Abilify na aktywizację
Moderator: moderatorzy
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Re: Abilify na aktywizację
Ano właśnie, masz rację, mój psychiatra dość lekko podchodzi do dawek, raz tak, raz tak, gdy czuje się gorzej to zmniejsza ale jednocześnie coś z organizmem się dzieje.
Nie ma idealnego leku
Nie ma idealnego leku
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Myślę, że niektórzy psychiatrzy walą taką ściemę, że niby aktywizuje, żeby pacjenci chętniej żarli to g...o
Ja tego nie jem, bo czułam się na tym, jak samolot podczas próby silników.
Kocham swoje jazdy i nic na to nie poradzę.
LaDopamina
-
- bywalec
haker dz3w0 - ending story true.
Jak się kogoś aktywizuje, to trzeba wziąć pod uwagę, w jakim kierunku to aktywizowanie ma iść, patrząc na predyspozycje, umiejętności, rodzaj afektu u tej osoby. Czy ktoś będzie pracownikiem umysłowym czy fizycznym, zależy od takich m.in. czynników. Aktywizować osobę o złych myślach czy skłonnościach, czy dać jej wegetować dalej, ale w przyjaznej atmosferze, z uwzględnieniem prawa do godnoścí ludzkiej.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ja mam głównie pozytywy i po abilify się one jeszcze bardziej zwiększyły. W dodatku spałem po 3-4 godziny na dobe. I w ogóle chodziłem jak przygłup. Nigdy więcej tego świństwa...
-
- bywalec
warto zaznaczyć że jest to tylko moment po początkowym kontakcie z lekiem. tak zwane skutki uboczne. potem wszystko się normuje i jest naprawdę dobrze. chyba jeden z lepszych leków jakie zażywałem.
-
- zaufany użytkownik
To dla ciebie to jest cudo, ja to brałem 4 miesiące i dla mnie ten lek to totalna masakra. Abilishit.
- untoldonel6
- zarejestrowany użytkownik
Mi się wydaje, że jest to temat dla specjalisty z tej dziedziny. WIele trudności można sobie w ten sposób oszczędzić.
Szczególnie praca jest światłem dla życia.
-
- zaufany użytkownik
To znajdź mi na tym forum specjaliste. Hehehe
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
To od ciebie zależy tylko co będziesz robić. Lek ma tylko na celu pobudzenie, to że nie czujesz się zmęczony. Nie otumania, a że wolisz leżeć i spać, to *słowo niedozwolone* stary nie tędy droga. Wymagają od siebie więcej, niż potrzeby fizjologiczne.
-
- zaufany użytkownik
Ej to jest do mnie post??? Bo jeśli tak to nie umiesz czytać chyba. Nigdy nie pisałem że na lekach spałem czy leżałem,wyjątkiem jest tu solian, bo moim podstawowym problemem są urojenia które na abilify były jeszcze większe.Chłopiec Papuśny pisze: ↑sob wrz 15, 2018 11:04 am To od ciebie zależy tylko co będziesz robić. Lek ma tylko na celu pobudzenie, to że nie czujesz się zmęczony. Nie otumania, a że wolisz leżeć i spać, to *słowo niedozwolone* stary nie tędy droga. Wymagają od siebie więcej, niż potrzeby fizjologiczne.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
To zmień, lub jak zmieniłeś to dobrze. Na mnie nie działała hydroksyzyna. Ale nie pisze że to kupa.tomsoul pisze: ↑sob wrz 15, 2018 3:29 pmEj to jest do mnie post??? Bo jeśli tak to nie umiesz czytać chyba. Nigdy nie pisałem że na lekach spałem czy leżałem,wyjątkiem jest tu solian, bo moim podstawowym problemem są urojenia które na abilify były jeszcze większe.Chłopiec Papuśny pisze: ↑sob wrz 15, 2018 11:04 am To od ciebie zależy tylko co będziesz robić. Lek ma tylko na celu pobudzenie, to że nie czujesz się zmęczony. Nie otumania, a że wolisz leżeć i spać, to *słowo niedozwolone* stary nie tędy droga. Wymagają od siebie więcej, niż potrzeby fizjologiczne.
-
- zaufany użytkownik
Brałem to 3 lata temu i nie zamierzam zmieniać zdania bo było fatalnie. Shit i tyle przynajmniej dla mnie. Może komuś to pomaga ale dla mnie shit.
-
- bywalec
abilify jest jedynym lekiem na schizofrenie który nie powoduje ospałości i obniżenia napędu.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Byłem fanem abilify do czasu. Po 8 latach zaburza jakoś oddychanie i człowiek może mdleć. Nie wiem czy to przez działanie na serce czy na żyły czy tętnice. Ale przez parę lat można go spokojnie stosować.
-
- bywalec
-
- zaufany użytkownik
Bo on nie obniża napędu tylko go podnosi. Ja akurat nie mam problemu z napędem więc jak jeszcze wezmę abilify to jest tego za dużo jak po narkotykach. Tak się dokładnie czuję po tym leku, jak po narkotykach.chora głowa chce pisze: ↑ndz wrz 16, 2018 9:03 am abilify jest jedynym lekiem na schizofrenie który nie powoduje ospałości i obniżenia napędu.
-
- bywalec
i brałeś go 4 miesiące, byłeś na głodzie?tomsoul pisze: ↑ndz wrz 16, 2018 12:31 pmBo on nie obniża napędu tylko go podnosi. Ja akurat nie mam problemu z napędem więc jak jeszcze wezmę abilify to jest tego za dużo jak po narkotykach. Tak się dokładnie czuję po tym leku, jak po narkotykach.chora głowa chce pisze: ↑ndz wrz 16, 2018 9:03 am abilify jest jedynym lekiem na schizofrenie który nie powoduje ospałości i obniżenia napędu.
-
- zaufany użytkownik
Co ty chrzanisz??? Nie drwij sobie że mnie. Dobrze wiesz o co mi chodzi. Miałem bardzo podwyższony nastrój taki jak przy manii. O to mi chodzi pisząc o tym.
-
- bywalec
po prostu boli mnie to że nie jesteś obiektywny.