Zwierzęta .
Moderator: moderatorzy
Re: Zwierzęta .
Dwa koty mam - kota i kotke, Kusię i Amanta - to nie ja nadawalam imiona
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
- babyfacekiller
- zarejestrowany użytkownik
ja mam dwa koty i żółwia, do niedawna miałem chomiczkę - ale po próbie S, musiałem ją uśmiercić.
łeb jak sklep i głowa pełna marzeń
- babyfacekiller
połknęła chusteczkę bawełnianą i kiedy do niej zajrzałem była już w stanie agonalnym. moja siostra chciała u niego spowodować zawał poprzez zastrzyk z powietrza ( wiem, wiem jest wyrafinowana) ja natomiast zdecydowałem się na utopienie. Kilka chwil i po sprawie. Nie jestem psychopatą, ale w tej trudnej sytuacji myślę, że nie było wyjścia. Do weterynarza nie pojechaliśmy, bo to się stało koło północy i do rana chomiczek by już pewnie zszedł...
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
W każdym większym mieście działają całodobowe kliniki dla zwierząt. Dlaczego nie udałeś się do takiej kliniki?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- babyfacekiller
nie wiedziałem o tym, że są takie całodobowe kliniki...
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ja też nie wiedziałam, dopóki życie nie zmusiło mnie do poszukania takiej kliniki. Poszukaj w google, w większych miastach jest zwykle kilka takich klinik (wpisz: "całodobowa klinika dla zwierząt" i nazwę miasta). Na przyszłość będziesz już wiedział, gdzie się udać w razie wypadku.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- babyfacekiller
dzięki, teraz na pewno w razie potrzeby tam się zgłoszę.
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio mój żółw zachorował, i oślepł, i przestał jeść na 5 dni. Płakałem, że lekarstwa do tej pory dane przez weta nie działały, i że żółw umrze. Przez cały dzień płakałem, bo żółwia miałem 5 lat, i go bardzo kocham.
Tak dobrze, że wróciłem do weta w mej okolicy, zamiast tego warszawskiego, dał mu leki i witaminy, i żółw po 7 dniach głodu otworzył oczy, podrapał je, i syf wypadł z nich - i zaczął widzieć ! Nie mogę opisać ulgi, jaką przeżyłem, mój najlepszy przyjaciel nadal żyje
Tak dobrze, że wróciłem do weta w mej okolicy, zamiast tego warszawskiego, dał mu leki i witaminy, i żółw po 7 dniach głodu otworzył oczy, podrapał je, i syf wypadł z nich - i zaczął widzieć ! Nie mogę opisać ulgi, jaką przeżyłem, mój najlepszy przyjaciel nadal żyje
"Odkąd poznałem ludzi pokochałem zwierzęta"
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Kiedyś (osiem lat temu), mój kot wyglądał podobnie, tylko że rudy
A pro, nigdy go nie szczepiłam, i żyje
A pro, nigdy go nie szczepiłam, i żyje
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie ma się czym chwalić. Do czasu. Na razie miał szczęście. Nawet jeśli jest niewychodzącym kotem, możesz przynieść jajeczka pasożytów na butach i zarazić kota.Mati pisze: A pro, nigdy go nie szczepiłam, i żyje
Szkoda zwierzaka narażać na niebezpieczeństwo.
Pozdrawiam.m.
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Ja też mam kotkę. Nie szczepię jej, bo po co? Jest zdrowa, wychodzi na dwór, poluje na ptaki, potem je zjada a czasem przynosi je do nas do domu. Później ja wyrzucam zamordowane ptaki na działkę i tam się nimi, kotka, zajmuje. Mam również sunie, której też nie szczepię, nie mam kasy na takie wydatki. Inwestuje tylko w obroże przeciw kleszczom.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Mój też wychodzi I też się zdarzyło że przyniósł to co upolował, raz nawet jaszczurkę.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- moi
- moderator
- Kontakt:
Moim zdaniem nieszczepienie zwierząt, szczególnie tych wychodzących, to brak odpowiedzialności.
Niektóre pasożyty widać tylko w badaniu krwi. Nie wiadomo na co taki nieszczepiony, nieodrobaczany kot, czy pies choruje.
Pozdrawiam.m.
Niektóre pasożyty widać tylko w badaniu krwi. Nie wiadomo na co taki nieszczepiony, nieodrobaczany kot, czy pies choruje.
Pozdrawiam.m.
- Słonecznik1
- bywalec
Jest podobno taki pasożyt że człowiek dostaje świra na punkcie kotów .Nie wiem jak to się nazywa ale nie żartuje.No chyba że podali nieprawdziwą informację w programie tv a gadali o tym z 10 minut.
mam psa w typie rasy Alaskan Malamute, nazywa się Basior, kota i kotkę, raczej bezimienne. kot jest bury a kotka biała w czarno-brązowe łatki
zdecydowanie należę do psiarzy
zdecydowanie należę do psiarzy
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
mam w domu 2 psy, Reksa i Miśka, jest jeszcze kot, mojej babci, od niedawna, ale jakis dziwny, kuleje na jedna noge i ma obciete wasy, chyba ktos sie nad ni znecal, babcia dostala go od znajomych...
:: https://mojelinki.pl - Kreator stron ::::: https://schizo.pl - Forum Schizofrenia :: https://randki.cc - Randki
Mam kotka, psinke, koszatniczke i krolisie, a do konca roku bede miec jeszcze 8 zwierzaczkow