abilify i kawa

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

dalia
zarejestrowany użytkownik

abilify i kawa

Post autor: dalia »

Czy przyjmujac abilify mozecie pic kawe? Jesli tak to po jakim czasie od przyjecia tabletki?
Azash1349
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 5791432

Re: abilify i kawa

Post autor: Azash1349 »

Ja mogę :)
Czasem piję bezpośrednio przed przyjęciem leku, czasem po.
Nie widzę zmian u siebie :)

Ale i tak kawy raczej pije za dużo :(
redaktor
bywalec

Post autor: redaktor »

Ja nie mogłem. Kop był podwójny.
jastrzab-1978
Status: technik elektryk-informatyk

Post autor: jastrzab-1978 »

Biore Abilify 15mg i pije kawę 2 razy dziennie po 2 łyżeczki i jest tak samo jak bez niej
jastrzab1978
zaufany użytkownik

Post autor: jastrzab1978 »

Ostatnio zauważyłem że kawa i abilify to dobre połączenie
cremik1
zaufany użytkownik

Post autor: cremik1 »

Ja po wypiciu kawy bardziej się pocę a jak już zatankuje jej za dużo to mam lęki , biorę abilify 30 mg i ketrel 200 mg
ab6ab7

Post autor: ab6ab7 »

Ja mam tak, że kawa mnie bardzo pobudza. Potem mnie boli głowa. Nie zrezygnowałam z kawy. Ręce mi się trzęsą, a piję. Bardzo mi smakuje i poprawia nastrój i dlatego piję. Z tego co wiem, ale mogę się mylić to abilify pobudza, bo to pochodna jakiegoś pobudzającego specyfiku + jeszcze kawa i efekt pobudzenia gwarantowany. Uważaj.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

kawa mocno reaguje na dopaminę niby się nie powinno pic a ja pije 10 na dzień bo lubie i tak spie po tabletkach no i wypłukuje magnes z organizmu jak alkochol
Awatar użytkownika
wurm
zaufany użytkownik

Post autor: wurm »

2 - 3 kawulce z jednej łyżeczki pobudzenie jest bez jakis niechcianych skutków ubocznych czasem pije takze napój energetyczny :D
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
jerzymat

Post autor: jerzymat »

Nie jest źle. Piłem kawę biorąc abilify i mając nieleczone ciśnienie. Lecze je od roku. Ten lek jest swietny Ale lepiej poczekaj z 2 godziny po nim i wypij dopiero wtedy. Ten lek połączył mnie że światem. Wróciłem do stanów sprzed depresji. Kiedyś wziąłem za duża dawka Coaxilu i przerwalem leczenie na własną rękę. W ogóle wiem czemu w nią wpadłem. Ciągle nerwy i to niepotrzebne. Po abilify podnioslem się z tego i stwierdziłem że byłem za bardzo nerwowy i zdenerwowany co zalekowalem coaxilem. W ogóle to jakiś szał był i to mnie zatkalo. Nie odczuwałem tego świata. Teraz odczuwam dzięki arypiprazolowi. Cieszą mnie czynności odczuwam je tak jak powinienem i nie jestem podniecony. Nadmierne podniecenie pojawiło się po Coaxilu. Przez nerwy zablokowałem normalne funkcjonowaniu dodatkowo coaxilujac to i mając cały czas radosc. Neuroleptyki wg mnie o wiele lepsze na depresję są. Wracając jednak do tematu. Ja mam różnie czasem mi serce wali czasem muszę wstac pochodzić. Śmiem twierdzić że serce może wali i bez arypiprazolu Ale olanzapine to tuszuje. Natomiast Piłem przy nieleczonym nadciśnieniu a poczytaj co jest w ulotce na temat nadciśnienia.
jerzymat

Post autor: jerzymat »

Nie brałem aryzalery już z kilka miesięcy. Efekty wcześniejszej kuracji dalej się utrzymują. Ponieważ po roku brania leku na nadciśnienie czuję się coraz lepiej (a brałem arypiprazol przed rozpoczęciem leczenia na nadciśnienie) znów dzisiaj spróbowałem aryzalery. Efekt - puls 130 i nie mogłem go niczym zbić, dopiero jak wziąłem lek na nadciśnienie to spadł. Wcześniej zdarzało się 110-115 ale usiadłem na chwile i się uspokoiłem i było lepiej. Ten lek jest dziwny i chyba zacznę przed nim ostrzegać. Wczoraj wypiłem 2 kawy ale bez aryzalery by nic nie było bo nieraz tak pije.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Ja biorę abilify wieczorem przed snem a jakaś kawa za dnia jest niejedna. Nic mi nie jest.

pozdrawiam
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Awatar użytkownika
bobek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 401

Post autor: bobek »

ablify 15 mg 1-1/2-0
3 lub wiecej dziennie
żyj i daj żyć innym

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
dzikikamil

Post autor: dzikikamil »

Ja nie mogę łączyć kawy z abi, mam coś jak ktoś podobnie napisał ''podwójny kop'' tylko, że nie mam więcej energii a po prostu bardzo zwiększone tętno, zimne poty, i wzmaga mi też lęki to chyba ma związek.
ukassiu

Post autor: ukassiu »

biorę rano Aryzalera 30 mg i zawsze popijam ją kawą, nie mam jakiś dolegliwości
Anu

Post autor: Anu »

piotrs pisze: sob cze 17, 2017 7:08 pm kawa mocno reaguje na dopaminę niby się nie powinno pic a ja pije 10 na dzień bo lubie i tak spie po tabletkach no i wypłukuje magnes z organizmu jak alkochol

Łał! 10 kaw? Ja już po takiej ilości na pewno nie potrafiłabym usnąć.
Ogólnie mam niskie ciśnienie, więc połączenie kawy z abilify nic u mnie nie zmienia.
Świat łamie każdego i potem niektórzy
są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania.
-Ernest Hemingway
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”