Czy macie wrażenie ze lekarze przepisują od siebie diagnozy?
Moderator: moderatorzy
Czy macie wrażenie ze lekarze przepisują od siebie diagnozy?
Czy macie też wrażenie, że trafiając do kolejnej placówki zdrowotnej niektórzy lekarze po prostu przepisują diagnozę schizofrenii/innej choroby od poprzedników i nikt już nie robi wywiadu co się w ogóle działo?
Rozumiem ze może trudno po leczeniu kogoś 20 lat na schizofrenię robić wywiad od nowa, ale jak diagnoza jest stosunkowo świeża czy tak powinno być?
Rozumiem ze może trudno po leczeniu kogoś 20 lat na schizofrenię robić wywiad od nowa, ale jak diagnoza jest stosunkowo świeża czy tak powinno być?
-
- zarejestrowany użytkownik
Re: Czy macie wrażenie ze lekarze przepisują od siebie diagnozy?
ja tam zawsze jestem właściwie diagnozowany... lekarze dużo potrafią czytać z samej mowy ciała... z naszego wyrazu twarzy
mój lekarz potrafi rozpoznać schizofrenię... trochę gorzej jednak radzi sobie z leczeniem
myślę, że to oczywiście kwestia lekarza i nic innego... znajdą się tacy i tacy
mój lekarz potrafi rozpoznać schizofrenię... trochę gorzej jednak radzi sobie z leczeniem
myślę, że to oczywiście kwestia lekarza i nic innego... znajdą się tacy i tacy
Myślisz, że da się rozpoznać schizofrenię z mowy ciała? No może tą katatoniczną to tak...
Masz katatoniczną?
Masz katatoniczną?
-
- zarejestrowany użytkownik
miałem katatoniczną przez 1,5 roku.... ludzie może nie zauważą bo się tak nie przyglądają więc się nie obawiaj ale lekarz już tak
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
W moim przypadku trzy pierwsze lekarki nie zwracaly uwagi na opisywane przeze mnie objawy, skupialy sie jedynie na wyniku testu osobowosci od psychologa. Mozna wiec powiedziec, ze przepisywaly bezmyslnie ta sama diagnoze.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- AzureGlass
- bywalec
To prawda. Co w szpitalu powiedzieli to swiete i lecz sie na to samo do konca.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Czasem tak bezpieczniej trzymać się czegoś jakiś kierunek niż namieszać już w zmieszanej głowie.Teraz ludzie sukcesy mają jak są zdrowi,z dobrych rodzin,a ludzie z problemami wchodzą w kolejne.