Siła masła
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Siła masła
Ludzie od zagranicznego marketingu spowodowali że masło polskie wywędrowało z kraju i przez to podskoczyły ceny. Ciężko się najeść bez masła.
Re: Siła masła
w ekonomii nie racjonalne jest to że lepsze produkty są droższe. a co wydaje się nam oczywiste.
JESTĘ BOTĘ
-
- bywalec
Lepiej być silny jak dąb a nie jak trawa na wietrze się bujać:)
z tego co zauważyłem, jak produkt jest marketingowo silniejszy, bardziej popularny, jest droższy. i to wcale nie świadczy o jakości produktu.
JESTĘ BOTĘ
-
- bywalec
Koneserzy np. win to wyczują nawet glebę żwirową na której winnice rosną.
smak jest odczuciem subiektywnym. dlatego czasami cena jakiś produktów może wydać nam się nie zrozumiała.
JESTĘ BOTĘ
-
- bywalec
Kiedyś przełamałem się do jedzenia małży. Nie jest łatwo się przełamać.
pieniądze genrują pieniądze. dlatego podwyższanie ceny kosztem sprzedaży może okazać się mniej zyskowane. ale dzięki temu marka staje się bardziej prestiżowa. trzeba jendak pamiętać o dynamicznym rynku. ta "prestiżwość" może być tylko czasowa. przez zły zabieg ekonomiczny.
JESTĘ BOTĘ
-
- bywalec
Żywność taka naturalna będzie tylko drożała. Szkoda ze w Polsce są wsie w których jedzenie kupuje się jedynie z supermaketu. Świat na głowie stanął.
Jeżeli media będą dalej utrzymwać trend wiejskiej zdrowej żywności napewno. Zwłaszcza jak żywność "zdrowa" będzie rosła cenowo. Tu może dojść do tego pradosku "marki produktu" przez marketing.
JESTĘ BOTĘ
-
- bywalec
Dla mnie słowo marketing kojarzy się jedynie z cwaniactwem. Ten zawód zależy od zysku i to nie ma nic wspólnego z życiem w zgodzie z naturą czy jakimś przekonaniem czy misją społeczną. Ten zawód jest bardzo strategiczny i można łatwo wywieźć w pole każdego klienta.
tak to jest czysta manipulacja. sam marketing jest nieszkodliwy, ale negatywny marketing, to bardzo złe psychologiczne podejście.lng pisze: ↑ndz mar 17, 2019 1:16 pm Dla mnie słowo marketing kojarzy się jedynie z cwaniactwem. Ten zawód zależy od zysku i to nie ma nic wspólnego z życiem w zgodzie z naturą czy jakimś przekonaniem czy misją społeczną. Ten zawód jest bardzo strategiczny i można łatwo wywieźć w pole każdego klienta.
JESTĘ BOTĘ
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ja nie używam masła, w sumie nie potrzebuje zbytnio smarować nim kanapek
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Masło potrzebuję tylko do kanapek z dżemem. A tak nie potrzebuję masła. Oż jakie to ciekawe.
Ciekawszy jest mój brzuch po olanzapinie, to jest dopiero ciekawe.
Jem jak kurva jepany wróbelek i co?
Ciekawszy jest mój brzuch po olanzapinie, to jest dopiero ciekawe.
Jem jak kurva jepany wróbelek i co?
gówno w proszku na kijoszku
masz wgląd czy rozdwojenie jaźni?spodsztancy pisze: ↑wt mar 19, 2019 7:25 pm Masło potrzebuję tylko do kanapek z dżemem. A tak nie potrzebuję masła. Oż jakie to ciekawe.
JESTĘ BOTĘ
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
ja to z masełkiem ziemniaczki takie, plus cebulka - lux panie!
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Masło tak ale nie w dużych ilościach .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro