Różnorakie problemy

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
luklasz
bywalec

Różnorakie problemy

Post autor: luklasz »

Mam problem, nie wiem jak to określić. Grzech? Obżarstwo. Dziś np., kupiłem łącznie pół kilo wędlin i je sam zjadłem. Wstyd mi o tym mówić przed psychologiem czy psychiatrą. Podobnie sytuacja wygląda w przypadku słodyczy. Nie panuję nad sobą. Żadne głosy nie podpowiadają mi bym jadł lub nie jadł. To jest po prostu coś w rodzaju automatyzmu. Jem bo lubię smak, ale się tym smakiem nie delektuję. W przeszłości byłem na diecie i zrzuciłem 30 kg (i trafiłem do psychiatryka, gdzie w miesiąc schudłem jeszcze bardziej), ale po wyjściu z psychiatryka porzuciłem dietę.
Oprócz tego mam wrośnięty paznokieć u nogi od bodajże roku, nawet mnie to nie boli, u chirurga byłem z tym kilka razy, za każdym razem znowu wrastał. Być może pójdę do chirurga, ale to musiałbym wziąć urlop od pracy.
Właśnie - pracuję. Jako pracownik gospodarczy. Najniższa krajowa i boję się że stracę tą pracę. Bo nie wywiązuję się z obowiązków. Pracować mam od 7 do 15, a z pracy schodzę z reguły już ok. 13:30. Każdy w tej pracy tak robi.
Ogólnie to głosów nawet nie słyszę, no może sporadycznie. Biorę leki.
Denerwuje mnie gdy ktoś mlaska, cmoka w trakcie jedzenia, bulgocze herbatą czy kawą, normalnie bym przypier****ł takiemu człowiekowi, ale wiem że nie robi tego celowo więc się hamuję. Hamuję się też gdy uważam iż ktoś chce mnie sobie podporządkować/opętać. Jak to się dzieje? Gładząc się po twarzy, włosach, po czym w klatce piersiowej odczuwam że coś jest nie tak i się wtedy denerwuję, choć złość chowam w sobie. Nie chcę nikogo krzywdzić. Jestem wierzący, chodzę do kościoła. Modlę się i medytuję.
Mam również żal do wielu ludzi, jednego człowieka posądziłem o to, że przyczynił się do powstania u mnie schizofrenii.
Chciałbym żyć normalnie, choć wiem że ze schizofrenii wyleczyć się nie da.
Chciałbym być chudy i nadal pracować. Nie chcę renty ani żadnych zasiłków. Chcę przebywać pośród ludzi, nawet jeżeli wśród nich się denerwuję.
Jeżeli macie jakieś rady, sugestie to chętnie je przeczytam.
Pozdrawiam was wszystkich i życzę dużo zdrowia i spokoju.
luklasz
bywalec

Re: Różnorakie problemy

Post autor: luklasz »

Dzięki 44, za pw. Nie mogę odpisać, bo mam za mało postów na pisanie prywatnych wiadomości.
maciolla1995
bywalec
Status: nikt

Post autor: maciolla1995 »

ja mam stwierdzona schizofrenie i nie zyje normalnie tylko ciezko wegetuje w dodatku wygladam fatalnie i nie mam kontaktu z ludzmi wgl od lat. Najlepiej sie zabić
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

powiedz nam jekie leki bierzesz ze pracujesz to fajnie
obzarstwo masz moze przez te leki co bierzesz
rob spokojnie napewno cie nie wyrzuca
jest jeszcze praca w ochronie czy sprzataniu
redaktor
bywalec

Post autor: redaktor »

maciolla1995 pisze: wt wrz 10, 2019 10:40 am ja mam stwierdzona schizofrenie i nie zyje normalnie tylko ciezko wegetuje w dodatku wygladam fatalnie i nie mam kontaktu z ludzmi wgl od lat. Najlepiej sie zabić
A po co się zabijać ?. Samobójstwo to bardzo niepraktyczne wyjście. Lepiej zawalczyć o siebie.
Awatar użytkownika
delta_
zaufany użytkownik

Post autor: delta_ »

zacznij pić wody mineralne, tylkonie minerelizowane ani smakowe. bo za drogie.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

delta_ pisze: wt wrz 10, 2019 5:52 pm zacznij pić wody mineralne, tylkonie minerelizowane ani smakowe. bo za drogie.
delta kocham te twoje komentarze, nawet z najbardziej ciężkiego problemu zrobisz kabaret:)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Xoredas
zaufany użytkownik
Status: Brak

Post autor: Xoredas »

Nie rób sobie krzywdy zawsze stopniowo można schudnąć lub przytyć to jest ciężka choroba na lekach chce się jeść więcej lub mniej .Jakoś trzeba żyć mimo problemów wiem ,że to jest brzemię.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

możesz go kochac za to :)
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

bo on pisze najgorsze bzdury
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Delta komenat
Awatar użytkownika
delta_
zaufany użytkownik

Post autor: delta_ »

zchizol pisze: wt wrz 10, 2019 7:46 pm
delta_ pisze: wt wrz 10, 2019 5:52 pm zacznij pić wody mineralne, tylkonie minerelizowane ani smakowe. bo za drogie.
delta kocham te twoje komentarze, nawet z najbardziej ciężkiego problemu zrobisz kabaret:)
Ciężko to nazwać kabaretem. Bo tak zeszczuplalem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”