Chce do szpitala

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Chce do szpitala

Post autor: hvp2 »

wowo21975 pisze: śr lut 20, 2019 8:53 pm Nigdy warunki szpitalne nie będą lepsze niż domowe, na zachodzie Europy jeśli jest taka możliwość to leczy się pacjenta w domu.
...a między warunkami w szpitalach w Europie Zachodniej, a w PL istnieje przepaść i nie jest to niestety przepaść na korzyść kraiku nad Wisłą.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

hvp2 pisze:
wowo21975 pisze: śr lut 20, 2019 8:53 pm Nigdy warunki szpitalne nie będą lepsze niż domowe, na zachodzie Europy jeśli jest taka możliwość to leczy się pacjenta w domu.
...a między warunkami w szpitalach w Europie Zachodniej, a w PL istnieje przepaść i nie jest to niestety przepaść na korzyść kraiku nad Wisłą.
Dokładnie, o tym nie wspomniałem bo nawet nie wiem jakiego porównania użyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Post autor: Maksymiliana »

Nawet jakby szpital wyglądał jak śmieciowisko, to i tak do niego pójdę, bo wiem, że tam mi pomogą
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Oj, to zdecydowanie jesteś zbyt pewna siebie.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Trudno i tak tam pójde
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
szmata
zaufany użytkownik

Post autor: szmata »

W szpitalu nauczyłem się skręcać szlugi
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Mi to nie grozi bo ja nie palę ani nie pije. Ba! nawet nie wolno pić alko jeśli zażywa się neuroleptyki!
szmata
zaufany użytkownik

Post autor: szmata »

Też nie palę , ale oprócz spania tam nie ma nic do roboty , więc chłopaki pokazali mi jak się skręca pety , więc skręcałem , a potem spałem i tak w kółko...
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Smutne miejsce pełne smutnych duchów.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Digital pisze: pn lut 25, 2019 1:10 pm Smutne miejsce pełne smutnych duchów.
Czasami jest naprawdę wesoło 8) .
Obrazek
Awatar użytkownika
again_MH
bywalec

Post autor: again_MH »

chce iść do szpitala xD

pamietam, raz zapakowałem dużo książek do plecaka, z myślą że będę się tam uczył i czytał. jak zrozumiałem błąd na drugi dzień i chciałem się wypisać na żądanie, zostały mi przepisane zastrzyki i moje zdrowie się pogorszyło. od tego czasu po tym leczeniu stałem sie stałym bywalcem tego oddziału..

wiec z łaski swojej nie pierdolie że w szpitalu jest fajnie i chcecie tam iść. a jak już chcecie to idźcie, a nie oznajmajcie całemu światu.
JESTĘ BOTĘ
Catastrophique pisze: wt mar 26, 2019 7:12 pm Kto dzwonił na policję?
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Tam gdzie dużo dymu zazwyczaj nie ma ognia.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Digital pisze: sob mar 09, 2019 9:34 am Tam gdzie dużo dymu zazwyczaj nie ma ognia.
Raz byłem na turnieju i nasz kapitan jednemu mocniej wszedł nogami i z przeciwnej drużyny mówi do niego szukasz dymu.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Dla kogoś szpital może być ucieczką. Max ma trudną sytuację nie ma już za co żyć. Zostało jej 50 zł, a w szpitalu tak jak w więzieniu będzie mieć wikt i opierunek.
Max nie ma nic do stracenia idąc do szpitala oprócz tego, że dostanie tam jedzenie.
Wszystko zależy od sytuacji w moim przypadku np. gdybym poszedł w takiej sytuacji do szpitala to szybko komornik zlicytował by mi mieszkanie, a ja stałbym się bezdomny.
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Wystarczy chcieć to by miała znacznie więcej forsy. Nic nie liczy za wynajem, a wiesz ile kosztuje wynajęcie mieszkania w centrum dużej aglomeracji? Krocie! Koleżanka powinna tak od siebie dorzucić choćby te 300zł ze zwykłej kultury, w końcu korzysta ze wszystkiego i eksploatuje, a remont mieszkania też jest bardzo drogi. Można działać charytatywnie ale jak samemu ma się na chleb z szynką, w innym przypadku to zwykła bezmyślność.
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Wracając do tematu wątku wielu pacjentów nagle zdrowieje chcąc się wydostać z szpitala widząc, gdzie trafili. Im gorsze warunki w szpitalu tym szybszy powrót do zdrowia. Niektóre szpitale zapewniając przeraźliwą nudę przerywaną takimi atrakcjami jak: widokiem pacyfikowanego agresywnego pacjenta przez "specjalny zespół interwencyjny", różne ciekawe zachowania współtowarzyszy niedoli np. hasanie po korytarzu na go.
Wszystkie te "uciechy" powodują, że pacjent pragnie stamtąd wiać no chyba, że ktoś się tam czuje jak ryba w wodzie, a takie osoby też są.
Pozostają jeszcze nieobliczalni pacjenci jak mój kumpel, który pobił lekarkę bo jego umysł zakwalifikował pytanie "jaki mamy dzisiaj dzień ?" za wysoce obraźliwie i wymierzył karę spuszczając jej niezły łomot. Lekarka potem była szyta.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Byłam dziś u psychiatry.
Pani psychiatra zaczęła przeglądać moją dokumentacje i powiedziała. Wie pani, lekarza można zmienić, takie jest pani prawo, ale umawiać się do dwóch lekarzy jednocześnie? – to trochę przesada i zajmowanie miejsca. Odpowiedziałam, że no to jakaś pomyłka, bo ja się rejestrowałam do jednej psychiatry, widocznie ktoś się pomylił.
Zapytała jak się czuje – powiedziałam, że antydepresant nie działa – czuje się źle, boli mnie życie i chce rzucić się pod tira. Powiedziałam, że miesiąc temu wspominałam, że ten lek już nie działa, to pani to zignorowała. Znów nie wzruszyła się moją opowieścią. Po krótkiej wymianie zdań zaczęłam się uśmiechać – tak mam, kiedy czasami z kimś rozmawiam, robię to bezwiednie.
Na co ta idiotka się odzywa – Ale przecież pani się uśmiecha, to po co zmiana leków skoro pani taka wesoła jest?

Nic nie dało moje tłumaczenie, że ja tak po prostu mam, dalej powtarzała to że przecież jestem uśmiechnięta i w ogóle co ja od niej chce w kwestii zmiany leku. Powiedziała mi wprost – nie zmienię leku. Kompletny skandal, jestem ostro podkurwiona całą tą sytuacją.
Oczywiście o skierowaniu na oddział mowy w żadnym wypadku nie było.
W trakcie rozmów przerywała i pytała – A co panią tak śmieszy?, A to śmieszne jest?

Tak jakoś się potoczyło to spotkanie że lekarka powiedziała – no to pani tu przychodzi porozmawiać, odpowiedziałam, że tak, rozmowa sprawia mi radość. A ona na to: przecież chodzi pani do psycholog i co tam nie rozmawiacie? – odpowiedziałam jej, że od miesiąca jest chora, uczęszczam do niej co dwa tygodnie, a jej nie było więc miesiąc przepadł. Kiedy to usłyszała to się zamknęła.

Pod koniec wizyty powiedziała: Może pani zmienić psychiatrę, ale może to też świadczyć o próbie manipulacji! – Oj wtedy bardzo gorzkie słowa rzucały mi się na usta. Tak zakończyła się moja wizyta u niej. Dodatkowo dostałam skierowanie do innego lekarza, który zdiagnozuje mi to „co się ze mną dzieje”, na skierowaniu w rozpoznaniu zapisała: F61 – Zaburzenia osobowości mieszane i inne, F20 – Schizofrenia.
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Jakąś dekadę temu byłem w szpitalu psychiatrycznym.Miałem podobnie.Uśmiechałem się do lekarki a wewnątrz cierpiałem depresję.Brałem wtedy Abilify.Po tym leku czułem się jak otępiony,nie mogłem spać i jeść.Co najgorsze pani psychiatra nie chciała mi zmienić leku bo "się uśmiecham",a to było tylko na zewnątrz.Taka zamaskowana depresja z psychozą była.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Maksi, szczerze to widzę że lekarze czekają na łapówkę aby cię skierować do szpitala.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Wątpie by była w psychozie.
Ostatnio zmieniony wt mar 19, 2019 9:51 pm przez swtern, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”