Czy mając schizofrenię mogę się zakochać?

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Czy mając schizofrenię mogę się zakochać?

Post autor: Maksymiliana »

Ja jestem przykładem, że można, mój chłopak wie o schizofrenii.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Napisałem że można bo sam kilka lat temu zakochałem się w ślicznej blondynce, będąc na dużych dawkach leków .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Może i można, ale po co? :mrgreen:
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

AnyG pisze: śr maja 15, 2019 5:34 pm Jestem w związku ale nie czuję tego tak silnie jak kiedyś, czy to przyjdzie z czasem, czy już nigdy nie będę mogła odczuwać tak jak kiedyś?
Proces zakochania ma też swoją dynamikę i czas trwania. Jest rozwój, punkt kulminacyjny i spadek. Po kilku latach niestety prawdopodobnie wygasa i to jest naturalne zjawisko. Samo zakochanie też jest tylko chemicznym, narkotycznym stanem naszego mózgu wytworzonym w ewolucji dla jakichś jej celów.
Niektórzy ludzie biorą się na sposób i zakochują się od nowa w innej osobie, co daje możliwość ponownego włączenia owych biochemicznych procesów od początku, na kolejne kilka lat. Nowa znajomość, nowa postać w obrębie przestrzeni zmysłowej jednostki uruchamia kolejny naturalny biologiczny cykl narkotyczny. Ale czy warto, to nie wiem.
Nie wiem też, czy chodzi Ci o zakochanie w sensie biologicznym czy duchowym.
Duchowe zakochanie nie jest już pochodzenia chemicznego a abstrakcyjnego, związanego z wytworami umysłu niepowtarzalnej jednostki, a nie zwykłych substancji neuroprzekaźników i może trwać do końca.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Mozesz. Nawet wysoko wskazane. Ale z wzajemnoscia.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

.
Ostatnio zmieniony pt maja 31, 2019 8:24 am przez swtern, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Do mnie kierujesz te slowa, Berk? Jesli tak to wspaniale, ale ja mialem na mysli zwiazki partnerskie.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Catastrophique pisze: czw maja 30, 2019 6:54 pm Do mnie kierujesz te slowa, Berk? Jesli tak to wspaniale, ale ja mialem na mysli zwiazki partnerskie.
Na pewno twój partner jest z tobą szczęśliwy. Znam ludzi którzy strasznie się wstydzą, że są gejami i mocno się tego wypierają. Schemat jest zawsze taki sam zaprzeczanie we wszystkim co się dotyczy ich pedalstwa. Ich partner nagle okazuje się być kobietą, a jego nigdy nie ciągnęło do tej samej płci. Katastrofo wydaje mi się, a nawet jestem przekonany że jesteś kryptogejem idealnie pasującym do schematów, które odkryłem.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

F20 pisze: ndz cze 02, 2019 7:08 am
Catastrophique pisze: czw maja 30, 2019 6:54 pm Do mnie kierujesz te slowa, Berk? Jesli tak to wspaniale, ale ja mialem na mysli zwiazki partnerskie.
Na pewno twój partner jest z tobą szczęśliwy. Znam ludzi którzy strasznie się wstydzą, że są gejami i mocno się tego wypierają. Schemat jest zawsze taki sam zaprzeczanie we wszystkim co się dotyczy ich pedalstwa. Ich partner nagle okazuje się być kobietą, a jego nigdy nie ciągnęło do tej samej płci. Katastrofo wydaje mi się, a nawet jestem przekonany że jesteś kryptogejem idealnie pasującym do schematów, które odkryłem.
Swędzi cię pod kopułką co? Czujesz takie świerzbienie w mózgu od tego alkoholu którym się leczysz i musisz jakoś rozładować swoją niezdrową frustrację alkoholową. Dlatego szukasz usilnie pomysłu kogo by tu i jak skutecznie przyatakować. Najlepiej żeby ten ktoś zaczął się z tobą wykłócać to mógłbyś się odgryźć i jak zawsze zrobić z siebie ofiarę. Fe, alkoholicki masochizm zaczepny.
swtern
zaufany użytkownik

F 20 to są pomówienia z dupy wzięte
F20
bywalec

cyfrowy polsat musisz zrozumieć, że katastrofa cierpi. Dla ciebie to tylko formalności ale on by chciał żebyś został jego żoną. Są kraje gdzie takie związki są sformalizowane w postaci ślubu. Wiem też cyfrowy że wytykając coś katastrofie narażam się jego przyszłej żonie i wiem też że wytykając coś tobie cyfrowy polsat narażam się twojemu kochasiowi. Kiedyś posądziłem że cyfrowy i katastrofa to ta sama osoba pod jednym nickiem ale popełniłem błąd bo nie wiedziałem o waszym szczęściu miłości która kwitnie między wami. Jesteście tak dobrze dopasowani do siebie, że aż was wziąłem za jedną i tą samą osobę.
Kochacie się i tylko to dla was powinno się liczyć.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

F20 znowu rano tankował i widać, że jeszcze nie wytrzeżwiał. Olejcie go, jak to się robi z trollami. Alkoholicy nie bardzo nad soba panuja.
swtern
zaufany użytkownik

Ale dziecinada.
Ostatnio zmieniony pn cze 03, 2019 1:00 am przez swtern, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

F20 pisze: ndz cze 02, 2019 12:57 pm cyfrowy polsat musisz zrozumieć, że katastrofa cierpi. Dla ciebie to tylko formalności ale on by chciał żebyś został jego żoną. Są kraje gdzie takie związki są sformalizowane w postaci ślubu. Wiem też cyfrowy że wytykając coś katastrofie narażam się jego przyszłej żonie i wiem też że wytykając coś tobie cyfrowy polsat narażam się twojemu kochasiowi. Kiedyś posądziłem że cyfrowy i katastrofa to ta sama osoba pod jednym nickiem ale popełniłem błąd bo nie wiedziałem o waszym szczęściu miłości która kwitnie między wami. Jesteście tak dobrze dopasowani do siebie, że aż was wziąłem za jedną i tą samą osobę.
Kochacie się i tylko to dla was powinno się liczyć.
Ale wiesz że to są fantazje? Albo urojenia alkoholika, już tam nie wnikam. Gorzej jak to się przerodzi w obsesję na tym punkcie. Ale z tym dopasowaniem to dzięki, jest to miłe. Chciałbym być podobny do użytkownika Catastrophique gdyż go podziwiam i imponuje mi w wielu aspektach.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Miło mi, Digital. W Tobie rowniez jest wiele cech, ktore mozna nasladowac.
Jakie to gejowskie. :icon-mrgreen:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Dzięki! Kurcze no wszędzie sami geje, gdzie się nie obrócisz tam gej, rosną jak grzyby po deszczu :lol: Brat gej, sąsiad gej, jego siostra to też gej tylko krypto :mrgreen:
F20
bywalec

to nie wstyd, a strach kieruje gejami digitalem i katastrofą przed ujawnieniem się. Cyfrowy i katastrofa oznajmiają, że się kochają i nastanie wobec nich napastliwości otoczenia tak myślą dlatego sami muszą być napastliwi bo pokazują tym samym, że są jak inni. Ich związek w ukryciu to niewola podyktowana strachem brak jest wolności. Płomienna miłość nie może eksplodować na zewnątrz skrywana w buzujących namiętnościami ich sercach. Cyfrowy nigdy nie zaliczy macanka po kolanku przez katastrofę w parku, a ich miłość nigdy nie będzie mogła epatować w miejscach publicznych. Musi być skryta, cicha. Nigdy przed publiką nie będą mogli spijać sobie z dzióbków tak jak to robią zakochani nieprzejmując się całym światem. Miłość katastrofy i digitala jest upośledzona poprzez brak akceptacji otaczającego ich świata.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Masz bogatą wyobraźnię F20. Widać, że czegoś Ci brakuje ;).
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Bo F20 lata F16.
Obrazek
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

F20 pisze: ndz cze 02, 2019 8:14 pm to nie wstyd, a strach kieruje gejami digitalem i katastrofą przed ujawnieniem się. Cyfrowy i katastrofa oznajmiają, że się kochają i nastanie wobec nich napastliwości otoczenia tak myślą dlatego sami muszą być napastliwi bo pokazują tym samym, że są jak inni. Ich związek w ukryciu to niewola podyktowana strachem brak jest wolności. Płomienna miłość nie może eksplodować na zewnątrz skrywana w buzujących namiętnościami ich sercach. Cyfrowy nigdy nie zaliczy macanka po kolanku przez katastrofę w parku, a ich miłość nigdy nie będzie mogła epatować w miejscach publicznych. Musi być skryta, cicha. Nigdy przed publiką nie będą mogli spijać sobie z dzióbków tak jak to robią zakochani nieprzejmując się całym światem. Miłość katastrofy i digitala jest upośledzona poprzez brak akceptacji otaczającego ich świata.
Biedny F20. Szczerze nie zazdroszczę ci twego żywota.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”