Spisek rzeczywisotści - czy żyjemy w medialnej iluzji?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Spisek rzeczywisotści - czy żyjemy w medialnej iluzji?
Zacznijmy od końca. Jak program mógł olbiczyć losowe liczby wybrane przez jurorów. Skoro kalulator nie oblicza tak wyoskich liczb?
To tylko najbardziej widoczny przykład. Tak jest od programów 1 z 10 do wiadomości. Jesteśmy okłamywani. Mamy ogladać programy, w których politycy wychodzą na mądrych i światłych. Kiedy w rzeczywistości są głupsi od większości. Mamy ich podziwiać, wspierać, popierać. Otacza nas technologia, której nie rozumiemy. Jesteśmy uczeni w szkołach, ale to tylko iluzja rzeczywistosci. Nauka jest dla wybranych. Wszystko jest dla wtajemniczonych.
Sterowanych. Jeżeli myślisz że to teoria spiskowa albo bredzenie szaleńca, wróć do przykładu z początku posta.
To tylko najbardziej widoczny przykład. Tak jest od programów 1 z 10 do wiadomości. Jesteśmy okłamywani. Mamy ogladać programy, w których politycy wychodzą na mądrych i światłych. Kiedy w rzeczywistości są głupsi od większości. Mamy ich podziwiać, wspierać, popierać. Otacza nas technologia, której nie rozumiemy. Jesteśmy uczeni w szkołach, ale to tylko iluzja rzeczywistosci. Nauka jest dla wybranych. Wszystko jest dla wtajemniczonych.
Sterowanych. Jeżeli myślisz że to teoria spiskowa albo bredzenie szaleńca, wróć do przykładu z początku posta.
Ostatnio zmieniony śr sty 16, 2019 12:06 pm przez NNFoF_, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy możemy żyć spokojnie wiedząc, że ktoś cierpi? Ludzie to sprowadzają do absurdu i mówią coś o cierpiących świnkach na szynke, kiedy realnie cierpi ogrom ludzi i to im nie przeszkadza.
- lasta
- bywalec
- Kontakt:
Re: Spisek rzeczywisotści - czy żyjemy w medialnej iluzji?
Media są tendencyjne.
Szukam osób do wspólnej znajomości z bliskich mi okolic, również Warszawy
Chodzi o to, że aby społeczeństwo przetrwało, musi być np. pod względem kulturowym w miarę monolitycznym tworem. Weź jako przykład Niemców, niby tacy postępowi, a nie mają tak różnorodnych mediów, nawet ich "evot" padł... Jest jeszcze taka rzecz, że coraz więcej osób chce rządzić, lobbyści nie śpią, wszędzie panuje jakaś hierarchia, więc nie czepiałabym się tej dużej politykí. Znasz "Rotę" (?), mnie ten utwór porusza.
nie wiem czy zrozumiałaś, co chciałem przekazać. ludzie żyją wy wyobrażeniu że są mniej wartościowi i zgadzają się na swoją role w społeczności. uczą się bezsensownych rzeczy, nic nie wiedzą o otaczającym ich świecie - wiedzą tyle ile z tej marnej eudakcji i tv. nie mają realnego wpływu na swoje życie.Meduzola pisze: ↑śr sty 16, 2019 2:18 pm Chodzi o to, że aby społeczeństwo przetrwało, musi być np. pod względem kulturowym w miarę monolitycznym tworem. Weź jako przykład Niemców, niby tacy postępowi, a nie mają tak różnorodnych mediów, nawet ich "evot" padł... Jest jeszcze taka rzecz, że coraz więcej osób chce rządzić, lobbyści nie śpią, wszędzie panuje jakaś hierarchia, więc nie czepiałabym się tej dużej politykí. Znasz "Rotę" (?), mnie ten utwór porusza.
oglądają tv, internet konsumują własne sumienia i życie.
Czy możemy żyć spokojnie wiedząc, że ktoś cierpi? Ludzie to sprowadzają do absurdu i mówią coś o cierpiących świnkach na szynke, kiedy realnie cierpi ogrom ludzi i to im nie przeszkadza.
Co do wpływu na rzeczywistość, to nasuwa się powiedzenie, że głową się muru nie przebije ;-)
nie jestem w stanie nic robić. czuje się jak chomik w kołowrotku. zamknięty w świecie wielkiego reżysera.
Ale świadomość i małe potyczki też drążą skałę.