Powrót głosów

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Powrót głosów

Post autor: Maksymiliana »

Parę dni temu, obudziłam się w nocy i usłyszałam głos, kobiecy - Hej!
Potem również jakiś głos mówiący coś do mnie. Dziś w nocy znów głos.....
Moje sny zaczęły mieć dziwaczny charakter, sny są takie pokręcone, że szok.
Od poniedziałku czuje się fizycznie i mentalnie zmęczona. Chce mi się ciągle spać.
Znajomi już kilka dni wcześniej zauważyli, że trochę mi się pogorszyło....

Głosy skończyły się na początku 2019r. a więc już jakiś czas ich nie miałam, jednak czuje że wróciły. Podświadomie czuje potrzebę wrócenia do ćpania :cry: Sama nie wiem co się dzieje.
Leki biorę codziennie, żadnej dawki nie pomijałam.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Powrót głosów

Post autor: Bright Angel »

Możliwe, że to stres nasila objawy. Koniec starej pracy, nowa praca, to mogą być sytuacje niezbyt komfortowe. Albo masz jeszcze inne przykre doświadczenia, o których nie piszesz.
Nie wracaj do ćpania! Mało już masz problemów? To ich nie rozwiąże w żaden sposób, a jedynie możesz się stoczyć na dno.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Zawsze się stresuje jazdą z klientem (pracuje jako kierowca Uber/ Bolt)
Raz zdarzyła się sytuacja z mojej winy, że skręciłam wcześniej, niż to było na GPS - i klient mnie okrzyczał i znęcał psychicznie: że to zgłosi, że celowo to zrobiłam, że zamiast 15 zł musi zapłacić 17 zł :cry:

Tak samo system ocen - do każdego klienta jestem taka sama, zawsze miła i uprzejma, jak mnie nie pytają to się nie odzywam. A i tak czasami trafi się 1* lub 2* na 5* możliwych i wtedy jest mi cholernie źle, bo nie wiem co takiego złego zrobiłam, że zostałam tak słabo oceniona :cry:
Ostatnio mam chyba nawrót bania się ludzi, jeżdżę po mieście i jak wyskakuje zgłoszenie, to z wielkim wysiłkiem, w ostatniej chwili przeciągam palcem, że akceptuje :(
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Maksymiliana pisze: wt sie 20, 2019 6:46 pm A i tak czasami trafi się 1* lub 2* na 5* możliwych i wtedy jest mi cholernie źle, bo nie wiem co takiego złego zrobiłam, że zostałam tak słabo oceniona :cry:
Wszystkim nie dogodzisz, chociaż nie wiem jakbyś się starała. To jest praca z ludźmi, a ci są bardzo różni. Ważne tylko, abyś miała ogólną ocenę nie za niską. Pojedynczymi złymi ocenami się nie przejmuj.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Patros
zaufany użytkownik

Post autor: Patros »

jestes po prostu skarbie chora umysłowo xD Piosenka od chwasta

[youtube]V8IPqxB2HPw[/youtube]
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

brac leki dalej
uzywki są do slabych ludzi
ja jestem alkocholikiem min pije 8 piw przez chorobe ograniczylem
z tego co wiem bierzesz 10 mg zlafrenu
a moze 5 mg i 200 mg amisanu czy solianu najmocniejszy moim zdaniem
jestem po kolejnym nawrocie bralem prze ponad rok amisan 200 mg / d
zmienilem na sulpiryd 200 mg /d i nawrot
skonsultowac z lekarzem wiem ze kobiety maja inne skutki uboczne po roznych lekach
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

ja nie chce sie powtarzac nazucac
bo na tym forum zaatakowalo mnie kilka ,,schizolkow"
a ja mam ta sama recepte zlota po kolejnym nawrocie
400 mg na dobe amisanu czy solianu
da sie wytrzymac dzieki temu nie postradalem zmyslowjest ciezko ale mozna wytrzymac jakos
biore 400 mg o 20 na sen amisanu
Awatar użytkownika
delta_
zaufany użytkownik

Post autor: delta_ »

Patros pisze: wt sie 20, 2019 7:07 pm jestes po prostu skarbie chora umysłowo xD Piosenka od chwasta
Głosy są negatywne, jeżeli mamy o sobie złe myślenie, polecam ten punkt widzenia. ja np. lubię maks, ale ona może wydawać się negatywnie nastawiona do ludzi, co może mieć ten sam zwrot, co nie lubienie przez innych.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

A nie boisz się tym Uberem jeździć? Jak taksówkarze na ciebie zasadzą się? Było i jest o tym głośno. Ponoć mogą pobić i od razu wzywają policję. Sankcje bez uprawnień i kursów taksówkarza są straszne, sąd i zazwyczaj kara w wysokości trzydziestu tysięcy złotych do zapłacenia bez możliwości rozbicia na raty. Z chorobą psychiczną wcale nie można prowadzić samochodu, a co dopiero przewozić ludzi pod wpływem lekarstw. Każdy ubezpieczyciel jakby się dowiedział wypowie umowę. Jesteś iście bez strachu.
Awatar użytkownika
delta_
zaufany użytkownik

Post autor: delta_ »

wzywanie policji to jakiś żart. ale jak ktoś nie oglądał ojca chrzestnego, to niech wierzy,
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

To nie żart, taksówkarze są wściekli. Słono zapłacili za kurs, a egzamin z topografii oraz testy psychologiczne nie były wcale łatwe do zdania. Uważają więc, że jak ktoś nie posiada takich uprawnień nie może być przewoźnikiem i poniekąd w świetle prawa mają rację.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Digital - pracuje w firmie która MA UPRAWNIENIA na przewóz osób. Tak więc mogę LEGALNIE przewozić osoby uberem, boltem. L E G A L N I E

Jadąc elektrycznym samochodem z firmy jako uber/ bolt miałam kilka nieprzyjemnych sytuacji jadąc buspasem (legalnie bo elektryki mogą jeździć) - np trąbienie i pokazywanie dziwnych gestów, niebezpieczne zajeżdżanie drogi dosłownie przed maską. Czy otwieranie szyby i krzyki co ja odpierdalam. Tak wszystko to robili złotówy taksówkarze.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Maksymiliana unikaj stresu, może wywołać głosy .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

Patros pisze: wt sie 20, 2019 7:07 pm

[youtube]V8IPqxB2HPw[/youtube]
Heh nie pamiętam żebym coś Tobie wysyłał do przekazania.
Za to ja mam coś do przekazania.

[youtube]O_ASDvnRJfc[/youtube]

Mam przechlapane na te laski z nosami w chmurach
Tak puste że kojarzy się z nią tylko dziura.

Wątpie że Maksa jest pusta jak dziura ale na 100% ma nos w chmurach bo ma 100 metrów wzrostu i dlatego ją klienci opierdalają bo sie nie patrzy na drogę jak jedzie.
blablabla
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

Nie no ok, Tau lepszy.
Lekko się pośpieszyłem.
blablabla
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

Maksi ja zawsze staram się ignorować negatywne impulsy, to jakoś pomaga- przynajmniej w znikomym sensie, ale zawsze coś:) Ja też mam stresującą pracę i mi w niej pomaga Amisan 400mg- niweluje stres i uspokaja:). Spróbuj znaleźć sobie jakąś odskocznie- taki odstresywacz, bo nie dasz rady( np malowanie, spacery itp- ja chodzę na spacery z psem po polach i pije max 3 piwa po pracy i gram w gry wojenne...)- tylko nie ćpaj, bo pogorszysz sprawę....
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Maksymiliana pisze: śr sie 21, 2019 9:09 pm Digital - pracuje w firmie która MA UPRAWNIENIA na przewóz osób. Tak więc mogę LEGALNIE przewozić osoby uberem, boltem. L E G A L N I E
Owszem firma ciebie legalnie zatrudnia, dlatego jeżeli ciebie złapie policja na przewożeniu osób firmie nic nie będzie, całą odpowiedzialność poniesiesz wyłącznie ty gdyż nie posiadasz do tego uprawnień w świetle polskiego prawa. Niewiedza niestety nie zwalnia od odpowiedzialności. Nie mam za cel by ciebie straszyć tylko po prostu tak się złożyło, że znam temat. Firmy bezczelnie okłamują pracowników, ale staje się to już znane przez co najczęściej zatrudniają ciemnych w temacie Ukraińców. Ryzyko jest spore, ale też można sporo zarobić więc coś za coś.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

No nie wiem, mnie zatrzymała raz policja że jadę po bus pasie, pokazalam licencje na przewóz osób i puscili mnie.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

o ktorej bierzesz ile spsz i gdzie pracujesz
ja na takiej dawce tylko leze na lozku
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »