Chce do szpitala

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Re: Chce do szpitala

Post autor: wowo »

Wiesz co Maxi zastanawiam się dlaczego tak jest, przecież leków na rynku nie brakuje i co jej zależy zmienić na inny. Nie miałem osobiście takiej potrzeby, ale gdybym swojemu lekarzowi powiedział że chcę zmienić lek, to nie byłoby problemu. Może zapytałby się dlaczego i poszukał czegoś innego. Wcześniej będąc w szpitalu lekarz powiedział mi żebym się nie przejmował bo dobiorą mi lek, dodał „mam tego dużo”. Dziwni są polscy lekarze, nie współpracują z pacjentami i mają ich za stałych pożeraczy lekarstw. Myśle sobie że może mieć jakieś profity akurat za te lekarstwa, albo mają tego na magazynach za dużo. Sorry wszystko przychodzi mi do głowy znając jak w tym kraju jest i jak się traktuje chorych psychicznie. Jak już przyklepią w Polsce łatkę wariata to do powiedzenia nic nie masz, a niektórzy psychiatrzy to powinni odpowiadać prawnie za to co robią, bo idą na ilość w lekach. Leczyłem się i wiem jak jest, sam połowy tego co mi przepisywał lekarz nie brałem bo dla niej liczyło się abym nie stwarzał problemów, a pociągnąć do odpowiedzialności w razie czego i tak bym jej nie mógł. Cała polska psychiatria.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

wowo21975 pisze: wt mar 19, 2019 9:48 pm Wcześniej będąc w szpitalu lekarz powiedział mi żebym się nie przejmował bo dobiorą mi lek, dodał „mam tego dużo”. Dziwni są polscy lekarze, nie współpracują z pacjentami i mają ich za stałych pożeraczy lekarstw. Cała polska psychiatria.
Uogólniasz, wowo.
Mój lekarz liczy się z moim zdaniem odnośnie leków. Odmówiłam brania depakiny i olanzy.
Do szpitala też dostaję skierownia bez problemu, albo dlatego, że "będę tam bezpieczna", albo właśnie po to, żeby szybciej dobrali mi leki niż ambulatoryjnie,
Leczę się na NFZ.
LaDopamina
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

einsam pisze: wt mar 19, 2019 9:29 pm [...] Taka zamaskowana depresja z psychozą była.
Chodzę do psycholog od stycznia 2018 - przez ten ponad rok chodzeń wydała opinie o mnie - że mam depresje maskowaną..
Dwa miesiące temu przyniosłam tą opinie tej debilce i ona to czytała, jak byk wytłuszczone - DEPRESJA MASKOWANA

A ta debilka swoje - że przecież uśmiecham się to jaka zmiana leku.
Juliusz Bulwa pisze: wt mar 19, 2019 9:29 pm Maksi, szczerze to widzę że lekarze czekają na łapówkę aby cię skierować do szpitala.
Postawię nóż obok niej i dostanie propozycje nie do odrzucenia, a nie kasę.
Berk pisze: wt mar 19, 2019 9:43 pm Wątpie by była w psychozie.
Ja nie mam już psychozy, wiem co robię.
wowo21975 pisze: wt mar 19, 2019 9:48 pm Wiesz co Maxi zastanawiam się dlaczego tak jest, przecież leków na rynku nie brakuje i co jej zależy zmienić na inny. Nie miałem osobiście takiej potrzeby, ale gdybym swojemu lekarzowi powiedział że chcę zmienić lek, to nie byłoby problemu. Może zapytałby się dlaczego i poszukał czegoś innego.
Moja psychiatra jest po prostu głupia i znalazła dyplom w czipsach, szkoda gadać. Ja mówię że nie działa, ale ona widząc mnie raz na miesiąc przez 10 minut wie ode mnie lepiej co ja czuje.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

unreal pisze:
wowo21975 pisze: wt mar 19, 2019 9:48 pm Wcześniej będąc w szpitalu lekarz powiedział mi żebym się nie przejmował bo dobiorą mi lek, dodał „mam tego dużo”. Dziwni są polscy lekarze, nie współpracują z pacjentami i mają ich za stałych pożeraczy lekarstw. Cała polska psychiatria.
Uogólniasz, wowo.
Mój lekarz liczy się z moim zdaniem odnośnie leków. Odmówiłam brania depakiny i olanzy.
Do szpitala też dostaję skierownia bez problemu, albo dlatego, że "będę tam bezpieczna", albo właśnie po to, żeby szybciej dobrali mi leki niż ambulatoryjnie,
Leczę się na NFZ.
Oczywiście że należy zaznaczyć że nie wszyscy lekarze tacy są w Polsce, ale jest ich dużo .

Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

W tym temacie zgadzam się z użykownikiem wowo21975. Przykre to i smutne że mamy taką służbę zdrowia.
Awatar użytkownika
again_MH
bywalec

Post autor: again_MH »

Maksymiliana pisze: śr mar 20, 2019 12:53 pm Moja psychiatra jest po prostu głupia i znalazła dyplom w czipsach, szkoda gadać. Ja mówię że nie działa, ale ona widząc mnie raz na miesiąc przez 10 minut wie ode mnie lepiej co ja czuje.
nie wiem jak wy macie, ale ja chodzę do lekarza tylko po to, że dzięki niemu mogę kupić leki na receptę.
JESTĘ BOTĘ
Catastrophique pisze: wt mar 26, 2019 7:12 pm Kto dzwonił na policję?
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

again_MH pisze:nie wiem jak wy macie, ale ja chodzę do lekarza tylko po to, że dzięki niemu mogę kupić leki na receptę.
Jest w tym cos glebokiego.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
again_MH
bywalec

Post autor: again_MH »

pycioslawa pisze: pt mar 22, 2019 11:32 am
again_MH pisze:nie wiem jak wy macie, ale ja chodzę do lekarza tylko po to, że dzięki niemu mogę kupić leki na receptę.
Jest w tym cos glebokiego.
nie wiem, tak to bym nie chodził, ale po abilify poprawia mi się myślenie.
JESTĘ BOTĘ
Catastrophique pisze: wt mar 26, 2019 7:12 pm Kto dzwonił na policję?
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

W sumie dobrze powiedziane, bez recepty ani rusz.
Lancaster
bywalec

Post autor: Lancaster »

Najlepiej jakby nie było recept i każdy mógł brać co chce, takie jest moje zdanie.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Musi być porządek, lekarz co zna się na tym co robi i odpowiednia recepta na dolegliwość .

Lancaster
bywalec

Post autor: Lancaster »

Musi być przede wszystkim większa świadomość na temat substancji psychoaktywnych i leków, no i procesu leczenia chorób psychicznych. Przez stygmatyzację osób chorych psychicznie ludzie zamiast się leczyć psychiatrycznie cierpią sami w domach, a czasem sięgają po jakiś syf niewiadomego pochodzenia, tylko po to by poczuć się lepiej.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Maksymiliana pisze: wt mar 19, 2019 9:11 pm... powiedziałam, że antydepresant nie działa – czuje się źle, boli mnie życie ....
Standardowe objawy u 75 % ludzkości. Spora część używa jako depresanta telewizji, inni piją, lub chodzą na spacery
Maksymiliana pisze: wt mar 19, 2019 9:11 pm... zaczęłam się uśmiechać ...
A to bardzo poważny objaw. Żeby nawiązywać więzi z innymi ludźmi trzeba dziś być cool, udawać że Ci nie zależy, mieć poważne spojrzenie. W żadnym razie nie możesz okazywać nikomu życzliwego uśmiechu, bo pomyślą że jesteś naiwna i zaczną się Ciebie bać !

A tak w ogóle, życie jakie jest każdy widzi. Weź to poważnie - większość tego nie potrafi.

A do szpitala ? Nie byłaś tam jeszcze nigdy ? Zawsze, w każdej chwili dnia i nocy może pójść na oddział, zrobić poważną minę i powiedzieć, że tak dalej być nie może i chcesz zostać dwa dni na obserwacji. Nic Ci z tego powodu złego nie grozi. Skierowania żadnego nie potrzebujesz, bo wystawi Ci je lekarz przyjmujący. tj np. w nocny lekarz dyżurny. W razie wątpliwości powiedz mu bez żadnego konteksu, że tyle ciężarówek jeździ ostatnio po drogach,więc chyba nie przeżyłabyś, gdybyś wpadła przypadkiem pod jedną z nich.

Ja Ci jednak zaproponuję coś zupełnie innego. Nie spojrzałem z jakiego jesteś miasta. Znajdź chłopaka z tego forum i idź z nim na kawę, a potem do parku. Jeśli się pospieszysz zdążysz jeszcze przed dziesiątą !
Napisz nam potem w tym wątku, czy rozmowa była lepsza niż ta, z panią doktór, czy nie za bardzo. A zależałoby mi tu na Twojej absolutnej szczerości.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Maksymiliana pisze: śr lut 13, 2019 8:33 pmChce pójść do szpitala, chce odpocząć od życia, ponieważ mam go dość, powyżej dziurek w nosie.
Maksymiliana, co u Ciebie ?
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

U mnie psychicznie słabo, mam doła. :cry:
zbyszek pisze: ndz mar 24, 2019 8:12 am
Maksymiliana pisze: wt mar 19, 2019 9:11 pm... zaczęłam się uśmiechać ...
A to bardzo poważny objaw. Żeby nawiązywać więzi z innymi ludźmi trzeba dziś być cool, udawać że Ci nie zależy, mieć poważne spojrzenie. [...]
Ja tak po prostu mam, nie wiem czy to objaw paragelii ale no tak już mam, że się uśmiecham jak do kogoś mówię, a ta idiotka powiedziała, że nie zmieni mi antydepresantu bo przecież się uśmiecham......
zbyszek pisze: ndz mar 24, 2019 8:12 am A do szpitala ? Nie byłaś tam jeszcze nigdy ? Zawsze, w każdej chwili dnia i nocy może pójść na oddział, zrobić poważną minę i powiedzieć, że tak dalej być nie może i chcesz zostać dwa dni na obserwacji. Nic Ci z tego powodu złego nie grozi. Skierowania żadnego nie potrzebujesz, bo wystawi Ci je lekarz przyjmujący. tj np. w nocny lekarz dyżurny. W razie wątpliwości powiedz mu bez żadnego konteksu, że tyle ciężarówek jeździ ostatnio po drogach,więc chyba nie przeżyłabyś, gdybyś wpadła przypadkiem pod jedną z nich.
Mówiłam pani psychiatrze dwa razy że chce się rzucić pod tira - ale ona nie wzruszona nic nie zrobiła, po prostu zignorowała to.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Bo ciebie już trochę zna, lekarz na sorze ciebie nie zna i miałby obowiązek zareagować natychmiastową hospitalizacją. Wydaje mi się że tak na prawdę wcale nie chcesz trafić do tego okropnego miejsca i dobrze o tym wiesz.
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Chyba nie zdaje sobie sprawy, ze szpital to okropne miejsce...

nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Dlaczego szpital to okropne miejsce? Bija, torturuja czy cos w tym rodzaju? Dzieki niemu mozna psychicznie dojść do siebie a takze pozbyc sie psychozy.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

W moim przypadku ani nie doszlam do siebie, ani nie pozbylam sie psychozy. Tyle.

viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

A w moim jak najbardziej. Podobnie jak z wieloma tysiacami innych chorych.
Teraz juz nie masz psychozy (myle sie?). Co Ci w takim razie pomoglo?
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”