![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)
Dekompensacje psychotyczne
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- bywalec
Dekompensacje psychotyczne
Przeszlam urojenia. Moj lekarz mowi ze to dekompensacje psychiki na stres. Boje sie ze mam schizofrenie. Chociaz lekarz kazal mi to sobie wybic z glowy te chorobe to caly czas sie jej boje
ktos przechodzil cos podobnego i nie choruje?
![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)
Re: Dekompensacje psychotyczne
Nie wiem (tak na wstępie), jaka jest różnica między dekompensacją a rekompensacją. W schizofrenii pojawiają się np. urojenia wielkościowe (być kimś znaczącym) z powodu kompleksów i niedowartościowania. Ale istotne jest, jak się czujesz, co czujesz. Np. pustka, albo odwrotnie- natłok myślí, lub nawet naprzemian. U mnie przed "oficjalnym" zachorowaniem czułam, że tęsknię za czymś nieokreślonym. A teraz rozbieżność między wolą a faktycznymi "czynami"...
-
- bywalec
Wlasnie teraz czuje sie normalnie jak zdrowa osoba poki co nic sie nie dzieje
To dobrze.
Zwróć uwagę na to dla kogo przeznaczona jest ta grupa, a ponadto uwierz swojemu lekarzowi i przestań już to zagadnienie rozkminiać, bo jeszcze od tego się faktycznie pochorujesz na F20. Uwierz mi na słowo że nie warto!!!!lubiejagody1 pisze: ↑ndz sty 20, 2019 12:40 pm Przeszlam urojenia. Moj lekarz mowi ze to dekompensacje psychiki na stres. Boje sie ze mam schizofrenie. Chociaz lekarz kazal mi to sobie wybic z glowy te chorobe to caly czas sie jej bojektos przechodzil cos podobnego i nie choruje?
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Zapomnieli o tym pewnie,wątpię by tu byli.