Wasze pretensje do lekarzy

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Gość

Post autor: Gość »

Rozmowa z lekarzem psych.wyglądała tak,że ja opowiadam problem - on słucha, nic sie nie odzywa; gdy kończę - okazuje się,że mi nie wierzy(tak wynika z jego wypowiedzi), proponuje leki, po których mam "zobaczyć świat na różowo"-jak mówi,zapisuje leki, umawia sie za miesiąc i "do widzenia". Za miesiąc pyta o skutki przyjmowanych leków-opowiadam, co mi przyjdzie do głowy( bo leków nie biorę)-on uznaje to za sukces i zaczyna mi opowiadać o innym pacjencie, któremu pomógł (w detalach) i wizyta się kończy. Wiecej się tam nie pojawiam, radzę sobie jak mogę, z różnym skutkiem (nikomu o tym nie wspominam-dopiero tutaj-bo spodziewam się różnej reakcji, a tego to już nie zniosę!). I jakoś, byle jak, ale żyję. Pracuję, mam jakieś wyniki, czasem spełniają sie moje malutkie marzenia - bez wzlotów, ale i bez większych upadków.
Przepraszam wszystkich, że się nie zaloguję, ale by mnie rozpoznano, a tego wcale nie pragnę.
POZDRO.
Gość

Wiktorio, zbyt krótko żyjesz i zbyt mało wiesz, a oceniaj siebie, nie mnie(i np.czy mam cos do ukrycia czy tez nie, to nie twoja sprawa)-ja pisze do tematu, a ty-nie.
k4m1l
bywalec

Post autor: k4m1l »

Wedlug mnie najwazniejsze zeby lekarz nie ignorował pacjenta, i go nie lekcewazy.

PS. Wie ktos moze cos o stopniach(??) psychologow([psychiatrow), bo bedea u lekarze czego teraz bardzo zaluje powiedzial mi ze nie moze mi pomuc bo jest stopnia pierwszego czy jakos tak. Bo ja tego zabardzo nie rozumiem :roll:
Better to ask a dumb question, then to not ask it and stay dumb.
Gość

Wiktoria pisze:"Moja odpowiedź brzmi HAHAHA Jest to forum schizofreniczne i pisze gdzie chcę" - może czytaj uważniej i nie odpowiadaj bzdurnie i nie do tematu. A na marginesie, osoba tak "spostrzegawcza" i tak niegramatycznie(patrz posty ponizej) i nieortograficznie pisząca to mogła zrobić doktorat? ciekawe z czego...
Michał

Post autor: Michał »

gościu zostaw dziewczyne w spokoju. Co ona Ci przeszkadza?Niespełnione swoje marzenia nie przelewaj na nią. Piszac widać ze jest to chora osoba. Nikomu krzywdy nie robi. Jeżeli nie osiągasz na forum tego co chciałbyś. Zostaw to forum, idź tam gdzie są osoby dorównujące Tobie.
Nie prowokuj!!!!!
Gość1

Post autor: Gość1 »

...jesteś przyklejonym gównem po podeszwy buta. Spójrz na swoją pisownię...
Gość, o którym mówicie powiela tylko cudze błędy - ja nim nie jestem

------------------- uwaga administratora:
post cytowany pow. został przesunięty do "niechcianych", tam zainteresowani mogą go kontynuować
Gość1

Jeszcze jedno, czy się ktoś zarejestruje czy nie i tak może robić sobie "jaja" - rejestracja niczego nie zmienia...
Gość

Gość1 pisze:Jeszcze jedno, czy się ktoś zarejestruje czy nie i tak może robić sobie "jaja" - rejestracja niczego nie zmienia...
Masz rację!!!
Gość1

- ja i tak będę pisał ... :lol: - nie przestanę i dobrze jak by nie było to Wiki i tak musi już wiedzieć, że posty Gościa są przeciwko Mi a nie Jej :D
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Aniu, witam cię i dziękuję ci za obecność na tym forum.
anna680 pisze:Tego ucza na studiach. Przykro mi, ze sie rozczarowałas.
czego uczą na studiach ? wycofania własnych emocji współczucia ? czy przerabia się ten punkt już na pierwszym roku ?
Gość1

Ja nie jestem pewien Zbyszku, jeśli Ania jest psychiatrom to na studiach - psychiatria wykładana jest przez 1 semestr - na czwartym lub piątym roku - chyba, że się coś zmieniło - lub coś pomyliłem.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Anonymous pisze:Przepraszam wszystkich, że się nie zaloguję, ale by mnie rozpoznano
każdy wybiera sobie nick wg. uznania, możliwości identyfikacji właściwie nie ma, ew. można założyć drugie konto z drugim nickiem. proszę potraktować to jako wskazówkę administratora i nie kontynuować tematu rozpoznania w tym wątku.

-----------
ja się chyba źle wyraziłem,
chodziło mi o nie kontynuowanie tematu kto się loguje, a kto kogo rozpozna,
tylko powrót do sprawy zarzutów wobec lekarzy, która jest tytułem tego wątku.
Gość

Wiktorio - ty to masz dopiero autorytety :D :D :D - przecież to każdy idiota wie jak wygląda edukacja, jak okazuje się "empatię" itd. - ktoś Ci płaci za robienie tutaj ludzom wody z muzgu ?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

gościu, jak wygląda kształcenie psychiatrów to ciekawy temat, nie obrażaj nikogo tylko napisz coś czego inni powinni się od ciebie dowiedzieć nowego, zarejestruj się jeśli chcesz także za swoje słowa odpowiadać, a nie rzucać je tylko na wiatr.
fraszka25
zaufany użytkownik

Post autor: fraszka25 »

Sama z ciekwaosci zapytałam sie mojego kolegi psychiatry jaki jest jego stosunek do pacjentow. Otoz zalezy mu aby pacjent wyzdrowiał, stara sie jak najbardziej mu pomoc. Ale bez przesady, jego mozliwosci sa ograniczone. Co ma zrobic jak pacjent nie bierze lekow? Nie ma fizycznej mocy aby go zmusic:(
Gość

Zbyszek pisze:gościu, jak wygląda kształcenie psychiatrów to ciekawy temat, nie obrażaj nikogo tylko napisz coś czego inni powinni się od ciebie dowiedzieć nowego, zarejestruj się jeśli chcesz także za swoje słowa odpowiadać, a nie rzucać je tylko na wiatr.

Zbyszku, a chcesz powiedzieć, że dłużej niz np. zasadnicza szkoła zawodowa ? - ja nie wiem - może coś się zmieniło

- wykłady w trakcie jednego 1 semestru w trakcie studiów
+ specjalizacja ?

Może sie mylę - sprostuj
fraszka25
zaufany użytkownik

Wiem jedno, moj kolega ma 37 lat i dopiero zaczyna drugi stopien specjalizacji wiec nauka trwa bardzo długo. Wiem ile to poswieca czasu na to kosztem rodziny itd Wiem, zwe robi to własnie po to by pomagac innym. Nie zarabia wcale duzo jak sie innym wydaje. Pozdrawiam wszystkich
fraszka25
zaufany użytkownik

dla wiarygodnosci dodam, ze jestem jego sekretarka i ksiegowa wiec cos niecos o nim wiem. Pozdrawiam
Gość

Wiem jedno, moj kolega ma 37 lat i dopiero zaczyna drugi stopien specjalizacji wiec nauka trwa bardzo długo. Wiem ile to poswieca czasu na to kosztem rodziny itd Wiem, zwe robi to własnie po to by pomagac innym. Nie zarabia wcale duzo jak sie innym wydaje. Pozdrawiam wszystkich
wiesz, w ogóle mógłby nie robic II stopnia i nie oznaczało by to, że nauka trwa przez całe życie :D :D :D
fraszka25
zaufany użytkownik

no pewnie, ze mogłby nie robic jesli przyjac za regułe: po co mam sie dokształcać i pomagac innym? A ja wnim widze to chec i zapał i to powolanie do pomagania innym. Wiesz, z własnego doswiadczenia bo chodziłam do psychiatry to kazdy powinien taki byc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”