Ciekawy wykład o autyzmie i inne
Moderator: moderatorzy
Ciekawy wykład o autyzmie i inne
Psychologia
Czy wszyscy jesteśmy autystyczni
https://wszechnica.org.pl/wyklad/czy-ws ... tystyczni/
Ładna prowadząca
Miłość
Złość
Socjologia (nie wiem czy dobre)
Style życia
Wartości
Przerzucam do odpowiedniego działu - Maxi.
Czy wszyscy jesteśmy autystyczni
https://wszechnica.org.pl/wyklad/czy-ws ... tystyczni/
Ładna prowadząca
Miłość
Złość
Socjologia (nie wiem czy dobre)
Style życia
Wartości
Przerzucam do odpowiedniego działu - Maxi.
Re: Ciekawy wykład o autyzmie i inne
Najbardziej mi dokucza z całej schizofrenii właśnie autyzm.
nie czytaj za dużo o chorobach, które cię trapią, bo możesz się nimi faktycznie zarazić.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Autyzm podobno może wyleczyć dietą bezglutenowo-bezkazeinową.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
No niestety pewnie można pytanie jak szybko i jak trwale. Autyzm można leczyć także muzyką. Śmieszne? No. A muzyko terapią? Polecam phantom planet.
Ale ja mam problem z patrzeniem na ludzi, o patrzeniu w oczy nawet nie marzę 

Trenuję patrzenie na oczy oglądając wykłady.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Ja nie patrze w oczy przy rozmowie bo wtedy zmieniam gadkę.
Bingo! Nie patrzyłam w oczy tylko na poruszające się elementy twarzy (usta), nawet oglądając telewizję. Tj aktorzy (aktorki) mają mało wyraziste oczy, ale np wywiady. Widzę odmianę, odkąd obserwuję oczy.
Ale stąd jeszcze daleko do KW. Gdzieś wyczytałam, że spojrzeniem w oczy sygnalizuje się koniec wypowiedzi.
Ciekawy fragment w "Tree Grows in Brooklyn" o bibliotekarce, która nie patrzyła na dzieci.
Jakie są Wasze doświadczenia z patrzeniem na ludzi, zapamiętywaniem ludzi, patrzeniem w oczy, kontaktem wzrokowym???
Ale stąd jeszcze daleko do KW. Gdzieś wyczytałam, że spojrzeniem w oczy sygnalizuje się koniec wypowiedzi.
Ciekawy fragment w "Tree Grows in Brooklyn" o bibliotekarce, która nie patrzyła na dzieci.
Jakie są Wasze doświadczenia z patrzeniem na ludzi, zapamiętywaniem ludzi, patrzeniem w oczy, kontaktem wzrokowym???
Zobaczcie szybko, jakie wyraziste oczy ma Diana z "Apetytu na miłość"!!!
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
niestety patrzę się na ludzi mijanych, próbuję czasem przestać jak nie chcę tego już
zapamiętywanie do kilku razy średnie, potem dobre
patrzeć w oczy.. kiedyś zakochałem się w podstawówce na koloniach, i mogłem patrzeć w jej oczy długoooo, jakoś to było takie czarujące, potem choroba zawładnęła moją głową, i straciłem możliwość miłości normalnej, której miałem chyba nigdy nie mieć, w tym życiu, tym

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Bezczelnie wpatruję się w ludzi, z zapamiętywaniem ludzi dużo gorzej, z kontaktem wzrokowym z ludźmi obcymi też nie najlepiej.
Ostatnio zmieniony sob lip 13, 2019 6:30 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
W kontaktach zakochanych podobno pauzy są dłuższe, a kontakt wzrokowy intensywniejszykaruna pisze: ↑pt lip 12, 2019 9:30 pmniestety patrzę się na ludzi mijanych, próbuję czasem przestać jak nie chcę tego już
zapamiętywanie do kilku razy średnie, potem dobre
patrzeć w oczy.. kiedyś zakochałem się w podstawówce na koloniach, i mogłem patrzeć w jej oczy długoooo, jakoś to było takie czarujące, potem choroba zawładnęła moją głową, i straciłem możliwość miłości normalnej, której miałem chyba nigdy nie mieć, w tym życiu, tym

zbyt intensywnie i uporczywie wpatruję się, co czasem onieśmiela albo jest niewłaściwie odbierane, muszę pilnować się, żeby nie koncentrować się na oczach
często patrzę na twarz z plastycznego punktu widzenia, jak są rozwiązane płaszczyzny i krzywizny, albo kolorystyka
często patrzę na twarz z plastycznego punktu widzenia, jak są rozwiązane płaszczyzny i krzywizny, albo kolorystyka
LaDopamina
Może ja z kolei się nie patrzę, z obawy przed wpatrywaniem.