LGBT
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Re: LGBT
Bez znaczącego postępu medycyny kobieta która ma ciało mężczyzny nigdy nie będzie w pełni kobietą, nie ma jeszcze przeszczepu macicy i zawsze będzie miała chromosomy X i Y zamiast X i X.
Smutne ale prawdziwe, może mimo tego odnaleźć szczęście w życiu.
Dlatego pisałem patrząc obiektywnie, subiektywnie liczy się co czuje i czy jej wystarczy wygląd zewnętrzny kobiety.
Smutne ale prawdziwe, może mimo tego odnaleźć szczęście w życiu.
Dlatego pisałem patrząc obiektywnie, subiektywnie liczy się co czuje i czy jej wystarczy wygląd zewnętrzny kobiety.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ale w świetle prawa będzie miała takie same prawa jak zwykła kobieta, tak samo mężczyzna
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Do tego się przecież dąży na świecie aby każda orientacja i płeć miała równe prawa.
Prawa nie piszą biolodzy tylko humaniści którzy powinni doceniać ludzkie wartości w większym stopniu.
Prawa nie piszą biolodzy tylko humaniści którzy powinni doceniać ludzkie wartości w większym stopniu.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
I jakie widzisz rozwiązanie?Maksymiliana pisze: Nie, nie mogą mieć swoich dzieci, bo leki hormonalne, które muszą zażywać to i kobietę i mężczyznę kastrują, pozbawiając ich możliwości posiadania dzieci.
Sami przecież pozbawiają praw, które zaoferowała im Przyroda, w imię swojej jednostkowej satysfakcji?
Może najpierw dobrać się w związki, urodzić a potem ukształtować siebie? Ale jak kobieta urodzi wbrew sobie, to już nie będzie szczęśliwym mężczyzną. A mężczyzna i tak nigdy nie urodzi, więc będzie nieszczęśliwą kobietą...
Rozwój techniki jeszcze nie pozwala na tak zaawansowane operacje przekształcania organizmów, żeby uszczęśliwić transseksualistów.
NiesamowiteMaksymiliana pisze: Osoby transseksualne mogą być homo albo hetero.
Może istnieć - np mężczyzna czuje się kobietą, który czuje pociąg do kobiet - HOMO,
Kobieta czuje się facetem i czuje pociąg do mężczyzn - HOMO
mężczyzna czuje się kobietą, który czuje pociąg do mężczyzn- HETERO
Kobieta czuje się facetem i czuje pociąg do kobiet - HETERO
Kiedyś było na matematyce takie upraszczanie wyrażeń algebraicznych. Tutaj raczej logiczne, ale zasada podobna:
mężczyzna czuje się kobietą, który czuje pociąg do kobiet - HOMO = mężczyzna czujący pociąg do kobiet = HETERO
Kobieta czuje się facetem i czuje pociąg do mężczyzn - HOMO = kobieta czująca pociąg do mężczyzn = HETERO
mężczyzna czuje się kobietą, który czuje pociąg do mężczyzn- HETERO = mężczyzna czujący pociąg do mężczyzn = HOMO
Kobieta czuje się facetem i czuje pociąg do kobiet - HETERO = kobieta czująca pociąg do kobiet = HOMO
Po tym przekształceniu wychodzi na odwrót niż napisałaś:
HETERO
HETERO
HOMO
HOMO
Po dalszym uproszczeniu wychodzi tylko:
HETERO
HOMO
Ze względu na to, że lubię szukać paradoksów, wyobrażę sobie jeszcze taką sytuację, w której osoba transseksualna zakocha się w osobie biseksualnej transseksualnej.
Albo od razu niech będą w parze tylko dwie osoby biseksualne transseksualne.
To już wyższa matematyka. Nie podejmuję się obliczeń.
Oczywiście to wszystko żarty.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Tu nie chodzi o uszczęśliwianie tylko o prawo do godnego życia.
Ciało jest twoją świątynią którą zarządzasz jak chcesz, chyba będąc kobietą nie wstawisz do swojej świątyni fallusa na stałe a tylko na czas rytuału?
Ciało jest twoją świątynią którą zarządzasz jak chcesz, chyba będąc kobietą nie wstawisz do swojej świątyni fallusa na stałe a tylko na czas rytuału?
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Nie można tak zrobić, bo potem będzie problem natury prawnej kto jest faktycznie ojcem i matką dziecka, dlatego sąd zawsze się wstrzymuje kiedy ma takie sytuacje, że np biologiczna matka koryguje płeć lub odwrotnie.Może najpierw dobrać się w związki, urodzić a potem ukształtować siebie? Ale jak kobieta urodzi wbrew sobie, to już nie będzie szczęśliwym mężczyzną. A mężczyzna i tak nigdy nie urodzi, więc będzie nieszczęśliwą kobietą...
Rozwój techniki jeszcze nie pozwala na tak zaawansowane operacje przekształcania organizmów, żeby uszczęśliwić transseksualistów.
Rozwój techniki juz pozwala uszczęśliwić transseksualistów - tak, to operacja korekty płci o której wspominałam parę postów wyżej. Kobieta otrzymuje pochwę, mężczyzna zaś penisa i wszyscy są happy.
Rozmawiając z kilkoma osobami po operacji, przyznawali racje, że to było to, czego chcieli i są bardzo zadowoleni/ne.
Pewnie z wyjątkiem braku możliwości ciąży.Maksymiliana pisze: Rozmawiając z kilkoma osobami po operacji, przyznawali racje, że to było to, czego chcieli i są bardzo zadowoleni/ne.
Ale co z kobietą, która może urodzić dziecko, ale czuje się od zawsze mężczyzną. Czy będzie szczęśliwa, jeżeli przejdzie proces ciąży i z tych innych zachowań typowych dla płci kobiecej?
Czy takie kobiety raczej nigdy nie chcą mieć dzieci?
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
http://www.indianie.eco.pl/litera/berdache.htmPostacie berdache’ów postrzegano odtąd przede wszystkim jako przedstawicieli ról mistycznych i duchowych, ich zachowanie oraz seksualność związano zaś z poważną refleksją nad ich duchową naturą (Williams 1986, s. 112). Nie mogło tu już być mowy o zwyczajnym, często potępianym, czasem po prostu hedonistycznym homoseksualizmie, o pospolitym karmieniu zmysłów ani nawet o statystycznie wytłumaczalnej odmienności. Racje te przesądziły o tym, że postanowiono ostatecznie zarzucić nasiąknięty tego rodzaju znaczeniami termin berdache. Wspominany już przeze mnie przewodnik po seksualnej różnorodności Indian żyjących na północ od Rio Grande (efekt zbiorowej pracy antropologów i tubylców) zwracał się do uczonych z prośbą o zaprzestanie jego stosowania. Słowo to bowiem, argumentowano, ma swoje korzenie w językach i myśli zachodniej, generalnie deprecjonujących odmienne od większościowych tożsamości. Stąd, proponowano zastąpić go neutralnym (ale także, oczywiście, mistycyzującym) two-spirit. Zgodzono się przy okazji na mówienie o trzeciej płci/trzecim rodzaju, odwołując się do zjawiska berdache odnoszącego się do mężczyzn. Czwarta płeć/czwarty rodzaj dotyczyć miał natomiast kobiet.
Owo uszlachetnianie znaczeń miało, rzecz jasna, pewien konkretny cel: przecież skoro indiańscy przodkowie z wielką atencją odnosili się do berdache/two-spirit w przeszłości, to i żyjący obecnie tubylcy nie powinni negować tego dziedzictwa, dyskryminując współczesnych gejów. Oni sami bowiem, jako bezpośrednie przedłużenie tradycji artystów, uzdrawiaczy, przywódców duchowych, deponują wszystkie ich walory i przymioty. Ostatecznie zatem, w tym kontekście, bycie gejem to powód do dumy nie tylko osobistej, ale także zbiorowej, panindiańskiej.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Taki mężczyzna, zazwyczaj nie dopuści do możliwości ciąży, ze względu na problem z akceptacją swoich narządów płciowych.cezary123 pisze: ↑czw mar 14, 2019 3:30 pm Pewnie z wyjątkiem braku możliwości ciąży.
Ale co z kobietą, która może urodzić dziecko, ale czuje się od zawsze mężczyzną. Czy będzie szczęśliwa, jeżeli przejdzie proces ciąży i z tych innych zachowań typowych dla płci kobiecej?
Czy takie kobiety raczej nigdy nie chcą mieć dzieci?
To i jego partnerka, która czuje się kobietą, dzieci mu nie urodzi.Maksymiliana pisze: ↑czw mar 14, 2019 3:35 pm
Taki mężczyzna, zazwyczaj nie dopuści do możliwości ciąży, ze względu na problem z akceptacją swoich narządów płciowych.
Pozostaje jej zostać lesbijką
Ale przecież nie można narzucać orientacji płciowej żadnemu człowiekowi!
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Dokładnie tak jest
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Jak nie jest lesbijką to musi się rozwieźć, dlatego widzisz już że późna zmiana płci biologicznej rodzi tylko problemy i lepiej wcześniej.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Dokładnie tak, osoby transseksualne, które miały małżeństwo - jako kobieta lub mężczyzna (jeszcze przed korektą płci) musza się rozwieść, nie ma od tego odstępstwa.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Jest odstępstwo, jeżeli kobieta która nie zmieniała płci biologicznej jest biseksualna to zaakceptuje związek z drugą kobietą.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
tak jest, ale mi tu rozchodzi się o małżeństwo (prawne)
Pewnie, że zaakceptuje ALE NIE BĘDZIE TO MAŁŻEŃSTWO.
Pewnie, że zaakceptuje ALE NIE BĘDZIE TO MAŁŻEŃSTWO.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Związki nieprawne też mają już swoje prawa.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Dajmy na to że mamy małżeństwo - kobiety i mężczyzny. Kobieta lub facet jest Bi.
Kobieta koryguje płeć, co za tym idzie musi się rozwieść z małżonkiem ale jako że facet jest bi, to zaakceptuje życie z drugim mężczyzną. Otto chodzi
W sumie, jakbym ja spotkała faceta i by się okazało że to jednak kobieta, to w sumie bym z nim została
Kobieta koryguje płeć, co za tym idzie musi się rozwieść z małżonkiem ale jako że facet jest bi, to zaakceptuje życie z drugim mężczyzną. Otto chodzi
W sumie, jakbym ja spotkała faceta i by się okazało że to jednak kobieta, to w sumie bym z nim została
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Jak dla mnie małżeństwa homoseksualne powinny być legalne.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Dla mnie też
Czasem ciężko mi odróżnić lesbijkę od kobiety, która czuje się mężczyzną. Obie prowadzają się za rączkę z innymi dziewczynami, ale typ relacji seksualnej jest pewnie zupełnie inny?
Podobnie geja od mężczyzny, który czuje się kobietą i jest w związku z mężczyzną.
W sumie do jednej pięknej panny mogą startować zarówno mężczyźni hetero, biseksualiści, lesbijki, mężczyźni czujący się kobietami i kobiety czujące się mężczyznami, o ile są "hetero".
Dziewczyna może zostać zbałamucona i odkryć w sobie wiele różnorodnych dróg relacji z drugim człowiekiem.
LGBT tworzy mi zbyt wielką konkurencję. Niezbyt to dla mnie korzystne. Jednak w oświacie nie powinno być tych wpływów. W dorosłym życiu każdy sobie zadecyduje sam.
Podobnie geja od mężczyzny, który czuje się kobietą i jest w związku z mężczyzną.
W sumie do jednej pięknej panny mogą startować zarówno mężczyźni hetero, biseksualiści, lesbijki, mężczyźni czujący się kobietami i kobiety czujące się mężczyznami, o ile są "hetero".
Dziewczyna może zostać zbałamucona i odkryć w sobie wiele różnorodnych dróg relacji z drugim człowiekiem.
LGBT tworzy mi zbyt wielką konkurencję. Niezbyt to dla mnie korzystne. Jednak w oświacie nie powinno być tych wpływów. W dorosłym życiu każdy sobie zadecyduje sam.