Wpływ choroby na ciało osoby chorej
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Wpływ choroby na ciało osoby chorej
Tak, to prawda w przypadku osób chorych na schizofrenię zachodzą w jej mózgu nieodwracalne zmiany. Tkanki mózgu są degenerowane i następuje zanik mózgowia. Statystycznie osoby chore na schizofrenię żyją krócej. Zachęcam do zapoznania się z dokumentem umieszczonym na stronie: https://www.termedia.pl/Anatomiczne-zmi ... 9,1,0.html
Po co o tym piszę ?. Nie po to aby dołować osoby chore zmagające się z tym dziadostwem ale świadomość takich faktów z pewnością jest przydatna do zapobiegania tego co wyczynia w nas choroba.
Po co o tym piszę ?. Nie po to aby dołować osoby chore zmagające się z tym dziadostwem ale świadomość takich faktów z pewnością jest przydatna do zapobiegania tego co wyczynia w nas choroba.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Re: Wpływ choroby na ciało osoby chorej
Zmiany zachodzą silniej jeśli chory się nie leczy. Jedna psycholog w klinice mówiła mi, że jeśli ktoś bimba sobie z lekami to choroba może wejść na taki poziom z którego już się nie zejdzie.
Więc zaznaczam opcję: tak (za tak uważając właściwe traktowanie leczenia)
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Zatem można rzec, że jeśli ktoś lekceważy leczenie i bierze leki w kartkę to nieodwracalnie pogarsza swoje zdrowie.klucz żurawi pisze: ↑śr cze 26, 2019 12:35 pm Zmiany zachodzą silniej jeśli chory się nie leczy. Jedna psycholog w klinice mówiła mi, że jeśli ktoś bimba sobie z lekami to choroba może wejść na taki poziom z którego już się nie zejdzie.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Ja tu nie chciałbym nikogo straszyć, ale spotkałem ( w klinice) kogoś, komu leki nie usuneły pewnych odruchów bo chyba choroba za daleko zaszła.
Chłopak ten ciągle siedział ze zwieszoną głową i coś sobie pomrukiwał tak jakby chciał zagłuszyć głosu. Nawet jak go dali na trzeci odcinek i siedział na zajęciach przy stole wciąż pomrukiwał ze zwieszoną głową. Ale poza tym jak się do niego zagadało to potrafił normalnie rozmawiać.
Chłopak ten ciągle siedział ze zwieszoną głową i coś sobie pomrukiwał tak jakby chciał zagłuszyć głosu. Nawet jak go dali na trzeci odcinek i siedział na zajęciach przy stole wciąż pomrukiwał ze zwieszoną głową. Ale poza tym jak się do niego zagadało to potrafił normalnie rozmawiać.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Leki powodują tycie i paraliżują mięśnie, więc osoba chora jest gruba i nie ma mimiki twarzy.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127

Czy tak wygląda osoba gruba?:)
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Lęk nie powoduje tycia. Nie ma kalorii. Co innego jak jesz więcej, nic nie robisz i narzekasz.
-
- bywalec
- Status: nikt
Gówno prawda leki to trucizna nieudolnie opracowana przez białe fartuchy do kontrolowania ludzi chorych. po lekach tylko sie tyje i zachodza nieodwracalne zmiany w mozgu
To nie jest prawda. Leczę się od przeszło 30 lat i żadne nieodwracalne zmiany w mózgu u mnie nie zaszły. Jeżeli nie zażyję lekarstw przez parę dni po prostu wracają objawy chorobowe i nic więcej. Lekarstwa zostały tak wymyślone, że można się nimi leczyć całkowicie bezpiecznie przez wiele lat, jedynie pod kontrola lekarską. Co do kontroli, to wszyscy jesteśmy kontrolowani, ale nie wiadomo przez kogo. Przynajmniej ja tego nie wiem. Pewnie dlatego, że żyjemy w matrixie. Tak naprawdę to my nic nie wiemy, ani o otaczającym nas świecie, ani nawet o nas samych. Mamy tylko malusi ułamek wiedzy który został nam wpojony do mózgów przez lata edukacji. Nie mamy najmniejszej sposobności zweryfikowania ile w tym ułamku wiedzy jest prawdy. Całkiem możliwe, że nie ma wcale i dlatego kręcimy się tylko w kółko jak chomiki w karuzeli. Stworzono chomików i każdy z nich ma swoja karuzelę, jest dobrze to nie pytają skąd i co. Te białe fartuchy przy tym całym matrixie to jest pikuś, bo oni tak samo tańczą jak im zagrają.maciolla1995 pisze: ↑śr wrz 11, 2019 7:51 pm Gówno prawda leki to trucizna nieudolnie opracowana przez białe fartuchy do kontrolowania ludzi chorych. po lekach tylko sie tyje i zachodza nieodwracalne zmiany w mozgu
- Catastrophique
- bywalec
To raczej bzdurna teoria nieudolnie opracowana przez antypsychiatrię. Leki działają tak jak trzeba, choć mają efekty uboczne, z którymi jednak można sobie radzić. Są coraz lepsze, zwłaszcza te najnowszej generacji, a będą jeszcze lepsze. To kwestia czasu. Powtórzy Ci to mnóstwo osób, które się leczą, ale i jednocześnie sobie radzą, bo to jest kwestia i odpowiedzialność indywidualna.maciolla1995 pisze: ↑śr wrz 11, 2019 7:51 pm Gówno prawda leki to trucizna nieudolnie opracowana przez białe fartuchy do kontrolowania ludzi chorych. po lekach tylko sie tyje i zachodza nieodwracalne zmiany w mozgu
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Sam mam nieodwracalne zmiany w mózgu od urodzenia ( okołoporodowe ), plus torbiele, zapewne poalkoholowe... leki jako takie mogą, ale nie muszą uszkadzać mózg... wiem teraz, że nie mogę ich odstawić bez porozumienia z lekarzami... co do tycia, to Kolega lubi zapewne jeść kebaby i hamburgery oraz frytki i/lub słodkie buły, zamiast owoców i warzywek, oj lubi...maciolla1995 pisze: ↑śr wrz 11, 2019 7:51 pm Gówno prawda leki to trucizna nieudolnie opracowana przez białe fartuchy do kontrolowania ludzi chorych. po lekach tylko sie tyje i zachodza nieodwracalne zmiany w mozgu