Wpływ choroby na ciało osoby chorej

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

Czy będę dbał lepiej o siebie z względu na chorobę

tak
7
54%
mam to gdzieś
4
31%
jest mi to obojętne
2
15%

Liczba głosów: 13

F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Wpływ choroby na ciało osoby chorej

Post autor: F20 »

Tak, to prawda w przypadku osób chorych na schizofrenię zachodzą w jej mózgu nieodwracalne zmiany. Tkanki mózgu są degenerowane i następuje zanik mózgowia. Statystycznie osoby chore na schizofrenię żyją krócej. Zachęcam do zapoznania się z dokumentem umieszczonym na stronie: https://www.termedia.pl/Anatomiczne-zmi ... 9,1,0.html
Po co o tym piszę ?. Nie po to aby dołować osoby chore zmagające się z tym dziadostwem ale świadomość takich faktów z pewnością jest przydatna do zapobiegania tego co wyczynia w nas choroba.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Re: Wpływ choroby na ciało osoby chorej

Post autor: klucz żurawi »

Zmiany zachodzą silniej jeśli chory się nie leczy. Jedna psycholog w klinice mówiła mi, że jeśli ktoś bimba sobie z lekami to choroba może wejść na taki poziom z którego już się nie zejdzie.
Więc zaznaczam opcję: tak (za tak uważając właściwe traktowanie leczenia)
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

klucz żurawi pisze: śr cze 26, 2019 12:35 pm Zmiany zachodzą silniej jeśli chory się nie leczy. Jedna psycholog w klinice mówiła mi, że jeśli ktoś bimba sobie z lekami to choroba może wejść na taki poziom z którego już się nie zejdzie.
Więc zaznaczam opcję: tak (za tak uważając właściwe traktowanie leczenia)
Zatem można rzec, że jeśli ktoś lekceważy leczenie i bierze leki w kartkę to nieodwracalnie pogarsza swoje zdrowie.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Post autor: klucz żurawi »

Ja tu nie chciałbym nikogo straszyć, ale spotkałem ( w klinice) kogoś, komu leki nie usuneły pewnych odruchów bo chyba choroba za daleko zaszła.
Chłopak ten ciągle siedział ze zwieszoną głową i coś sobie pomrukiwał tak jakby chciał zagłuszyć głosu. Nawet jak go dali na trzeci odcinek i siedział na zajęciach przy stole wciąż pomrukiwał ze zwieszoną głową. Ale poza tym jak się do niego zagadało to potrafił normalnie rozmawiać.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Leki powodują tycie i paraliżują mięśnie, więc osoba chora jest gruba i nie ma mimiki twarzy.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Obrazek
Czy tak wygląda osoba gruba?:)😁
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Lęk nie powoduje tycia. Nie ma kalorii. Co innego jak jesz więcej, nic nie robisz i narzekasz.
maciolla1995
bywalec
Status: nikt

Post autor: maciolla1995 »

Gówno prawda leki to trucizna nieudolnie opracowana przez białe fartuchy do kontrolowania ludzi chorych. po lekach tylko sie tyje i zachodza nieodwracalne zmiany w mozgu
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

maciolla1995 pisze: śr wrz 11, 2019 7:51 pm Gówno prawda leki to trucizna nieudolnie opracowana przez białe fartuchy do kontrolowania ludzi chorych. po lekach tylko sie tyje i zachodza nieodwracalne zmiany w mozgu
To nie jest prawda. Leczę się od przeszło 30 lat i żadne nieodwracalne zmiany w mózgu u mnie nie zaszły. Jeżeli nie zażyję lekarstw przez parę dni po prostu wracają objawy chorobowe i nic więcej. Lekarstwa zostały tak wymyślone, że można się nimi leczyć całkowicie bezpiecznie przez wiele lat, jedynie pod kontrola lekarską. Co do kontroli, to wszyscy jesteśmy kontrolowani, ale nie wiadomo przez kogo. Przynajmniej ja tego nie wiem. Pewnie dlatego, że żyjemy w matrixie. Tak naprawdę to my nic nie wiemy, ani o otaczającym nas świecie, ani nawet o nas samych. Mamy tylko malusi ułamek wiedzy który został nam wpojony do mózgów przez lata edukacji. Nie mamy najmniejszej sposobności zweryfikowania ile w tym ułamku wiedzy jest prawdy. Całkiem możliwe, że nie ma wcale i dlatego kręcimy się tylko w kółko jak chomiki w karuzeli. Stworzono chomików i każdy z nich ma swoja karuzelę, jest dobrze to nie pytają skąd i co. Te białe fartuchy przy tym całym matrixie to jest pikuś, bo oni tak samo tańczą jak im zagrają.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

maciolla1995 pisze: śr wrz 11, 2019 7:51 pm Gówno prawda leki to trucizna nieudolnie opracowana przez białe fartuchy do kontrolowania ludzi chorych. po lekach tylko sie tyje i zachodza nieodwracalne zmiany w mozgu
To raczej bzdurna teoria nieudolnie opracowana przez antypsychiatrię. Leki działają tak jak trzeba, choć mają efekty uboczne, z którymi jednak można sobie radzić. Są coraz lepsze, zwłaszcza te najnowszej generacji, a będą jeszcze lepsze. To kwestia czasu. Powtórzy Ci to mnóstwo osób, które się leczą, ale i jednocześnie sobie radzą, bo to jest kwestia i odpowiedzialność indywidualna.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
redaktor
bywalec

Post autor: redaktor »

Sam mam nieodwracalne zmiany w mózgu od urodzenia ( okołoporodowe ), plus torbiele, zapewne poalkoholowe... leki jako takie mogą, ale nie muszą uszkadzać mózg... wiem teraz, że nie mogę ich odstawić bez porozumienia z lekarzami... co do tycia, to Kolega lubi zapewne jeść kebaby i hamburgery oraz frytki i/lub słodkie buły, zamiast owoców i warzywek, oj lubi...
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”