Działanie pregabaliny

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Re: Działanie pregabaliny

Post autor: unreal »

Tup pisze: sob mar 11, 2017 3:54 pm Wiedziałem,że to legalny narkotyk.
Coś w tym jest, w ulotce wyczytałam:
"Jeśli pacjent był w przeszłości uzależniony, nadużywał alkoholu lub leków, powinien poinformować o tym lekarza przed zastosowaniem leku. Nie należy zażywać większej dawki leku niż zalecił lekarz."
LaDopamina
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Ja tydzień temu zszedłem z 150 mg na 75 mg pregabaliny no i w wtorek dostałem lęków. Kiedy wróciłem na 150 mg to po dwóch dniach wróciło do normy.
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Też tak mam. Ustawiłam sobie dwa razy po 75, ale chciałam zredukować do 75, bo boję się wzrostu tolerancji.
LaDopamina
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Po tak silnych środkach gdy za długo bierzesz przy odstawieniu objawy mają podwójną siłę i znów musimy brać coś silnego.Ordynator mi mówił,że osoby z nerwicami nadużywają środków uspokajających ,że byle pierdoła i biorą,a pózniej już prawie codziennie.Zmierzenie z życiem,bo strach trzeba czuć,a te leki te wypłukują emocje.Robią z nas robotów,automatycznych.Pół środki,co zabijają życie robiąc je sztucznym.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Ja akurat mam schizofrenie nie nerwice ale dobrze wiem co leki potrafią zrobić z człowieka. Sam chce zmniejszyć dawke bo nie wyrabiam. Brak we mnie życia, radośći, szczęścia. Jest to katorga tylko niewiele mniejsza od objawów negatywnych a tylko sporo mniejsza od urojeń. Tak mi się wydaje...
agat
bywalec

Post autor: agat »

biorę 300 pregabaliny w dwóch dawkach. Najchętniej bym odstawiła, ale odstawianie nie kończy się dobrze. Nie mam żadnych cudownych doznań po pregabalinie, jak tu piszecie. Ale rzeczywiście ma działanie przeciwlękowe. A sferę lęków mam rozbudowaną jak stodoła.
Rexio
zaufany użytkownik

Post autor: Rexio »

Biorę pregabalinę już ponad rok. Teraz biorę dawkę 600mg, ale planuję odstawić, bo działanie przeciwlękowe całkowicie się wypaliło, więc bez sensu jest płacić tyle pieniędzy.
Dingo
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Dingo »

Biorę 150mg i szczerze mówiąc nie wiem czy to działa przeciwlękowo, mogę stwierdzić, że napewno działa stabilizująco, ano nie jestem smutny ani wesoły :/
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Post autor: AniaNieIstnieje »

Ja też brałam Pregabalinę. Zazwyczaj w dużych dawkach. 150-150-150 na początku było fajne rozluźnianie i stan podobny do tego jak po spożyciu dużej ilości alkoholu. Nie zgadzam się że Pregabalina nie wyrabia tolerancji jak benzo. Jak zwiększa się dawki i bierze się często uczucie otumanienia i rozluźnienia mija. Jeśli chodzi o mnie to brałam wszystkie dostępne w Polsce neuroleptyki w latach 2006-1019. Był też Klozapol 500 mg.
Obecnie biorę dwie ampułki 200 mg Clopixolu co dwa tygodnie. Pregabalina na mnie już nie działa prawie w cale. Musiałabym wziąć chyba z pół opakowania by coś poczuć. Mimo to polecam Pregabalinę osobom które miały niewielki kontakt z lekami które można za przeproszeniem ćpać.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Od kilku dni biorę lek o nazwie egzysta 75 mg. w dawce 1-0-1. Ma on mi pomóc, zwalczyć ogromne stany lękowe. Jak na razie z skutków ubocznych to mocne zawroty głowy, które podobno mają ustąpić po kilku dniach. Gdybym odczuwał nadal silne stany lękowe, mam zwiększyć dawkę o kolejną tabletkę na noc. Jak na razie to lęki mam mniejsze ale jeszcze mi daleko do pełnego pozbycia się ich. Pozdr. R.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Post autor: AniaNieIstnieje »

Dziwne. Ja to musiałabym chyba wziąć całe opakowanie aby poczuć kręcenie w głowie po leku.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Czemu dziwne, każdy inaczej reaguje na dany lek. Pozdr. R.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Tolerancja na pregabalinę rośnie.
LaDopamina
Awatar użytkownika
Stasiek
zaufany użytkownik

Post autor: Stasiek »

ja niestety nie mogę brać pregabaliny poniewaz dostaje silnych napężeń mięśni , nie da sie chodzić , na żadnej dawce nie jest dobrze , ale taki efekt rozluzniajacy czy uspokający i przeciwbólowy bardzo by mnie interesował
Awatar użytkownika
raichu
zaufany użytkownik
Status: trener pokemon

Post autor: raichu »

Ja też nie mogę tego brać, przy 2x75mg byłem jak błoto nie do użytku tak to ścina nawet nie mogłem iść po bułki do sklepu. Myślałem że po 2 dniach minie ale było tak samo. Potem zmniejszyłem do 75mg na wieczór to wstawałem o 13 jak nie później i też byłem taki oszołomiony. Fakt działa dobrze na sen tylko niestety za mocno jak dla mnie. A ja wolę być aktywny iść do sklepu, galerii, na koncert, do kina, na siłownię czy na spacer do parku, spotkać się z kolegami itp. Co do działania przeciwlękowego to na mnie nie działa. Ze skutków ubocznych zauważyłem jeszcze suchość w ustach i ból i zawroty głowy. Działanie przeciwlękowe wg mnie słabe. Po prostu mi nie przypasował.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

pregabalina jest na jakieś tam lęki czyt. niepokój . Benzo na panikę . Nie brałem benzo pregaba tak i tak sobie działa.A z uzależnieniem to podobno uzależnia i czasem mocno .450 mg . dziennie bez wielkiej różnicy nie biorę tego bo nie ma sensu .Czasem się czuje ok czasem źle czyli jakbym nic nie brał .Tak samo.
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

Post autor: Zyta1234 »

Dzisiaj lekarka przepisała mi ten lek, za dwa miesiące mam przyjść do kontroli :)
Awatar użytkownika
Zyta1234
bywalec

Post autor: Zyta1234 »

Czy ktoś tu z obecnych zażywa nadal ten lek? Ciekawa jestem opinie.
Awatar użytkownika
robalek
bywalec

Post autor: robalek »

Wzielem 2 dawki na razie nic nie czuję opowiem co będzie dalej
Awatar użytkownika
robalek
bywalec

Post autor: robalek »

Po 3 dawkach 75 mg też nic nowego się nie dzieje chyba trochę jestem bardziej dzielny :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „pregabalina”