ASEQURELLA

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

fotex
zaufany użytkownik

ASEQURELLA

Post autor: fotex »

A na za dużą wagę po psychotropach dobra jest asequrella.A na schizofrenie post i modlitwa. Oczywiście przy poście trzeba zażywać psychotropowe lekarstwa.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Re: ASEQURELLA

Post autor: Maksymiliana »

Na schizofrenie mój drogi TYLKO leki przeciwpsychotyczne!!!!!!!!!!!! a nie żadne modlitwy i ziółka.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
fotex
zaufany użytkownik

A właśnie że post i modlitwy. i oczywiście ASEQURELLA
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Maksymiliana pisze: ndz mar 03, 2019 2:43 pm Na schizofrenie mój drogi TYLKO leki przeciwpsychotyczne!!!!!!!!!!!! a nie żadne modlitwy i ziółka.
Leki przeciwpsychotyczne wyłącznie tłumią objawy wytwórcze, tłumią wraz ze sferą emocjonalną niestety i tłumią również wszystkie najwyższe poziomy psychiki!!!!

Innymi słowy droga do wyleczenia ze schizofrenii nie biegnie wyłącznie poprzez leki psychotropowe, ale poprzez rozwój psychiczny, ułożenie sobie w głowie różnych spraw, a także poprzez zbudowanie sobie dobrych relacji z innymi ludźmi i właściwe ułożenie sobie własnego życia!!!
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Leki do podstawa, oczywiście należało by mieć zagwarantowane dobre warunki życiowe, to bardzo pomaga ale jak wiemy chorzy zazwyczaj tych warunków nie mają i tym bardziej powinni brać leki i porządkować własne życie. Nie wierzcie w ziółka i modlitwy, wskazane jest trzeźwe stąpanie po ziemi a modlitwa tego nie zapewni, tym bardziej zioła nie zastąpią leków. Schizofrenia to ciężka choroba, jak ciężka to zdajemy sobie sprawę kiedy jesteśmy w remisji a mimo to czasami choroba przyciśnie. Nie wolno lekceważyć leczenia bo to jedna z dróg aby uzyskać dobry stan zdrowia, reszta to spokój, dobre warunki życiowe i wsparcie. Nie unikajcie kontaktu z ludźmi, one nas rozwijają i pozwalają wrócić do rzeczywistości. Choroba wymaga cierpliwości i siły walki z nią, choć jak bardzo to jest nierówna walka to wiem po sobie. Pamiętajcie że szkoda czasu na eksperymenty z ziołami, modlitwą itd. Przy lekach i dobrych warunkach wychodzi się z tego w ciągu dobrych kilku lat, wiem o tym dobrze bo jestem tego przykładem więc nie marnujcie czasu i dbajcie o siebie zażywając leki. Spójrzcie sami jak dużo chorych trafia ponownie do szpitala i tak cały czas, szpital dom i w kółko cały czas . Procentowo wygląda to tragicznie, ktoś może poda takie dane tutaj, dobrze by było. Jednostki tylko uzyskują stałą i długą remisję . Sam byłem w szpitalu leczony przymusowo 6 razy, ale ja to jeszcze nic, są tacy którzy już stracili rachubę. Niech Wam lekarze dobiorą leki, dawki i trzymajcie się tego, inaczej nie wygracie z tą chorobą, a wygrać to być w remisji już do końca życia, uwierzcie mi że warto. Choruję na f20, jestem w remisji dzięki lekom, dobrym warunkom i rozwojowi osobistemu który w dużym stopniu jest związany z aktywnym życiem wśród ludzi zdrowych. Muszę się tego trzymać bo dzięki temu wróciło zdrowie i nie widzę innej możliwości powrotu do zdrowia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Dokładnie Wowo, dobrze mówisz, modlitwa nic nie daje, bo nie uleczy was ze schizofrenii, tylko dalej będzie zjadać wam głowy!!!!
O ziołach to już nie wspomnę bo to porażka, jak ktoś chce się cofnąć do medycyny X w. to spoko, ale ja wole medycynę XXI w !!!!!!!!!!!

Wowo jesteśmy razem w #TeamLeki :D
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Tak Maksymiliana, modlitwa tylko pogłębia urojenia, post może wywołać chorobę, nie bez przyczyny mój psychiatra pyta czy odżywiam się normalnie, czy jem w ogóle. A te wszystkie zioła to śmiechu warte, zaprowadzą was prosto na oddział zamknięty .

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Ziółka, ziółka a potem psychoza i spółka :P.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
fotex
zaufany użytkownik

A może dla eksperymentu spróbujecie przygodę z postem modlitwą itd.A komu waga wzrosła po psychotropach niech se strzeli asequrelle. :eusa-violin:
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Wiesz jak skończy się taka przygoda? Końskimi dawkami leków w zastrzykach, mogą być jeszcze do tego pasy a już na pewno będziesz chodził jak zombi po leczeniu szpitalnym. Nie jedz nic, urządzaj post i klep modlitwy a ktoś na pewno zadzwoni po karetkę w asyście policji. Powodzenia [emoji1]

fotex
zaufany użytkownik

Jak to??? Przecież biorę cały czas klozapol?
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Przeciez jest w pierwszym poscie mowa o zazywaniu psychotropowych lekarstw, co wam nie pasuje?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze:Przeciez jest w pierwszym poscie mowa o zazywaniu psychotropowych lekarstw, co wam nie pasuje?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Post prawdopodobnie został edytowany i dlatego teraz nie pasuje do wszystkich odpowiedzi [emoji6]

Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Ech te edytowania, jak mnie to denerwuje, chyba jak bede pierwsza odpowiadać, to po prostu będę cytować całego posta, wtedy będzie wiadomo o co chodzi....
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

I tak chyba trzeba robić .

ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”