pomieszanie leków z alkoholem

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

pomieszanie leków z alkoholem

Post autor: kuubaw »

Dostałem przyspieszonego bicia serca ,oddech normalny ,zaczerwieniło mi się ciało od czubka głowy do połowy klatki piersiowej ,czułem przy tym ciśnienie jak by mi do głowy wpompowywano powietrze a to była krew ,myślałem że paniki dostanę jak patrzyłem do lustra ,masakra ,taki byłem czerwony ,strasznie się męczyłem jak oddychałem .Nie dość że ciśnienie krwi i spowolniony oddech ,to byłem przy tym bardzo wyczerpany Myślałem że mi się coś sanie lub będę miał jakąś wadę spowodowanym takim wyskokiem ,bardzo żałowałem tego i prosiłem Boga żeby mi się nic nie stało ,chciałem też dzwonić po karetkę ale nie miałem odwagi by o taką pomoc prosić .Męczyłem się w takim stanie przez 5 godzin po wypiciu 2 butelek piwa .
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Re: pomieszanie leków z alkoholem

Post autor: Kiciuś_XXL »

Jesteś bogatszy o jedno doświadczenie więcej. Lepiej nie powtarzaj już tej mieszanki, bo wszystko może pójść w piz.. .Szkoda zdrowia.

Ja lepiej toleruję alkohol, w tym sensie, ze nie mam tak drastycznych oznak. Nie piję za często, ale sie zdarza. Biorę też coś na wspomaganie pracy wątroby.
Kiedyś co tydzień zalewałem ryj. Obecnie rzadziej, bo wolę np poczytać książkę.

Dużo zależy o jakie sie w danym czasie obijam towarzystwo, oj dużo...
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

Post autor: kuubaw »

mądrzejsi jesteśmy gdy lat przybywa .
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Widać też po wyglądzie, kto ma wieloletnią przygodę z alkoholem. Alkohol niszczy nie tylko ciało w wewnątrz, ale i wygląd wewnętrzny. Do tego niszczy mózg, co widać u niektórych alkoholików jak bardzo mają zryty łeb.
Wszak nie wszyscy alkoholicy są źli, bo niektórzy potrafią być wspaniałymi kumplami, ale mimo wszystko szkoda mi ich.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

U mnie alkohol przede wszystkim obniża skuteczność leku. Poważnych innych problemów nie mam oprócz tego że posłucham sobie głosów.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

lekomania też niedobra
nic
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Najwyżej pójdzie ci nie w fazę a w nogi.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
smutna kobieta
zaufany użytkownik

Post autor: smutna kobieta »

Ocalam schizy religii pisze: śr sie 02, 2017 9:16 pm psychiatra mi mówiła nie więcej jak jedno piwo, a sugestia lekarza tylko przy okazji jakaś impreza koncert
bo to racja, ale większość osób i tak pija, by zagłuszyć emocje, głosy, nerwowość - z tego co zaobserwowałam
zawsze jest ktoś kto Cię kocha, nawet możesz go nie znać...
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Mi dawnymi laty pojawiły się jakieś zaburzenia pracy serca przy łączeniu neuroleptyków z piwem.
Częściej nadmiernie skakały w górę ponad normę enzymy wątrobowe.
Poza tym szybciej się upijałem i mniejszą ilością alkoholu (piwa).

Od ponad dwóch lat nie piję zasadniczo wcale (3 x 1 kieliszek był tylko w tym czasie).
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

smutna kobieta pisze: czw gru 27, 2018 11:04 pm
Ocalam schizy religii pisze: śr sie 02, 2017 9:16 pm psychiatra mi mówiła nie więcej jak jedno piwo, a sugestia lekarza tylko przy okazji jakaś impreza koncert
bo to racja, ale większość osób i tak pija, by zagłuszyć emocje, głosy, nerwowość - z tego co zaobserwowałam
Akurat piciem tego nie zagłuszysz, bo głosy i emocje wyjdą na wierzch razem z pobudzeniem. Alkohol nie wskazany.
ODPOWIEDZ

Wróć do „używki: alko i inne”