediów: przykłady, które podałem potwierdzają tezę o przejęciu wszystkich ważniejszych mediów przez sitwy, które nie zdeklarują się, ani nie upubliczną i pozostaną nieznane nawet dla pracowników. To z tego powodu zatrudnia się w mediach głupków, a ludzi myślących samodzielnie wymienia.

Spójrz, nawet do Sejmu promowana jest i wchodzi jako poseł Pani Łachudra, a ludzie jeszcze z Solidarności, którzy coś dla Polski autentycznie zrobili starają się i nie mają szans. Kto z dawnej Sol - ludzi z doświadczeniem - miał wspływ na rządy po 1989 ? A Sol liczyła 10 milionów, więc musiało być tysiące, co życie by oddali. I gdzie to życie teraz oddać ?

To prawda w PiS jest też dużo ludzi z dawnej Sol, ale chyba nie oni tam w pełni decydują. Komisja Smoleńska wyda niedługo swój raport i jeśli kilku ludzi nie pójdzie za kratki to Ziobro jest słupem Moskwy, z czego nie musi zdawać sobie sprawy.
Zablokowany

Wróć do „polityka”