wlasny wybor
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
wlasny wybor
uwazam,ze wiekszosc schizofrenikow chce chorowac na schizo z wyboru takiej drogi zyciowej,bez choroby ogarnelaby ich pustka,manipuluja innych swoim lekiem,stosuja szantaz probami samobojczymi,nie ma milosci,jest smierc,tego podejscia nauczono mnie na studiach podyplomowych,jestem psychologiem klinicznym.
- Constantius
- zaufany użytkownik
Re: wlasny wybor
wielokrotnie pisałem tu krytycznie o chorych.. o ich braku dojrzałości ( niezawinionej jednak ) itd... o zawodowym trzymaniu sie renty...
Jednak takie stwierdzenie to poważne nadużycie. Widać ze nie rozumiesz swoich pacjentów, tego co im jest. Lepiej wybierz inny zawód bo szkoda mi chorych z którymi pewnie się męczysz....
Przeżycie psychozy to jednak przeżycie dominujące i to tak bardzo ze jest to punkt zwrotny na całe życie. To nie wina chorych a psychozy. Nie wiem do czego to porównać... Schizofrenik doświadcza odczuć psychicznych które nie występują u ludzi zdrowych. On inaczej mysli i postrzega świat. Jako coś od czego trzeba uciec. Schizofrenik "nie jest" bo nigdy nie stał się. Stał się tylko w psychozie. I to jest jego dramat. Ściśle egzystencjonalny o którym zdrowi nawet nie myślą ze taki moze istnieć.
Trudno wymagać od ślepego by po utracie wzroku czytał...
wstyd ze jesteś tym psychologiem - kto dał ci prawo wykonywac ten zawód.. to swiadczy o poziomie szkolnictwa na uczelniach - z osła zrobią lekarza....
Jednak takie stwierdzenie to poważne nadużycie. Widać ze nie rozumiesz swoich pacjentów, tego co im jest. Lepiej wybierz inny zawód bo szkoda mi chorych z którymi pewnie się męczysz....
Przeżycie psychozy to jednak przeżycie dominujące i to tak bardzo ze jest to punkt zwrotny na całe życie. To nie wina chorych a psychozy. Nie wiem do czego to porównać... Schizofrenik doświadcza odczuć psychicznych które nie występują u ludzi zdrowych. On inaczej mysli i postrzega świat. Jako coś od czego trzeba uciec. Schizofrenik "nie jest" bo nigdy nie stał się. Stał się tylko w psychozie. I to jest jego dramat. Ściśle egzystencjonalny o którym zdrowi nawet nie myślą ze taki moze istnieć.
Trudno wymagać od ślepego by po utracie wzroku czytał...
wstyd ze jesteś tym psychologiem - kto dał ci prawo wykonywac ten zawód.. to swiadczy o poziomie szkolnictwa na uczelniach - z osła zrobią lekarza....
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
-
- bywalec
zareagowales agresja slowna,to projekcja matki,nie masz realnego kontaktu ze swoimi uczuciami
-
- bywalec
Wiem co przezywa schizofrenik,chorowalam na te chorobe 30 lat,az sie z niej wyzwolilam,wiec nie pisz,ze nie wiem.
- Constantius
- zaufany użytkownik
no to gratulacje za wyzwolenie
tylko co robisz na tym forum i dlaczego dosrywasz innym
by im pomóc zapewne jako kto? psycholog?
tylko co robisz na tym forum i dlaczego dosrywasz innym
by im pomóc zapewne jako kto? psycholog?
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Zgadzam się w tym punkcie z Constantiusem. Oburza mnie to, co pisze barbara.
Choroba to nie wybór! Gdyby ktokolwiek wiedział, że zachoruje, to zrobiłby wszystko, żeby temu zapobiec. Fajne studia...
Prawdziwy psycholog nie napisałby publicznie do kogoś na forum:
Choroba to nie wybór! Gdyby ktokolwiek wiedział, że zachoruje, to zrobiłby wszystko, żeby temu zapobiec. Fajne studia...
Prawdziwy psycholog nie napisałby publicznie do kogoś na forum:
To miało pomóc? Ja mam wrażenie, że to ty barbaro nie masz realnego kontaktu ze swoimi uczuciami, bo próbujesz się wykazać autorytetem, którego nie masz. Możesz mieć świstek nic nie znaczących dla mnie studiów, a i tak jesteś dla mnie tylko człowiekiem, który się myli. Co do twojej etyki mam duże zastrzeżenia.barbararosiek pisze:zareagowales agresja slowna,to projekcja matki,nie masz realnego kontaktu ze swoimi uczuciami
.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 6:53 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
-
- bywalec
Co tu robie,kiedzy wyzdrowialam?Pragne "zasczpic niepooj".ze naprawde mamy wplyw na wlasne zycie i tylko od nas zalezy czy bedziemy uciekali w chorobe,czy sie z tego wyzwolimy,nawet nie macie pojecia co to znaczy pokonac chorobe,byc normalnym,umiec kochac,nie grac w mam schizo.
-
- bywalec
Jestem Barbara Rosiek,psycholog kliniczny,byla schizofreniczka,neuropsycholog,psychoonkolog,studiuje starogrecki,moja zycie jest pasja bez leku,i poczucia winy,cierpienia za miliony,nie wierzycie to wasz problem,nie moj,znam swoja wartosc,to dla mnie najcenniejsze.
.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 6:53 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
-
- bywalec
A czy wiesz co to slowo wogole znaczy?nie tak latwo mi dokopac,jestem na to za silna.
Jak znasz swoją wartość, to po co się dowartościowujesz na forum?
.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 6:54 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
-
- bywalec
nie musze dowartosciowywac sie na forum,znam swoja wartosc,prowokuje byscie zaczeli myslec,jak chociaz jedna osoba przyzna mi racje,wyzdrowieje,to warto bylo wam troche "dokopac"
-
- bywalec
a poza tym podoba mi sie jak sie na mnie zloscicie,to mi przypomina sama siebie,kiedy erapeuta byl wrogiem nr1 lub bogiem.
Uważam, że jesteś oszustką, a nie psychologiem. Choroba psychiczna, to nie skutek wyboru życiowej drogi, tylko choroba. Schizofrenia jest bardzo poważną chorobą psychiczną, wolałabym być zdrowa, ale jestem chora. Na szczęście zdaję sobie sprawę z mojej choroby i wiem, że mam się leczyć. Nie chciałam wpędzić się w psychozę, po prostu zachorowałam. Nic na to nie poradzę.barbararosiek pisze:uwazam,ze wiekszosc schizofrenikow chce chorowac na schizo z wyboru takiej drogi zyciowej,bez choroby ogarnelaby ich pustka
Myślę Basiu, że jesteś megalomanką, a nie jakimś wartościowym terapeutą. Świadczą o tym Twoje słowa:
W internecie możesz podawać się za każdego, nawet za Boga i tak Ci nie wierzę. A nawet, jak jesteś terapeutką, to masz zbyt wielkie mniemanie o sobie, jak mogłaś powiedzieć:jak chociaz jedna osoba przyzna mi racje,wyzdrowieje,to warto bylo wam troche "dokopac"
a poza tym podoba mi się jak sie na mnie zloscicie,to mi przypomina sama siebie,kiedy erapeuta byl wrogiem nr1 lub bogiem.
Uważam, że od terapeuty o wiele lepszy jest psychiatra, on rzeczywiście chce pomóc pacjentowi.
Poza tym schiza jest nieuleczalna, całe życie trzeba brać leki.
Mnie Basiu nie wyprowadzisz z równowagi swoimi megalomańskimi tekstami. A bądź sobie tym, kim chcesz być, mi to wisi.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
Jestes kims, ale kim? , klamca i oszustem. Podszywajacym sie ze jestes psychologiem. Wybij sobie to z glowy "möchte gerne" chcialby chetnie kims byc bo nie zostal nikim. Byles/as Bogiem, Napoleonem czy kims tam jeszcze a teraz psychologiem itd. Masz dobra korbe i powinienes sie jak najszybciej zglosic do twojego psychiatry. Podjac ponownie leczenie. Bo tak jak ty piszesz ,mysli tylko czlowiek chory. Daj to sobie powiedziec, potrzebujesz pomocy. W twoje bajki wierza moze tylko krasnoludki?
------- uwaga admina
post narusza wymagany warunek szacunku dla innych użytkowników
------- uwaga admina
post narusza wymagany warunek szacunku dla innych użytkowników
To jest aż nie do uwierzenia żeby psycholog kliniczny takie rzeczy wypisywał. Żaden schizofrenik nie chce chorować na schizofrenie Tak by mogło być tylko w kulturze w której nie przepisywano by leków i dawano pełne przyzwolenie na psychozy pod warunkiem jeszcze ze schizofrenik między psychozami miałby bardzo dobre samopoczucie.barbararosiek pisze: ↑pt mar 26, 2010 9:02 pm uwazam,ze wiekszosc schizofrenikow chce chorowac na schizo z wyboru takiej drogi zyciowej,bez choroby ogarnelaby ich pustka,manipuluja innych swoim lekiem,stosuja szantaz probami samobojczymi,nie ma milosci,jest smierc,tego podejscia nauczono mnie na studiach podyplomowych,jestem psychologiem klinicznym.