Szpitale psychiatryczne - wasze opinie
Moderator: moderatorzy
- G_AME_OVER
- bywalec
Re: Szpitale psychiatryczne - wasze opinie
szpital powinien być ostatecznością, kiedy osoba zostaje zdiagnozowana przez nie jednego lekarza a konsylium i odmawia zażywania i leczenia w warunkach domowych.
to nie jest nawet szach mat to jest zwycięstwo z szachownicą.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Tak, powinien być ostatecznością a zazwyczaj wygląda tak że rodzina dzwoni, ty masz lekkie jazdy i jedziesz karetką do szpitala. Miałem tak nie jeden raz.
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
A w Gdańsku na Srebrzysku sale były po 2 do 5 łóżek, dość obskurny wygląd, jedzenie dobre, zwłaszcza obiady. Pielęgniarki bardzo miłe.
Lepiej, niż kilkanaście lat temu na młodzieżówce w tym samym szpitalu.
Każdy dźwiga własny schiz.
- wowo
- zaufany użytkownik
Cieszę się że coś się zmienia ale nie wszędzie tak jest.
- AgnieszkaSylwia
- zaufany użytkownik
W niektórych placówkach pomieszanie ludzi ze wsi i ludzi z miasta, gdy w sąsiedzkich mniejszych powiatach nie ma psychiatryka. No i myślenie, że młodzi pacjenci będą "tańczyć" wokół starszych, albo że niby pokolenia będą się od siebie uczyć.
- wowo
- zaufany użytkownik
Też tak było na moim oddziale w Polsce, ludzie z małych miejscowości i z dużego miasta. Stan zdrowia był bardzo różny, najgorzej było na zamkniętym, tam to masakra, na pół otwartym było całkiem dobrze, chociaż też zdarzało się że z pół otwartego trafiali na zamknięty. Były osoby co nawet potrafiły zadbać o mnie a nawet w jakiś sposób mnie wspierać, to było bardzo miłe jak sobie teraz pomyślę, w tamtym czasie nie widziałem tego. Ludzie byli w porządku, tylko warunki mogły być lepsze i jedzenie bo tak po za tym było ok.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Jak co to jedźcie do Fromborka, tam jest ok.
- maliana
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 8098683
- Kontakt:
Jestem ze świętokrzyskiego. Morawicy nie polecam ze względu na fatalne warunki, szpital stary, nieremontowany. Natomiast oddział psychiatryczny Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach już tak. Nowiutki, po remoncie, sale dla nowo przyjmowanych pacjentów 4-6 osobowe, sale dla tych co już podleczeni 2 osobowe z łazienką, lub 3 osobowe bez. Czysto, schludnie, tylko wszędzie daleko, bo położenie kijowe, na uboczu. Personel w porządku, ordynatorką jest tam moja prowadząca psychiatra, osoba bardzo empatyczna i idąca pacjentowi na rękę. Jest psycholog, terapia zajęciowa, tv. Da się wytrzymać.
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
A terapia zajęciowa jaka?maliana pisze: ↑czw lis 23, 2017 5:57 pm Jestem ze świętokrzyskiego. Morawicy nie polecam ze względu na fatalne warunki, szpital stary, nieremontowany. Natomiast oddział psychiatryczny Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach już tak. Nowiutki, po remoncie, sale dla nowo przyjmowanych pacjentów 4-6 osobowe, sale dla tych co już podleczeni 2 osobowe z łazienką, lub 3 osobowe bez. Czysto, schludnie, tylko wszędzie daleko, bo położenie kijowe, na uboczu. Personel w porządku, ordynatorką jest tam moja prowadząca psychiatra, osoba bardzo empatyczna i idąca pacjentowi na rękę. Jest psycholog, terapia zajęciowa, tv. Da się wytrzymać.
Rozczesywanie lnu i robienie pomponów??!
- maliana
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 8098683
- Kontakt:
Nie, malowanie, wyszywanie, robienie na drutach, komponowanie kolaży - chyba tak to się nazywa, takie obrazy ze sznurka i różnych materiałów. Byłam przed świętami Bożego Narodzenia, więc było też robienie malutkich choineczek. Ogólnie bardziej dla bab, ale zależy, co kto lubi .
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
A był ktoś w Grajewie i może napisać opinię o tym oddziale?
- AgnieszkaSylwia
- zaufany użytkownik
Moim zdaniem szpital psychiatryczny w Bełchatowie powinni zburzyć i stworzyć tam porządną geriatrię w ramach rządowej "sieci szpitali". A następnie wybudować psychiatryki w Wieluniu, Radomsku i Piotrkowie.
- wowo
- zaufany użytkownik
Szpital w Choroszczy pamięta jeszcze cara, w takich budynkach się mieści że pożal się boże.
- piotrs
- zaufany użytkownik
co wy z tym szpitalem a LECZĄ dobrze na normarnych dawkach, co tam jakies zombii straszy
- wowo
- zaufany użytkownik
W polskich szpitalach leczą na końskich dawkach, a na zamkniętych oddziałach snują się zombie.