Czy głosy mogą pochodzić od Boga?

Moderator: moderatorzy

Pumba
zaufany użytkownik

Re: Czy głosy mogą pochodzić od Boga?

Post autor: Pumba »

A do czego ci taka informacja? Dowiesz się wszystkiego w chwili śmierci, tak samo jak każdy. Na wszystko jest swoja pora i czas.
Dokładnie tak a zarazem i nie, bo ja już teraz wiem na pewno, że Bóg istnieje, bo po prostu doświadczyłem w sposób dobitny jego działania.
Kiedyś usłyszałem takie powiedzenie którego znaczenia nie za bardzo rozumiem, brzmi ono tak;
"Jeżeli Ty mówisz do Boga to dobrze, jeżeli Bóg mówi do Ciebie to masz problem"
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Gdyby do Ciebie mówił nasz ukochany BÓG, to musiałbyś upaść na kolana lub na twarz i prawdopodobnie Chwała JEGO wcisnęłaby Cię w podłogę.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

44 pisze: czw paź 17, 2019 8:34 pm Gdyby do Ciebie mówił nasz ukochany BÓG, to musiałbyś upaść na kolana lub na twarz i prawdopodobnie Chwała JEGO wcisnęłaby Cię w podłogę.
A jego blask oslepilby Cie na wiecznosc.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Do mnie przemawiał od dziecka. Uśmiechał się na obrazach syn Jego i rozmawiałem z Nim zawsze gdy czułem niepokój w sercu. Ogrzewał moja duszę odpowiedziami. W chwili śmierci zostają wyjawione tajemnice gdyż wtedy dusza uwalnia się z ciała i nie jest ograniczona ułomnym ludzkim umysłem dla którego rzeczy boskie są nie do pojęcia.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Digital pisze: pt paź 18, 2019 10:01 pm W chwili śmierci zostają wyjawione tajemnice gdyż wtedy dusza uwalnia się z ciała
No skąd. Próbuję od 15 miliardów lat w tym Wszechświecie i nie może. W 1979 roku w aktualnym pokoleniu znowu mnie uwiązała po tej stronie istnienia. W zwykłym świecie w Polsce na zwykłej planecie w zwykłej przeciętnej galaktyce. Po tylu pokoleniach istot zmarłych i przemijających z nadzieją, to już naprawdę szok, strach pomyśleć.
Aniołkowie mówili Stwórcy: nie pakuj znowu duszy do organizmu ssaka homo sapiens pod tym słońcem, bo tam jest zadupie Kosmosu. Jaki on będzie miał los... Zacofanie galaktyczne.
Pod innymi gwiazdami cywilizacja, złoto, szczęście, rozkosze, jazdy a tam?
Bydlęta, brud smród i ubóstwo. Ledwo przestali się pożerać wzajemnie kanibale jedne.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Jakiś w tym musi być większy sens, to że my tego nie wiemy, albo nie rozumiemy nie oznacza, że go brak. Może dusza sama sobie wybiera ową odległą galaktykę i tego biednego ssaka bo chce odpokutować za grzechy w innym ciele i innej galaktyce. Taki rodzaj samobiczowania się duszy :lol:
cezary123
zaufany użytkownik

Prawdopodobnie tym sensem jest przypadek, to znaczy wszystkie potencjalne dusze rzucane są losowo bez ładu i składu we wszystkie możliwe, aktualnie występujące ciała i świadomości. Potem przemijają bezpowrotnie a gra toczy się dalej.
Nie ma rozumnego przyporządkowania takich a takich do konkretnych na podstawie określonych warunków i zasad. Za mała siła obliczeniowa wszechświatowego komputerka i za duży chaos. No i brak materiału do takich logicznych kontynuacji. Dusze swoje a ciała swoje, lecą w rozbieżności bez żadnego związku przyczynowo skutkowego a potem rozlatują się i jedne i drugie pod naporem nowej czasoprzestrzeni, też przypadkowej. Świata nikt nie kontroluje.
Albo godzimy się na taką tragedię metafizyczną albo wariujemy, próbując pojąć to, co nie jest wystarczające do pojęcia.
Potem myślimy o istnieniu pośmiertnym, sprawiedliwości pozadoczesnej, kontynuacji przyczynowo-skutkowej, a szara rzeczywistość od nowa w następnym pokoleniu na ziemi skrzeczy. I szukamy wtedy przeciwnika czy szatana.
W gruncie rzeczy może być tak, że śmierć to jest nic, a zatem nie dodaje ani nie ujmuje nic z istnienia i dlatego szukamy czegoś, czego nie ma w ogóle. I nie było u zmarłych od początku przez te miliony pokoleń. Jest tylko dziwnie i przypadkowo odnawiająca się świadomość tej strony życia i ciąg wydarzeń fizycznych materii.
Pumba
zaufany użytkownik

Obecnie na świecie istnieje mnóstwo wcielonych na zbiorniku dusz wybranych osób dlatego, że żyjemy w czasach ostatecznych i Bóg Ojciec wysłał na Ziemię swoją Armię Zbawienia.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

ja mialem glosy tylko w psychozach, ale jest to tylko i wylacznie spowodowane zachwiana biochemia mozgu i moim zdaniem nie ma co sie doszukiwac ze pochodza od Boga
Pumba
zaufany użytkownik

Tak ?
A jak wytłumaczysz to, że głosy znają przyszłość, np oglądam jeden z dziesięciu i przed odpowiedzią uczestnika na pytanie głos podaje mi odpowiedź której ja w ogóle nie znam ?
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Nie wiem jak wy macie z tymi glosami bo ja ich nie slysze take moge tylko subektywnie powidziec to co sie dowiedzialem od lekarza czy gdzies wyczytalem. Ale wspolczuje tym ktorzy slysza glosy caly czas.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Pumba pisze: wt paź 22, 2019 12:56 pm Tak ?
A jak wytłumaczysz to, że głosy znają przyszłość, np oglądam jeden z dziesięciu i przed odpowiedzią uczestnika na pytanie głos podaje mi odpowiedź której ja w ogóle nie znam ?
To jest tylko twój umysł, silnie pobudzony przez psychozę. Nawet nie jest do końca zbadany i najtęższe rozumy nie wiedzą jak działa. Ponoć wykorzystujemy zaledwie 5 % jego mocy! Jakbyśmy tak korzystali z 40? Teleportacja, podróże w czasie i przestrzeni, kosmos!
cezary123
zaufany użytkownik

Pumba pisze: wt paź 22, 2019 12:56 pm
Opisz dokładniej sytuację, pytanie, odpowiedź i moment pojawienia się głosu.
Pumba
zaufany użytkownik

Miałem taką sytuację niejednokrotnie, np prowadzący Tadeusz Sznuk zadaje pytanie dla jednego gracza: Jaka jest stolica Nepalu, zanim gracz odpowie ja już słyszę głos Katmandu. Oglądam np losowanie lotto, i zanim zostanie wylosowana kula z numerem np w multi multi słyszę głos dajmy na to 8 i faktycznie za chwilę wypada kula 8.
cezary123
zaufany użytkownik

A to nie jest tak, że głos pojawia się w momencie odbioru przez zmysły tamtych zdarzeń i informacji z zewnątrz jako nieuświadomione wrażenie, a Ty tego nie zauważasz, bo z jakichś powodów występuje opóźnienie pomiędzy dostrzeżeniem a przetworzeniem przez umysł?
Ktoś obok musiałby sprawdzić to wszystko.
Jest drugie racjonalne wytłumaczenie: odpowiedź sama nasuwa się automatycznie, bo ją znasz, jako takie oczywiste skojarzenie, i tylko umysł czeka, żeby ktoś potwierdził. Ciekawe co by było, gdyby odpowiadający pomylił się i zamiast oczywistego wydarzyłoby się coś niespodziewanego. Nie mam na myśli znowu oczywistych błędów i pomyłek, bo to też jest oczekiwane i głos mógłby skwapliwie wykorzystać: na przykład pytają w teleturnieju o to jak się mówi poprawnie: "kościół greckokatolicki" czy "grekokatolicki". Napięcie rośnie, wszystko wydaje się oczywiste, wiadomo co może powiedzieć odpowiadający i pada słowo "grekokatolicki".
Oczywiście źle.
Prawdopodobnie te głosy, o których mówisz nie mają dostępu do większej informacji niż naturalna i są to po prostu jakieś sugestie.

A z Lotto, to może spróbuj przewidzieć wszystkie cyfry na chwilę przed losowaniem ale taką, żebyś zdążył wysłać kupon. Wiem, że się nie uda, ale.. :)
Pumba
zaufany użytkownik

Tutaj nie ma co sprawdzać, głos na 100% przewiduje przyszłość, ja kompletnie nie znam odpowiedzi na pytanie, nawet się jej nie domyślam, bo nigdy o niej nie słyszałem a głos mi ją wcześniej podaje i później ona pada i okazuje się trafna. Mózg człowieka nie potrafi przewidywać.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Zwykłe złudzenie, sorry.
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Pumba pisze: wt paź 22, 2019 8:32 pm Tutaj nie ma co sprawdzać, głos na 100% przewiduje przyszłość, ja kompletnie nie znam odpowiedzi na pytanie, nawet się jej nie domyślam, bo nigdy o niej nie słyszałem a głos mi ją wcześniej podaje i później ona pada i okazuje się trafna. Mózg człowieka nie potrafi przewidywać.
To w większości przypadków nie jest przywidywanie, tylko wiedza z zakresów odpowiednich, jak np. stolica Nepalu.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Pumba
zaufany użytkownik

Stolicę Nepalu podałem tylko przykładowo, w konkretnych przypadkach miałem podaną wcześniej przez głos odpowiedź której kompletnie nie znałem. I nikt mi nie wmówi, że było inaczej.
Nie jest to żadne złudzenie na 100%, albo mówi to Bóg do mnie albo jakaś inna istota posiadająca wiedzę o przyszłości.
cezary123
zaufany użytkownik

Pumba pisze: wt paź 22, 2019 9:14 pm w konkretnych przypadkach miałem podaną wcześniej przez głos odpowiedź której kompletnie nie znałem.
To może spróbuj jeszcze tak: w określonej sytuacji postaraj się z dużym wyprzedzeniem odczuć pytanie a nie dopiero odpowiedź. Zawiązanie a nie rozwiązanie akcji.
Jeżeli wrażenie pozostanie a sytuacja będzie w większości przypadków niezgodna z rzeczywistością, to znaczy, że to odbiór umysłu jest zakłócony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”