Mam marzenie
Moderator: moderatorzy
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Mam marzenie
Moim marzeniem jest nauczenie się języka angielskiego. Uczyłam się go od podstawówki, ale dzisiaj praktycznie nie umiem go wcale. Podstawowe słówka, zwroty i to wszystko. Chciałabym kiedyś znaleźć w końcu takiego nauczyciela, który nie kładł by nacisku na gramatykę, tylko na słownictwo. Marzy mi się kiedyś taki dzień, że usiądę i swobodnie zacznę rozmawiać ze szwagrem...
A jakie są wasze marzenia?
A jakie są wasze marzenia?
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Mam marzenie
Ja chciałabym prowadzić księgarnię z literaturą dla dzieci. Podobną trochę do Magicznej Latarni, której właścicielką była Meg Ryan w filmie "Masz wiadomość" 

Moim marzeniem i planem jest nauczenie się języka japońskiego. Wbrew pozorom nie jest to wcale tak trudny język, jednak okropne trudności sprawia pismo. Interesuję się kulturą Japonii i chciałbym kiedyś w miarę biegle posługiwać się językiem kraju kwitnącej wiśni.
Oprócz tego mam parę bardziej zwykłych marzeń, typu założenie rodziny, chyba większość osób tego pragnie, prawda?
Oprócz tego mam parę bardziej zwykłych marzeń, typu założenie rodziny, chyba większość osób tego pragnie, prawda?
"Gdy walczysz z potworami, uważaj, by nie stać się jednym z nich.
Kiedy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy i w ciebie."
Kiedy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy i w ciebie."
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
No to bardzo ciekawe macie marzenia
NIepowtarzalne i orginalne
Zachęcam innych do wpisywania się 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

-
- zaufany użytkownik
Jechac jak kiedyś na motocyklu przed siebie zza kasku widząc błękitne niebo , czuc ciepły wiatr , słyszec dziwięk japońskiej rzędowej czwórki wkręcanej powyżej 10 000rpm. Chiciałbym znów poczuc ciężar skórzanych ubrań , przeglądac sie w chromach jak w lustrze , wchodzic w zakręty w głębokim złożeniu ,wiedziec że czerpię z życia garściami, chciałbym poczuc sie wolny. Chciałbym żeby wróciły te czasy kiedy pierwsze wiosenne słońce powodowało, że nie mogłem usiedziec w miejscu , znów robic cos co było sensem życia , dawało energię , było chyba najlepszym uczuciem jakiego doznałem w swoim życiu. LIVE TO RIDE !!!!
Kiedyś bym ci powiedział stary to na co czekasz, wskakuj w skórę wyciągaj maszyną z garażu odpalaj i mknij przed siebie czując wiatr i słysząc ryk silnika miedzy słońcem a kolejnym zakrętem drogi
No tak to by było kiedyś, a dziś powiem ze wiatr we włosach już nie cieszy tak jak kiedyś, i że zostaje tylko wspomnienie uśmiechu i siły.
Ale będzie dobrze, pamiętam ze po psychozie to kompletnie nic mnie nie cieszyło, wiatr we włosach stracił smak, 20:30 kładłem się spać by dzień się już skończył. A dziś na nowo powoli cieszą mnie drobne rzeczy, zapach słońca budzi radość, wracają ciche marzenia, nawet czasem rano wstanę zadowolony i z chęcią życia hehe
No tak to by było kiedyś, a dziś powiem ze wiatr we włosach już nie cieszy tak jak kiedyś, i że zostaje tylko wspomnienie uśmiechu i siły.
Ale będzie dobrze, pamiętam ze po psychozie to kompletnie nic mnie nie cieszyło, wiatr we włosach stracił smak, 20:30 kładłem się spać by dzień się już skończył. A dziś na nowo powoli cieszą mnie drobne rzeczy, zapach słońca budzi radość, wracają ciche marzenia, nawet czasem rano wstanę zadowolony i z chęcią życia hehe
Moje marzenie? Chcialbym skonczyc z samotnoscia , chcialbym zyc z kobieta.
Czlowiek zdrowy ma wiele marzen, chory tylko ma jedno.
Nie zgadzam się, w momencie gdy uświadomiłem sobie że jestem nieuleczalnie chory, uświadomiłem sobie że mam wiele marzeń, celów które chciałbym spełnić.kuni pisze:Czlowiek zdrowy ma wiele marzen, chory tylko ma jedno.
1. znaleźć sobie dziewczynę.
2. poukładać stosunki z rodziną (z dziewczyną byłoby chyba łatwiej).
3. zabezpieczyć przyszłość sobie i swojej rodzinie, na wypadek gdyby mi się coś stało (do tego celu mam nadziej otworzyć w końcu działalność o której marzę).
4. Poznać ciekawych ludzi w których znajdę oddanych przyjaciół.
5. Skończyć kursy: instruktora sportu, trenera kulturystyki i fitness, trenera osobistego.
6. dostać się i ukończyć podyplomówkę na którą się zapisałem w tym tygodniu (propozycję dostałem z urzędu pracy - jak to określiła Pani w urzędzie - no w końcu coś trzeba w życiu robić).
7. Dostać się i ukończyć kursy na które się zapisałem w tym tygodniu - kelner z organizacją przyjęć i drugi mała gastronomia.
8. Na razie staram się o rentę - ale chciałbym też znaleźć ciekawą pracę.
Nie chcę marzeń, poczekam na to, czym jeszcze życie mnie zaskoczy 

- JudasHonor
- moderator
Marzę o rodzinie, cieple domowego ogniska. Pożyjemy, zobaczymy, pewno jakoś się poukłada 

Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 3:13 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Moim marzeniem jest powrót do pracy zawodowej w moim wyuczonym zawodzie dziennikarza. Chciałabym móc znowu przeprowadzać wywiady z aktorami i aktorkami. Sprawiało mi to dużo satysfakcji i dawało wiele radości.
Marzy mnie się również schudnięcie. Chciałbym schudnąć conajmniej 15 kg. Myślę, że wtedy poczułabym się pewniejsza siebie.
Marzy mnie się również schudnięcie. Chciałbym schudnąć conajmniej 15 kg. Myślę, że wtedy poczułabym się pewniejsza siebie.
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Chciałbym uprawiać wielodniowe tury z plecakiem po jakichś zagranicznych górach np. na Słowacji, w Austrii, Francji, Hiszpanii, Ukrainie, itp. Nawet niekoniecznie śpiąc pod namiotem... ale pod namiotem też. 
Chciałbym wielodniowych rejsów na żaglówce!
I to nie tylko po Mazurach!!!
Chciałbym mieć taką pracę, która będzie mi dawała satysfakcję i uwolni od obaw o przyszłość.
Chciałbym, żeby mi się cofnęło stłuszczenie wątroby.
Chciałbym wielodniowych rejsów na żaglówce!
I to nie tylko po Mazurach!!!
Chciałbym mieć taką pracę, która będzie mi dawała satysfakcję i uwolni od obaw o przyszłość.
Chciałbym, żeby mi się cofnęło stłuszczenie wątroby.
Chciałbym aby skończyła sie już zima ,mam już wiele planów na wakacje i chce dobrze wykorzystać urlop w tym roku .Tak jak każdy z nas choruje ale jestem od dwóch lat w stanie remisji i czuje sie swietnie i dlatego z żoną zaczelismy starać się o dziecko .Mam już parę wiosen na karku i myślę że nadszedł już czas na poważne decyzje .Mam bardzo dobrą i płatną pracę ,mieszkanie w planach no i niezła bryke .Przestałem już szaleć [nie chorobowo] jestem szczesliwym mężem ,mam kochającą żone i do pełni szcześcia brakuje tylko dzieciątka .Teraz to marzenie jest głownym celem do zrealizowania .Czas pokaze czy się spełni .Musze zacząć bardziej się starać .Moze urlop w jakims ciepłym kraju i romantyczne wieczory sie do spełnienia tego marzenia przyczynią...................
Chciałabym mieć dobrą i satysfakcjonującą pracę, pozbyć się otyłości (wywołanej przez przeklętą zalastę) i kiedyś odstawić psychotropy i bez nich normalnie funkcjonować. Chcę normalnie żyć i nie chcę zakładać rodziny.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

-
- zarejestrowany użytkownik
ostatnio się wkurzyłem na ludzi, zauważyłem wśród mojego gatunku liczne symptomy egocentryzmu i wręcz fanatycznego instynktowego podejścia do rzeczywistości. jako, że lubię chemię i fizykę wpadłem na pomysł stworzenia nowego rodzaju broni zagłady. kurde jak myślicie, czy mogę być nie-bezpieczny, całkiem serio podejdę do sprawy, kto wie może wynajdę jakiś lek na raka ... 

stworzyłem perypetie mobilne. grunt to szkoła latania i gwizdania pod mchem.
Mógłbym zobaczyć piękną, poranną, nuklearną mgłę.
Mógłbym się uśmiechać, kiedy wszystkie żywe organizmy będą umierać.
Mógłbym zmarnować ostatniego asa w rękawie w grze o życia wszystkich ludzi.
Mógłbym spalić wszystkich konspiratorów
i ich pracę wraz z nimi.
Mógłbym zmusić ich do prawdy.
Mógłbym sprawić, że będą naprawdę żałować.
Mógłbym przywitać wielkie, groteskowe przeznaczenie, mógłbym iść w ostatniej
chwale
i nadziei na nadejście przebaczenia.
Mógłbym się uśmiechać, kiedy wszystkie żywe organizmy będą umierać.
Mógłbym zmarnować ostatniego asa w rękawie w grze o życia wszystkich ludzi.
Mógłbym spalić wszystkich konspiratorów
i ich pracę wraz z nimi.
Mógłbym zmusić ich do prawdy.
Mógłbym sprawić, że będą naprawdę żałować.
Mógłbym przywitać wielkie, groteskowe przeznaczenie, mógłbym iść w ostatniej
chwale
i nadziei na nadejście przebaczenia.
Ogniu, krocz za mną...