Czy do Ministra sprawiedliwości i Prokuratury Krajowej mogę wysłać taką skargę. Jestem osobom niepełnosprawną i nie wiem jak ją sformułować
Proszę o pomoc w spawie o umieszczanie w szpitalu psychiatrycznym bez zgody osoby chorej psychicznej na wniosek prokuratury. Nie zgadzam się wnioskami prokuratury gdyż opuściłem jedną wizytę u psychiatry z powodu że byłem chory na nerki i nie poszedłem. Leki mi przepisuje lekarz rodziny Pani Greta Polak. Chodzę do psychologa do PCPR w Słupcy. Proponuję aby osoby chore były dążenie do utworzenia nowoczesnych form pomocy dla osób z zaburzeniami psychicznymi opartych na modelu “Fountain House i były objęte pomocą w korzystaniu ze swoich uprawnień, pomoc w problemach mieszkaniowych, rzecznictwo w zakresie praw obywatelskich i socjalnych, socjalnych także pomoc w uzyskaniu w razie potrzeby odpowiednich świadczeń medycznych, psychologicznych, farmakologicznych . W każdym powiecie powinien znajdować się taki punkt zamiast umieszczać w szpitalach psychiatrycznych. Zwracam się o pomoc aby brać udział w tej bezprecedensowej sprawie . Chciałem złożyć skargę na Prokuraturę Rejonową w Słupcy która na siłę chce mnie umieścić w szpitalu psychiatrycznym w sprawie PR Ds. 563.2017. Prokuratura wystąpiła do sądu tylko dlatego że raz opuściłem wizytę u lekarz psychiatry. Chodzę do lekarza rodzinnego po tabletki przepisane przez psychiatrę .wysłałem zaświadczenie do sądu od lekarza rodzinnego i psychologa klinicznego . Sąd jednak chciał mnie w sprawie III Rns 106/18 chciał mnie na siłę skierować na badania psychiatryczne do konina chociaż pokazałem wypis z szpitala że mam usuniętą nerkę i dopiero co jestem 2 tygodnie po szpitalu i jeszcze nie chodzę . Sąd i prokuratura działają politycznie i nie są obiektywni w działaniach. Radca prawny wyznaczony przez sąd nic nie pomaga. Swoje uwagi wysłałem do Rzecznika Praw Obywatelskich Fundacji Helsińskiej Praw Człowieka i posła Krzysztofa Ostrowskiego i posła Bartłomieja Wróblewskiego
Pomoc
Moderator: moderatorzy
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Re: Pomoc
Przede wszystkim, proponowałbym by ktoś zredagował ci list. Bo szczerze to miejscami nie wiedziałem o co ci chodzi. Możesz też sam to zrobić odkładając text na jeden dzień i sprawdzając czy sam sie w nim rozczytasz.
No i jak to jest. Pierwszy raz czytam, że prokuratura pilnuje czyjeś wizyty u psychiatry.
Dwie możliwości jakie mi się nasuwają:
Ktoś z rodziny złożył taki wniosek do prokuratury. W takim przypadku, rozmowa z rodziną, wykazanie im, że nie odpływasz w stronę urojeń może pomóc.
I drugi przypadek. Być może ta cała sprawa z prokuraturą to urojenia
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobra, teraz zauważyłem, że podałeś numer sprawy. Wycofuję ten drugi przypadek.
W takim przypadku jak dla mnie pozostaje tylko przekonanie rodziny że nie jest z tobą źle.
No i jak to jest. Pierwszy raz czytam, że prokuratura pilnuje czyjeś wizyty u psychiatry.
Ktoś z rodziny złożył taki wniosek do prokuratury. W takim przypadku, rozmowa z rodziną, wykazanie im, że nie odpływasz w stronę urojeń może pomóc.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
W takim przypadku jak dla mnie pozostaje tylko przekonanie rodziny że nie jest z tobą źle.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Osoba pracująca
Re: Pomoc
Dziękuję za odpowiedz .Wygrałem sprawę w Sądzie. To były niesłuszne pomówieniaklucz żurawi pisze: ↑pn gru 10, 2018 10:57 am Przede wszystkim, proponowałbym by ktoś zredagował ci list. Bo szczerze to miejscami nie wiedziałem o co ci chodzi. Możesz też sam to zrobić odkładając text na jeden dzień i sprawdzając czy sam sie w nim rozczytasz.