WYBORY 2019

Moderator: moderatorzy

Na kogo oddasz swój głos w nadchodzących wyborach?

Czas głosowania minął sob paź 12, 2019 5:12 pm

PIS
12
48%
PO
3
12%
SLD
3
12%
PSL
2
8%
Konfederacja
1
4%
Inna
4
16%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Re: WYBORY 2019

Post autor: Trickster »

Digital przestać oglądać TVP bo ci robi wodę z mózgu:)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Oglądam świat wokół mnie, tylko i wyłącznie.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Małe sklepy upadają, mały przedsiębiorca płaci ogromny ZUS, przyrost naturalny mimo 500+ nie wzrósł, ZUS nie ma kasy na emerytury, bo za 30 lat będą minimalne, Ludzie z emigracji nie wracają- bo i po co, a 40% młodych polaków zastanawia się nad wyjazdem- w tym ja:), retoryka obecnego rządu to jak za PRL-u( gospodarkę centralną chcą zrobić), a ceny idą w górę tak samo jak inflacja:)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Ja widzę co chwila jakieś wózki z dziećmi, od groma tego i dodatkowe ulgi jako że mam poniżej 26 lat, to mam Pit 0% przez co więcej zarabiam i nie zastanawiam się nad wyjazdem, tu mój kraj.

Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia ;)
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

zchizol pisze: śr paź 09, 2019 3:59 pm Małe sklepy upadają, mały przedsiębiorca płaci ogromny ZUS, przyrost naturalny mimo 500+ nie wzrósł, ZUS nie ma kasy na emerytury, bo za 30 lat będą minimalne, Ludzie z emigracji nie wracają- bo i po co, a 40% młodych polaków zastanawia się nad wyjazdem- w tym ja:), retoryka obecnego rządu to jak za PRL-u( gospodarkę centralną chcą zrobić), a ceny idą w górę tak samo jak inflacja:)
Za dużo oglądasz TVN-u.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

Nie SLD tylko zjednoczona lewica. Nie wiem po co taka ankieta po postach widać jaki jest profil tego forum. Poza tym multikonta.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

44 pisze: śr paź 09, 2019 4:29 pm
zchizol pisze: śr paź 09, 2019 3:59 pm Małe sklepy upadają, mały przedsiębiorca płaci ogromny ZUS, przyrost naturalny mimo 500+ nie wzrósł, ZUS nie ma kasy na emerytury, bo za 30 lat będą minimalne, Ludzie z emigracji nie wracają- bo i po co, a 40% młodych polaków zastanawia się nad wyjazdem- w tym ja:), retoryka obecnego rządu to jak za PRL-u( gospodarkę centralną chcą zrobić), a ceny idą w górę tak samo jak inflacja:)
Za dużo oglądasz TVN-u.
Ja nie oglądam telewizji, a informację biorę z internetu:) Zresztą TVN jest za PO, tak samo TVP za PISem:)
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

zchizol pisze: śr paź 09, 2019 4:56 pm
Ja nie oglądam telewizji, a informację biorę z internetu:) Zresztą TVN jest za PO, tak samo TVP za PISem:)
Większość portali internetowych to też lewacki szajs. Zacznij myśleć samodzielnie.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

44 pisze: śr paź 09, 2019 5:04 pm Większość portali internetowych to też lewacki szajs. Zacznij myśleć samodzielnie.
Czytam na niezależnych portalach, prace ekonomistów- tobie to raczej obce:) A lewak to sztylet do obrony i parowania używany przy rapierze:)
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Przecież bzdurą jest kompletną to co piszesz. Drobne sklepy wreszcie odżyły, pojawiają się kolejne jak grzyby po deszczu. Drobni przedsiębiorcy nie tylko nie muszą płacić ogromnego zusu, ale nie muszą nawet zakładać własnej działalności jeżeli dochód miesięczny nie przekracza pewnego pułapu. Jest to prawdziwa rewelacja dla artystów i drobnych wytwórców przykładowo. Przyrost naturalny jest ogromny! Prawie każdy sąsiad ma obecnie dzieci, a ci co mieli jedno obecnie mają trójkę! ZUS ma tyle kasy, że musi myśleć co zrobić z nadwyżkami pieniędzy i w jaki sposób oddać to ludziom by było legalnie i normalnie. Stąd trzynastki między innymi. Większość młodych z emigracji powróciła, pobudowali sobie za zarobione pieniądze domy i zajęli się robieniem albo wychowywaniem dzieci w sprzyjających ku temu warunkach i ogólnym dobrobycie w państwie. Obecnie nigdzie wyjeżdżać praktycznie się nie opłaca, wszędzie pogorszyły się warunki pracy, zarobki już nie są wcale takie rewelacyjne i przeliczając ogromne kwoty jakie trzeba wydać za wynajem mieszkania, i wyżywienie wychodzi maksymalnie tyle co zarobisz w kraju bez wysiłku. Trudno by ceny miały iść w dół, skoro wszystko drożeje na świecie. Jest wzrost gospodarczy więc i ludzie są bogatsi, mają więcej pieniędzy i są w stanie płacić więcej za towary.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

zchizol pisze: śr paź 09, 2019 4:56 pm
44 pisze: śr paź 09, 2019 4:29 pm
Za dużo oglądasz TVN-u.
Przecież cały ten twój internet jest sponsorowany! Dawno sprzedany. Wyjdź na ulicę, rozejrzyj się wokoło człowieku! I sam zobaczysz roześmiane szczęśliwe dzieci, uśmiechniętych odprężonych rodziców, pełne place zabaw, lodziarnie na każdym kroku i szczęście w oczach, tam gdzie wcześniej była czarna rozpacz.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

przyrost naturalny:
https://www.portalsamorzadowy.pl/polity ... 27249.html

ZUS a mali przetsiębiorcy:
https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... ytura.html

polacy na imigracji:
https://forsal.pl/artykuly/1355113,ilu- ... -dane.html

Digital zacznij patrzeć w skali makro, a nie mikro:) A internet to jest jedyne jeszcze miejsce gdzie można dotrzeć do informacji w przeciwieństwie do telewizji, w której są tylko opinie obozu rządzącego(czytaj PRL Bis) i kretynów z totalnej opozycji:)
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Ja bym zagłosował na Gretę Thunberg, jest hitem popkultury.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Arakiel pisze: śr paź 09, 2019 7:49 pm Ja bym zagłosował na Gretę Thunberg, jest hitem popkultury.
I to jakim, więcej memów o niej niż o DuDełie:)
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Nawet Donald Trump jej pożyczył Teslę.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Internet jest znacznie gorszy od telewizji, najgłośniej krzyczy tam ten komu najwięcej zapłacili. Wszystko jest kupione i sprzedane, czytaj sponsorowane, nikt nawet słowa nie napisze ot tak od siebie z dobrej woli. W większości tak samo albo i bardziej niż telewizja zakłamuje fakty. Prawdę można dojrzeć wyłącznie naocznie, pod warunkiem, że nie ma się klapek na oczach jak kuń.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Oczywiście wyjątkiem potwierdzającym regułę jest evot :D Tu nie ma kupionych czy sprzedanych, ale są wariaci których nie warto słuchać, a tym bardziej liczyć się z ich zdaniem.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik

Digital pisze: śr paź 09, 2019 11:18 pm Oczywiście wyjątkiem potwierdzającym regułę jest evot :D Tu nie ma kupionych czy sprzedanych, ale są wariaci których nie warto słuchać, a tym bardziej liczyć się z ich zdaniem.
Pisząc tak podważasz sens własnej opinii, więc gratulacje.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Chłopcy..... take cool, spokojnie, nie pozagryzajcie sie ;)
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Arakiel pisze: czw paź 10, 2019 8:11 am
Digital pisze: śr paź 09, 2019 11:18 pm Oczywiście wyjątkiem potwierdzającym regułę jest evot :D Tu nie ma kupionych czy sprzedanych, ale są wariaci których nie warto słuchać, a tym bardziej liczyć się z ich zdaniem.
Pisząc tak podważasz sens własnej opinii, więc gratulacje.
Nie dostrzegłeś gorzkiej ironii? Winszuję.
Zablokowany

Wróć do „polityka”