Schizofrenia z YouTube - czy tak naprawdę wygląda choroba zwana schziofrenią?

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
don_t_know_wh_y
bywalec

Schizofrenia z YouTube - czy tak naprawdę wygląda choroba zwana schziofrenią?

Post autor: don_t_know_wh_y »

Pierwsze zdanie jakie pada, to to że schizofrenia to stan porównywalny do stanu na silnych narkotykach!

Jak wiadomo nikt nie ogląda całego, tylko fragment. Zgadnijcie co ludzie pomyślą po "obejrzeniu" całego filmu. Ten kanał w ogóle jest podejrzany. Jeden film był z bezdomnym, drugi ze świadkiem jeho., byłym gangsterem i teraz dali schizofrenika.
623 464 wyświetlenia
[youtube]BtEYHEmKP-o[/youtube]

wszystkie filmy na jutubie to żarty i wygłupy, jak i brednie, nie będę więcej pisać, chyba że kogoś zainteresuje temat. nie spotkałem ani jednego chorego w tych filmach. zgodnie z objawami jakie ja rozpoznawałem u innych chorych których spotkałem przez 10 lat.

https://www.youtube.com/results?search_ ... hizofrenia
krzywdy wiatr, głos poranka, cień nuty słońca,
pieprzenie,
wiesz to nie wiersz, jak nie zrozumiesz po przeczytaniu.
don_t_know_wh_y
bywalec

Re: Schizofrenia z YouTube - czy tak naprawdę wygląda choroba zwana schziofrenią?

Post autor: don_t_know_wh_y »

Opisze krótko jak można komuś wmówić schizofrenie:

- pyta czy ktoś na ciebie patrzy? odpowiadasz: tak. dla psychiatry to może oznaczać że masz objawy ksobne bo czujesz się obserwowany.

- pyta czy słyszysz głosy? odpowiadasz: tak. dla psychiatry głosy kojarzą się jednoznacznie.

- pyta czy czujesz zapachy? odpowiadasz: tak. podobnie jak z głosami.

itd. można mnożyć przykłady. jak widać system jest ułomny i często zdrowe albo chore zupełnie na coś innego osoby są leczone na schizofrenie.

tym postem chciałem wyrazić prośbę o utworzenie specjalnego miejsca na forum dla mnie. chciałbym żeby nazwano go prawda o schizofrenii. zauważyłem że fora to śmietnik, dlatego chciałbym publikować wszystkie wpisy w jednym miejscu. nie wiem czy mi starczy chęci. więc przygotuje parę artykułów? jeżeli je przygotuje mogę liczyć na osobny dział? tak żeby ktoś googlujący mógł przeczytać jak jest. od osoby która była 12 razy w szpitalu, róznych, parę razy na oddział dziennych i w śds. a nie od doktora seksuologa albo gościa któremu napiszą scenariusz?

pozdr
krzywdy wiatr, głos poranka, cień nuty słońca,
pieprzenie,
wiesz to nie wiersz, jak nie zrozumiesz po przeczytaniu.
Awatar użytkownika
again_MH
bywalec

Re: Schizofrenia z YouTube - czy tak naprawdę wygląda choroba zwana schziofrenią?

Post autor: again_MH »

nikt na tym forum nie odpowiada na mądre posty.
JESTĘ BOTĘ
Catastrophique pisze: wt mar 26, 2019 7:12 pm Kto dzwonił na policję?
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”