Chorzy rodzice chcą mieć dziecko

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Chorzy rodzice chcą mieć dziecko

Post autor: Catastrophique »

Ja sie wlasnie niedawno wstawialem za Toba, abys dostal Zaufanego. Zreszta, nie tylko ja. Mamy tam taki temacik, gdzie sie proponuje osoby do tego statusu. Zbyszek w koncu zadziala. Jeszcze PW mu wysle.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Catastrophique pisze: sob maja 04, 2019 5:58 pm Ja sie wlasnie niedawno wstawialem za Toba, abys dostal Zaufanego. Zreszta, nie tylko ja. Mamy tam taki temacik, gdzie sie proponuje osoby do tego statusu. Zbyszek w koncu zadziala. Jeszcze PW mu wysle.
Tak z innej beczki. Zawsze działacie w duecie ty katastrofo i digital. Wchodzisz z kimś w "w zwarcie", a następie się pojawia digital i razem potem szczekacie na człowieka.
Moim zadaniem było ci tylko uzmysłowić, że rozwalacie ludziom tutaj wątki. Ktoś kto pisze tutaj swojego w cudzysłowie bloga wyrzucając z siebie to co tak go mocno boli i ciągnie w dół nagle podlega waszej szyderczej krytyce, że to robi. Można się poprztykać na forum no cóż ludzka rzecz ale uciekając się do takich rzeczy to chamskie.
Do wątków zaufanych mają tylko zaufanii czyli osoby, kore takim chamstwem nie powinny się posługiwać to własnie dlatego to tam piszę taki wątek w którym wylewam te "swoje gorzkie żale" żeby jak ktoś to czyta to był to użytkownik "zaufany".
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Szkoda, poczytałbym więcej o twoim szczególnym przypadku F20.
Catastrophique pisze: sob maja 04, 2019 5:58 pm Ja sie wlasnie niedawno wstawialem za Toba, abys dostal Zaufanego. Zreszta, nie tylko ja. Mamy tam taki temacik, gdzie sie proponuje osoby do tego statusu. Zbyszek w koncu zadziala. Jeszcze PW mu wysle.
Dziękuję serdecznie, jest to bardzo miłe z twojej strony. Wspomnijcie jeśli mogę prosić w tym tajnym wątku i dziewczęciu Pyciosławą zwanym, świetna to i nieprzeciętna dziewczyna, zasługuje by czuć się tu jak u siebie. Byłoby to z korzyścią dla nas wszystkich.
F20
bywalec

Digital pisze: sob maja 04, 2019 7:21 pm Szkoda, poczytałbym więcej o twoim szczególnym przypadku F20.
Dziękuję serdecznie, jest to bardzo miłe z twojej strony. Wspomnijcie jeśli mogę prosić w tym tajnym wątku i dziewczęciu Pyciosławą zwanym, świetna to i nieprzeciętna dziewczyna, zasługuje by czuć się tu jak u siebie. Byłoby to z korzyścią dla nas wszystkich.
Taka polemika miedzy wami uwiarygadnia was, że digital i katastrofa to nie jedno. Nadal wiarygodnie razzem będziecie mogli dalej ujadać na innych forumowiczów.
F20
bywalec

Katastrofo postanowiłem Cię wiecznie nie upokarzać bo widzę jak to działa na Ciebie. Dlatego teraz napiszę inaczej.
Stary ty jesteś siedliskiem prawdy!
F20
bywalec

Digital pisze: sob maja 04, 2019 7:21 pm Szkoda, poczytałbym więcej o twoim szczególnym przypadku F20.
Zobaczcie leszcze wy zawsze reprezentujecie ten sam punkt widzenia!. Oczywiście psztykacie się ale nie o punkt widzenia to nigdy ale o to czy przydupas digital może być zaufanym i czy katastrofa (o jedno brzmiący mym nicku) mu to załatwi.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Tak czytam ciebie F20, wytężam się do granic i próbuję zrozumieć o co tobie chodzi w tych trzech ostatnich wypowiedziach, i za grosz nie potrafię. Są jakieś takie sprzeczne, niespójne i nie wiadomo o czym, ani czego dotyczą. Zaczynam poważnie wątpić we własne możliwości intelektualne.
F20
bywalec

Digital pisze: sob maja 04, 2019 9:37 pm Tak czytam ciebie F20, wytężam się do granic i próbuję zrozumieć o co tobie chodzi w tych trzech ostatnich wypowiedziach, i za grosz nie potrafię. Są jakieś takie sprzeczne, niespójne i nie wiadomo o czym, ani czego dotyczą. Zaczynam poważnie wątpić we własne możliwości intelektualne.
Katastrofa twój mentor lub jednoznacznie ty bylby z ciebie dumny frajerze.
F20
bywalec

Catastrophique pisze: czw maja 02, 2019 5:50 am Będę mieć dziecko. Marzę o córeczce. Będzie kochane i wspierane, przeze mnie i przez moją partnerkę. Schizofrenii sie nie obawiam. Dziecko kochane i szczesliwe na nia nie zachoruje. Zadbam o to.
Bedac samemu chorym wazne jest aby regularnie przyjmowac leki i byc pod kontrola lekarza. Majac dziecko trzeba byc odpowiedzialnym a zauwaz Kat. piszesz tutaj tak jakbys lekow nie bral co za niedopowiedzialnosc!.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

F20 pisze: sob maja 04, 2019 10:30 pm
Digital pisze: sob maja 04, 2019 9:37 pm Tak czytam ciebie F20, wytężam się do granic i próbuję zrozumieć o co tobie chodzi w tych trzech ostatnich wypowiedziach, i za grosz nie potrafię. Są jakieś takie sprzeczne, niespójne i nie wiadomo o czym, ani czego dotyczą. Zaczynam poważnie wątpić we własne możliwości intelektualne.
Katastrofa twój mentor lub jednoznacznie ty bylby z ciebie dumny frajerze.
Znowuż nie rozumiem co chcesz przekazać, może przestań jednak tankować. To jakiś kompletny bełkot merytoryczny, albo to ja mam pogorszenie :think:
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

F20 pisze: ndz maja 05, 2019 6:49 am Bedac samemu chorym wazne jest aby regularnie przyjmowac leki i byc pod kontrola lekarza. Majac dziecko trzeba byc odpowiedzialnym a zauwaz Kat. piszesz tutaj tak jakbys lekow nie bral co za niedopowiedzialnosc!.
Co to jest ta "niedopowiedzialnosc"? :think: Chciałbym wiedzieć i zrozumieć, a nie mogę i to mnie przytłacza. Wysiadam.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Pewnie tankuje od rana właśnie. Ja juz olewam jego insynuacje i ublizanie. Widocznie inaczej nie potrafi.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Niegłupi facet, ale ten alkohol doszczętnie mu mózg wyżre. Zawsze smutno jest oglądać podobną autodestrukcję.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Wciąż brak żony potrafi pustoszyć moją psychikę. Zwierzątka w domu nie chcę mieć. Brudzi. Można się zakazić. To moja główna obawa od dłuższego czasu (oczywiście poza lękiem przed surową karą boską). Spotkałem osoby z rentą socjalną, co miały potomstwo, ale nie wiem, czy spłodziły je przed uzyskaniem tej renty. Sympatii nigdy nie miałem. Teraz chcę żony, nie przyjaciółki. Kobiety, która będzie darem od Boga. Zwykła przyjaźń nie jest w stanie mnie zaspokoić. Nie interesowała mnie przyjaźń platoniczna, od dzieciństwa chciałem mieć intymność fizyczną z osobą płci przeciwnej. Myślę, że z moimi problemami religijnymi dziecko mogłoby sporo stracić lub cierpieć, gdybym ja miał być jego ojcem. Mam np. myśli, że Koran jest słowem bożym, bo zawiera cuda liczbowe, literowe i naukowe (te ostatnie najbardziej wątpliwe się wydają). A jeżeli odrzucisz Koran, to będziesz w piekle na wieki. I lepiej byłoby dla ciebie, gdybyś w ogóle nie istniał! Niektóre inne religie grożą tym samym. Mam wojnę religijną w psychice. Nieodgadnioną. "Zapadłem się w nadosobliwość". Nieskończoność wchodzi tu w grę. "Megawypas".

Religia katolicka zabrania małżeństwa bez współżycia i z wykluczeniem poczęcia potomstwa. Moja psychika uważa, że to złe podejście, że powinno być dużo małżeństw dla wzajemnej intymności (ale bez nieczystości seksualnej!). I dużo małżeństw mogłoby według niej być bez współżycia w ogóle. Jeżeli ktoś jest niezdolny do związku małżeńskiego, to musi być poważnie chory i mieć zapewnioną rentę, musi być autentycznie niskofunkcjonujący. Niezdolność do małżeństwa wygląda mi na nadużywaną. Chociaż wydaje mi się, że nawet gdyby złagodzić kryteria orzekania o niezdolności do zawarcia związku małżeńskiego, to i tak nie miałbym szans na żonę, bo mam za dużego kota we łbie. Żona to zajęcie, małżeństwa powinny być dobre i się nie rozpadać. Gdybym wiedział, że jestem na tyle niepełnosprawny, że nigdy nie będę mieć żony, to może by mnie to uspokoiło (moja psychika uważa też, że taka osoba nie jest w stanie popełnić poważnego grzechu i nie może być skazana na wieczne potępienie, można byłoby rzec: "lepiej jest ci bezżennym wejść do nieba zbawionych, niż jako mąż żony być wrzuconym do piekła").
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

ja nie wiem czy bym sie zdecydowal na dziecko, nie chcialbym aby tak cierpialo jak ja.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Nie mam dzieci i nie żałuję. Konkubinat też nie jest zły. Ważne by nic na siłę moim zdaniem. Najpierw trzeba znaleźć sobie dziewczynę, a o resztę będzie czas by się pomartwić. Nie ma co ludzi straszyć na wstępie, że chcesz żonę. Do tego długa droga.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

kiedys bylem bardzo blisko zeby miec zone i inne zycie ale chorba, moje zamkniecie w sobie, niezaradnosc zyciowa doprowadzila do tego ze ani nie mam dziewczyny, ani pracy, ani niczego. W wieku 27 lat zostalem kierownikiem duzego projektu a teraz w tym roku skoncze 30 lat i nie mam nic tak wyglada moje marne zycie.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Co to jest 30 lat? Dopiero wszedłeś w dorosłe życie! Całe życie tak naprawdę dopiero przed tobą. Jeszcze będziesz miał i dziewczynę, i żonę, i kierownikiem zostaniesz jak będziesz chciał. Obecnie jest trend szybko żyć, ale jaki to ma sens? Gdzie się wszyscy tak bardzo spieszą, no gdzie ja się pytam? Czy wyznacznikiem szczęścia jest kierownicze stanowisko, czy raczej równowaga ducha i wewnętrzny spokój? Na wszystko jest czas, a pośpiech jest dobry tylko przy łapaniu pcheł jak to się mówi potocznie.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Wiem, popelnilem wiele bledow w zyciu i teraz tego slono zaluje, mam czesto doly bo jakos jak sie zblizam do tej 30 to wszystko mnie doluje i ze zdrowiem nie najlepiej, brak dziwczyny, pracy. Milosc mojego zycia sie ozenila co jeszcze bardziej mnie doluje, ale nic postanowilem ze teraz sie wezme w garsc.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

AdamSchibi pisze: śr sty 15, 2020 8:17 am Milosc mojego zycia sie ozenila
Moje trzy miłości mojego życia się ożeniły. To znaczy wyszły za mąż. Jak jedna zaczęła rodzić dzieci, pierwsze, drugie, trzecie, to jej samiec mało się nie wykończył z roboty. Mało się nie zapił na śmierć. Dobrze, że 500+ z nieba jej zrzucili rządzący łaskawie Polską.
Czwarta nie wiadomo, pewnie się bzyka z kimś znowu na kocią łapę, bo ma schizofrenię.
Pierwszej najbardziej mi szkoda, bo taka była piękna, niewinna i wyjątkowa... Taka czarnulka o subtelnych rysach twarzy, zgrabna i zwinna jak księżniczka. A miłość była taka szlachetna, i niebiańska, platoniczna...
Teraz ma 40 urodziny i już przekwitła biedaczka...
:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „rodzina i otoczenie”