Tu będę się dzielił swoimi spostrzeżeniami na temat kupna swojego auta i dawał propozycję.
Moderator: moderatorzy
Jeszcze nie patrzyłem aż tak pod kątem własnego auta na ogłoszenia i do tej sumy.LukeSkywalker pisze: ↑pn lut 13, 2017 2:19 pm Masz już pomysł jaką marka i model chciałbyś najbardziej?
Ale do starszych samochodów części często są niedostępne, nawet te używane.zdrowy pisze: ↑pn lis 05, 2018 11:23 pm Całkowicie nie zgadzam się z opinią, że części są niedostępne. Jest tego multum zarówno nowych jak i używanych.
Póki co zadowolę się autem z przedziału 6-12tysi. Wiem, że nie stać mnie na lepsze. Trzeba robić małe kroki a nie od razu na Porsche się porywać. Rozumiem ambicje i aspiracje, ale dla mnie auto ma jeździć. Przewieźć mnie z punktu A do B. Kogo stać na droższe niech wybiera w droższych. Droższe auto równa się droższa eksploatacja tegoż pojazdu. Nie mówię tu o paliwie bo to każdy wlewa do baku, mniej czy więcej. Ale weźcie policzcie ile kosztuje np. wymiana rozrządu w aucie z roku załóżmy 1997 a takiego z roku 2006? Nikt mi nie powie,że w drugim przypadku będzie taniej. Pomijam kwestie aut nowych, które wymagają regularnego serwisowania u autoryzowanego dealera. Prowadziłem dziennik napraw swojego samochodu.. sumaryczna cena napraw przerosła cenę zakupu.. Wiem, wiem. Zaraz mi napiszecie, że nie było warto mieć taki samochód.. Tak. Ale pieszo 60tyś. km bym nie zrobił.