Apel do wegetarian

Moderator: moderatorzy

the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Apel do wegetarian

Post autor: the end »

Ja postaram sie juz w ogóle po mięso nie sięgać.
nic
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Wegetarianizm nie jest zgodny z naturą. Człowiek jest drapieżnikiem, potrzebuje mięsa. Jest też wymiar praktyczny, wegetarianizm jest zwyczajnie drogi.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Zależy co jesz. Wcale nie trzeba jeść tzw. super foods. Ja często jem kotlety sojowe a la schabowe, gdzie paczka kosztuję ok. 1,6 zł i starcza mi na 2-3 obiady, do tego np. kasza jakakolwiek za 2-3 zł paczka. Do tego jem musli, kanapki z pasztetem sojowym , trochę owoców. Wiadomo że jak ktoś się skupi na diecie i będzie chciał jeść bardzo różnorodnie i będzie bardzo dbał o różnorodność składników odżywczych to może być drogo ale tak naprawdę czy mięsożercy też dbają o różnorodność posiłków ? Bo jeśli chcieliby jeść różnorodnie to ich dieta też będzie droga.
Awatar użytkownika
Bratnia dusza
zaufany użytkownik
Status: Rencista

Post autor: Bratnia dusza »

Soja nie powinna być spożywana przez mężczyzn oraz przez dzieci ze względu na obecność fitoestrogenów. Są one dla nich szkodliwe, jednak niezbędne dla kobiet w okresie menopauzy.
- jak mogę im przebaczyć?
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać

de mello - minuta mądrości
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Ja z kolei na grupie wegetarian czytałem że te roślinne fitoestrogeny nie są szkodliwe dla mężczyzn i można je śmiało jeść.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Ktoś napisał na Facebooku, że po przejściu na wegetarianizm "łatwo pójść w węgle" i przytyć jeśli nie dba się o białko.
Pamal
zaufany użytkownik

Przykro mi za to co tu napisałam. Rozumiem, że człowiek nie zostaje wegetarianinem/weganinem dla swojego zdrowia ale dla zdrowia kur (JB Singer).
Każdy głupek np ja może głosić z wielką pewnością siebie poglądy np w internecie.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Dlatego ja mam wywalone i jem mięcho!
Nie obchodzą mnie jakieś kury i inne stworzenia, bo jakbym nawet była weganką czy wegetarianką to i tak by te zwierzęta zabijali.

No więc dla swojej wygody nie jestem, bo nie lubie się ograniczać. Jem mięso, jem wędliny, pije mleko.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Pamal
zaufany użytkownik

Raczej wegetarianie zawsze będą stanowili nieliczną mniejszość i nie będą mieli wpływu na to, czy zwierzęta są zabijane. Ale sporo ludzi juź np nie kupuje jaj z hodowli klatkowych.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

No tak, ja też nie kupuje, tylko klasa 1 ewentualnie 2. :icon-smile:
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Maksymiliana pisze: czw cze 13, 2019 6:44 pm Dlatego ja mam wywalone i jem mięcho!
Nie obchodzą mnie jakieś kury i inne stworzenia, bo jakbym nawet była weganką czy wegetarianką to i tak by te zwierzęta zabijali.
tyle że dużo mniej. Jest różnica między miliony, a setki. Wegetarianie i weganie odwalają świetną robotę. Ponoć obecnie już zjada się na świecie znacznie mniej mięsa niż kiedyś w związku z czym znacznie mniej zwierząt się zabija. Podziwiam tych ludzi, faktycznie przepłacają własnym zdrowiem życie zwierząt. sam staram się jeść mniej mięsa, nie obżeram się i ograniczam. Ideałem było dla mnie zjadanie mięsa raz w tygodniu, ponoć tak jest najzdrowiej, do tego dążę.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Pooglądaj na internecie filmiki jak żywe kury w całości wrzuca się do młynka na mięso w fabrykach drobiu, jak tryska krew na ściany. Zobacz jak traktuje się krowy i świnie, jak się je bije i maltretuje przed śmiercią, ile krwi i nienawiści. Jak je porażają prądem, łamią nogi i znęcają się po czym okrutnie zabijają. Ludzie co wykonują taką robotę zazwyczaj nie są do końca normalni, czasami realizują jakieś swoje zwyrodnialcze instynkty, bo nikt normalny nie znęcałby się nad zwierzęciem idącym na śmierć! Ponoć świnie i konie wyczuwają jak są wiezione do rzeźni, a konie potrafią płakać, doskonale wiedza co człowiek za chwilę z nimi zrobi. Jest tego masa w internecie, można pooglądać i obojętność minie.
Pamal
zaufany użytkownik

the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

gdyby ludzie przestali jeść mięso podobno by nastał pokój na Świecie
nic
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Digital pisze: pt cze 14, 2019 9:41 am Podziwiam tych ludzi, faktycznie przepłacają własnym zdrowiem życie zwierząt. sam staram się jeść mniej mięsa, nie obżeram się i ograniczam.
Otóż nie. Prawidłowa dieta wegetariańska jest dużo zdrowsza od mięsnej, a niektóre efekty mogą naprawdę zadziwiać.
Pamal po pierwsze, nie stosowała diety wegetariańskiej, tylko wegańską. Po drugie, musiała popełnić jakieś poważne błędy żywieniowe.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Tak trzeba uzupełniać wszelkie niedobory jakie mogą występować podczas stosowania takiej diety. Suplementy są bardzo ważne. Co do pokoju na świcie to jest to o tyle słuszna uwaga, że mięso ma bezpośredni wpływ na ludzki organizm oraz układ hormonalny. Może nawet powodować agresję. Druga rzecz, że zwierzęta hodowlane są sztucznie tuczone i dostają masę antybiotyków czy hormonów, choćby hormony wzrostu. A wiadomo jak takie sterydy działają na ludzi.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Digital, chcesz pokazać słuszność wegataruanizmowi tym, że pokażesz mi filmiki które są jednostkowych przypadkami ?
Generalnie normalny ubój jest dla zwierząt humanitarny. A te filmy to wyjątki.

Jednak nie przekonam się do nie jedzenia mięsa. Po prostu.
Człowiek od milionów lat jadł mięsa, ryby. A teraz nastała taka moda, bo mięsa jest bee.
Pamal
zaufany użytkownik

Wegetariańską stosowałam, ale nieracjonalną. Kiedyś nie było tylu gotowców co teraz. Jadłam mnóstwo proteiny sojowej (teraz dla mnie fuj) i nie jadłam sera żółtego i unikałam słońca przez co niedobory wapnia sobie wyhodowałam no i w ogóle nie wiedziałam, że trzeba pilnować tarczycy.
Pamal
zaufany użytkownik

Znałam faceta, który kiedyś w rzeźni pracował. Był zupełnie normalny, tyle że wychowany na wsi.
Na wsi np nie sterylizuje się psów i kotów.
Wolę nie myśleć co robią z małymi.
Pamal
zaufany użytkownik

Teraz gdybym przeszła na wegetarianizm jadłabym więcej warzyw, jajek i strączkowych. Soję raczej rzadko.
Może po menopauzie, kiedy nie będę miała już anemii przejdę na wegetarianizm.
Staram się teraz mięso zastępować smarowidłami ze strączkowych, ale mam po nich sensacje żołądkowe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”