Czy korzystaliście z usług bioenergoterapeuty ?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
DOBROSTAN
bywalec

Czy korzystaliście z usług bioenergoterapeuty ?

Post autor: DOBROSTAN »

Czy korzystaliście z usług bioenergoterapeuty ? Jakie wrażenia ? Czy coś Wam to pomogło ? Którego polecacie ?
stjopan
zarejestrowany użytkownik

Re: Czy korzystaliście z usług bioenergoterapeuty ?

Post autor: stjopan »

Chcialbym cie przestrzec przed roznego rodzaju szarlatanami wiekszosc z nich twierdzi ze ma energie z kosmosu ale nie ma czegos nie wiadomo skad. Ta tzw energia z kosmosu to nic innego jak wplywy sil nadprzyrodzonych bede tutaj nudzil ale sa wplywy dobre i zle oni sie najczesciej posluguja wplywami demonow poczytaj biblie nowy testament dowiesz sie cos na ten temat o opetanich chocby szatan i jego moc jest tak skonstruowana by ludziom szkodzic przy czym jest to robione w sposob bardzo inteligentny,potrafi chwilowo pomoc by w dluzszej perspektywie powaznie zaszkodzic. Bioenergoterapeuci sa bardzo niebezpieczni
szukaj raczej pomocy w medycynie konwencjonalnej badz medycynie wschodu ale zeby to bylo racjonalne. Siły demoniczne chca ludzkiej krzywdy.Byc moze odbierzesz moje wywody jako nawiedzone ,wiec porozmawiaj z kims gleboko wierzacym, duchownym czy osoba ktora ma duza wiedze o biblii.

Dodam ze mozna tez trafic do oszusta ktory wyludza pieniadze na zasadzie sugestii tj. wmawia ci cos w co wierzysz to juz lepsze niz jakis bioenergoterapeuta majacy do czynienia z sialmi nadprzyrodzonymi.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DOBROSTAN
bywalec

wincent pisze:(...) poczytaj biblie nowy testament dowiesz sie cos na ten temat o opetanich chocby szatan i jego moc jest tak skonstruowana by ludziom szkodzic przy czym jest to robione w sposob bardzo inteligentny,potrafi chwilowo pomoc by w dluzszej perspektywie powaznie zaszkodzic. Bioenergoterapeuci sa bardzo niebezpieczni
Dziwi mnie troche to bo w latach 90 w kościele do którego chodziłem były organizowane spotkania ze znanym w tamtych czasach bioenergoterapeutą - Clive Harris . Teraz sie przeprowadziłem kościół inny, czasy inne i spotkań tego typu już nie ma. A ludzią to podobno pomagało.
Awatar użytkownika
MAdzialena
zaufany użytkownik

Post autor: MAdzialena »

Znam osobę, która miała po takich wizytach, jeszcze gorsze problemy. Naprawdę niewarto!
kuni
zaufany użytkownik

Post autor: kuni »

Jestem a raczej bylam sama bioenergoterapelta. Robilam wyksztalcenie rok czasu na poziomie europejskim. Moj chory syn rowniez. Proponowano mu odstawienie lekow i po paru miesiacach powrot choroby z wiekszym nasileniem. To nie pomaga a wrecz szkodzi. Duzo pieniedzy kosztuje ktore wyrzucasz w bloto. Ostrzegam i nie radze. Mam tu duze doswiadczenie.
Kuni
shekspir
bywalec

Post autor: shekspir »

Odradzam wszelkiego typu HOKUS SPOKUS, to kończy się zazwyczaj psychoza. Tylko leki (o ile działają) i spokój. I pamietać należy że na zaleczenie schizofrenii trzeba czasu. Nie ma co wierzyć w cuda ,egzorcyzmy, i różne takie. Ze schizofrenią jak z jajeczkiem , trzeba postepować ostrożnie i rozważnie. A przedewwszystkim najlepiej wychodzi sie gdy korzysta sie z racjonalnych przesłanek a nie szuka pomocy w energii jakakolwiek i skąd kolwiek by ona była. Tego nauczyły mnie te wszystkie lata choroby, realizmu. Uważam, że realnie sapać po ziemi to najlepsze co można zrobić w tej chorobie, bez jakiś górnolotnych jazd, bo im wyżej sie fruwa tym boleśniej sie ląduje a raczej upada.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Mniszek, bioenergoterapeuci to naciągacze. Znam jednego bioenergoterapeutę, który uważa że nie może pomóc osobom leczonym psychicznie, bo psychotropy zakłócają ich energię.
Aż trudno uwierzyć, że w XXI wieku ktoś wierzy w takie mity. Mam nadzieję, że Ty nie wierzysz w takie mity.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
arek77
zaufany użytkownik

Post autor: arek77 »

przyłączam się do głosu wincenta,bioenergoterapia jest szkodliwa,jest to terapia niekonwencjonalna nie potwierdzona przez naukę w której człowiek otwiera się na działanie jakiś energii uzdrawiających,są to często demony.Diabeł też może uzdrowić ale w końcu upomni się o swoje.Polecam Księdza A.Posackiego jest on najlepszym moim zdaniem specjalistą w Polsce od okultyzmu i terapii naturalnych które są prawie wszystkie szkodliwe dla duszy chrześcijanina,gdyż bazują na działaniu nieznanych energii uzdrawiajacych.Do złych terapi naturalnych m.in. należy joga,bioenergoterapia,akupunktura,akupresura,reiki,homeopatia,medytacja transcendentalna,kryształy,irydologia,radiestezja,kręgarstwo,makrobiotyka,Ayur-weda,
hipnoza,transkomunikowanie,wizualizacja,kolory,uzdrawiający dotyk.Także takie psychotechniki jak metoda Silvy(wykorzystuje wizualizacje) i NLP(neurolingwistyczne programowanie)są bardzo niebezpieczne
Awatar użytkownika
pawelpabianice
zaufany użytkownik

Post autor: pawelpabianice »

Bioenergoterapia to totalna bzdura.
Pozdrawiam. Paweł.
kuni
zaufany użytkownik

Post autor: kuni »

Nie tylko bioterapia gdzie bija po kieszeni. Okultyzm, dogma koscielna, charyzmatycy. To wszystko chokus pokus bez wyjatkow. Gdzie nie ma wiedzy naukowej tam jest miejsce na glupote i niewiedze ludzka.
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Post autor: Bezpieczny »

Nie wiem czy to pomoże, ale napewno nie zaszkodzi! Myślę że warto spróbować. Leczenie alternatywne robi się coraz popularniejsze, coś w tym na pewno jest.
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Bezpieczny pisze:Leczenie alternatywne robi się coraz popularniejsze, coś w tym na pewno jest.
Na przykład co? Prócz tego, że lgną do tego typu leczenia ludzie, u których konwencjonalna medycyna zawiodła i którzy szukają czegokolwiek, by przedłużyć swoją nadzieję na wyzdrowienie...
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Na przykład co?
Na przykład: efekty ! :)

Polecam stronę o alternatywnym leczeniu i właściwym żywieniu: www.bioslone.pl Niestety trzeba się mocno wczytać i poświęcić sporo czasu, ale warto stosować się do ich rad

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Bezpieczny pisze:
Na przykład co?
Na przykład: efekty ! :)
Ale jakie konkretnie efekty?
Bezpieczny pisze: Polecam stronę o alternatywnym leczeniu i właściwym żywieniu: http://www.bioslone.pl Niestety trzeba się mocno wczytać i poświęcić sporo czasu, ale warto stosować się do ich rad
Zawsze warto się racjonalnie odżywiać i nie trzeba tu wcale firmy Bioslone, żeby przekonać się o skuteczności tej metody :D

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
DOBROSTAN
bywalec

Bezpieczny pisze: Polecam stronę o alternatywnym leczeniu i właściwym żywieniu: http://www.bioslone.pl Niestety trzeba się mocno wczytać i poświęcić sporo czasu, ale warto stosować się do ich rad
Dzięki, przejżałem pokrótce; może i jest, ale ja nie znalazłem tam nic na temat leczenia schizofrenii. Może byś napisał w punktach "co robić" by wyleczyć sie ze schizofrenii, albo lepiej z nią żyć.
Wielu ludziom by sie to przydało, a nie każdy zna medycyne naturalną.
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Bioslone to nie firma. Tylko forum medycyny alternatywnej.
Zawsze warto się racjonalnie odżywiać i nie trzeba tu wcale firmy Bioslone, żeby przekonać się o skuteczności tej metody :D
A wiesz co jest zdrowe a co nie ?

Pytam serio! Jak możesz podaj przykłady takie i takie. bez ogólników typu fass-food jest zły, a babci obiady są zdrowe.

Jesz na co dzień np. chleb? Wiesz z czego się składa pieczywo i jak jest produkowane ? - to tylko jeden przykład.

A jeśli chodzi o efekty - to zależy od choroby, schorzenia,...

Mniszek - tam nie dostaniesz odpowiedzi na tacy, na chorobę XXX jemy YYY NN i MMM. Chyba że jest to popularna choroba, jak cukrzyca, nadciśnienie, itp. To są już oklepane tematy.

Może zadać odpowiednie pytania na forum ( i na choroby psychiczne wiem że też są sposoby i metody, jeśli nie wyleczenia to złagodzenia objawów ). To forum nie jest dobre, jest genialne! Warto poczytać, warto stosować ich miksture oczyszczająca i ich rady, ale trzeba sobie zadać trud przeczytania parunastu wątków i kilku książek, itd. No pain, no gain.

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Bezpieczny pisze: A wiesz co jest zdrowe a co nie ?

Pytam serio! Jak możesz podaj przykłady takie i takie. bez ogólników typu fass-food jest zły, a babci obiady są zdrowe.
Oczywiście, że wiem, staram się świadomie podchodzić do problemu zdrowia i choroby!
Bezpieczny pisze: Jesz na co dzień np. chleb? Wiesz z czego się składa pieczywo i jak jest produkowane ? - to tylko jeden przykład.
Wiem, znam się na tym, interesuję się. Staram się kupować pieczywo bez polepszaczy, w prywatnej piekarni, tylko sojowe lub orkiszowe. Trochę krócej utrzymuje świeżość, ale na pewno jest zdrowe.
Bezpieczny pisze: A jeśli chodzi o efekty - to zależy od choroby, schorzenia,...
Nie przekonało mnie to do medycyny niekonwencjonalnej. Jak zwykle - dużo ogólników i obiecanek, mało konkretów i efektów. Znam ludzi, którzy majątek stracili na różne pseudo-zabiegi i nie wyleczyli się ze swoich chorób.
wzinka
zarejestrowany użytkownik

Post autor: wzinka »

Ja korzystałem z kilku bioenergoterapeutów, egzorcystów i uzdrowiciela duchowego:) Bez jakichś spektakularnych efektów.

Pomogło mi natomiast moje własne połączenie EFT, The Journey, Radykalnego Wybaczania i Inżynierii Duchowej.

Konkret: Gdy zacząłem się w to bawić półtora roku temu, brałem 20 mg Serdolectu i jeszcze trochę Ketrelu. Teraz biorę 8 mg Serdolectu i jest coraz lepiej.

Organizuje teraz warsztaty z EFT w Krakowie. Wiem jak to jest. Jeśli więc masz udokumentowaną chorobę psychiczną (wypis ze szpitala, zaświadczenie lekarza, pudełko po lekach, recepta, itp.), to zapraszam za darmo.

Wejdź na http://warsztaty.iwai.pl

Do zobaczenia,
Wojtek
Awatar użytkownika
DOBROSTAN
bywalec

wzinka pisze: Pomogło mi natomiast moje własne połączenie EFT, The Journey, Radykalnego Wybaczania i Inżynierii Duchowej. ... Organizuje teraz warsztaty z EFT w Krakowie.
Ciekawe. To może nagrasz jakieś wideo co by sobie można pooglądać i coś sie dowiedzieć.
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

Bezpieczny pisze:Nie wiem czy to pomoże, ale napewno nie zaszkodzi! Myślę że warto spróbować. Leczenie alternatywne robi się coraz popularniejsze, coś w tym na pewno jest.
Bioenergoterapeuta może zaszkodzić, w każdym razie mi zaszkodził :) Co prawda nie leczyłem się na schizofrenię ale na nerwobóle po wypadku. Tyle że te nerwobóle po jego "leczeniu" znacznie się pogorszyły. Co ciekawe, faktycznie miał "power" w rękach. Trzymał swą rękę około 5-10 centymetrów nad ciałem i bardzo wyrażnie czułem wibrowanie w tym miejscu.
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”