Jakie jest prawdziwe pochodzenie głosów?

Moderator: moderatorzy

Pumba
zaufany użytkownik

Jakie jest prawdziwe pochodzenie głosów?

Post autor: Pumba »

Jaka jest wasza szczera odpowiedź na to pytanie na podstawie własnych przeżyć a także przeczytanych artykułów na ten temat, opinii innych ludzi?
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Jakie jest prawdziwe pochodzenie głosów?

Post autor: karuna »

Pochodzą z mózgu na wskutek wzburzonych emocji i myśli.
ppp
bywalec

Post autor: ppp »

W badaniach mózgu widać jego naturalną reakcję na głosy, słyszy je tak jak się słyszy realne rozmowy. Jednak pochodzenie tych głosów pozostaje tajemnicą. W mojej osobistej ocenie nauka jest w całkowitym błędzie przypisując głosy chorobie gdyż towarzyszą one ludzią od zarania wieków. Są w proroctwach, objawieniach, wierze, magii, kontaktach z duchami, a nauka nie mogąc ich wytłumaczyć przestała je badać. Wiele ludzi żyje normalnie słysząc głosy a u innych wywołuje to chorobę.
ppp
bywalec

Moje głosy mówią, że nauka wie wszystko o głosach a prawda narazie jest przed nami ukrywana. Nie jestem pewien czy im wierzyć, ale ma to sens.
ppp
bywalec

W chwili zapłodnienia komórki jajowej następuje rozbłysk światła Być może to moment poczęcia naszego drugiego ja z którym jesteśmy związani podobnie jak powiązane są splątane fotony. Głosy mogą należeć do naszego drugiego ja, czyli de facto są to nasze głosy.
Awatar użytkownika
Chameleon
bywalec

Post autor: Chameleon »

Głosy są nienaturalną aktywnością mózgu, natomiast urojenia mają prawie nieskończone źródło.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

ppp pisze: ndz paź 29, 2017 1:47 pm W chwili zapłodnienia komórki jajowej następuje rozbłysk światła Być może to moment poczęcia naszego drugiego ja z którym jesteśmy związani podobnie jak powiązane są splątane fotony. Głosy mogą należeć do naszego drugiego ja, czyli de facto są to nasze głosy.
Głosy to nasze obawy i lęki, nic innego.
ppp
bywalec

wowo21975 strasznie to upraszczasz. Natura głosów zależy od osoby doświadczającej ten przekaz. Głosy to objawienia Mojżesza, Abrahama, przepowiednie Jana, wróżby, trans szamana, głosy nawołujące do zbrodni, głosy przyjazne zachęcające do dobrego. Czy napewno wszystkie słyszą ludzie chorzy? W mojej opini nauka nie chciał się przyznać do porażki i rzeczy miemożliwe do wytłumaczenia uznała za chorobę. Zachłyśnięci chwilowym powodzeniem naukowcy uważali że wiedzą już wszystko, niestety widać bardzo wiele jeszcze przed nimi.
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: karuna »

Każda psychoza to jest tak, że neuronów mnóstwo umiera, połączenia między-neuronalne. Głosy to też być może zniekształcone szlaki w mózgu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”