Czytam właśnie
Moderator: moderatorzy
Re: Czytam właśnie
Tomasz a Kempis "O naśladowaniu Chrystusa".Nie trzeba reklamować
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
I jak ci się podobała? Bo ja muszę przyznać, że dla mnie mierna książka: wiało nudą i dopiero pod koniec coś się działo.

"Ucztę" Platona i "The power of habit". Świetna książka, studium nawyków - tego jak się kształtują, jakie mają dla nas znaczenie i jak można je zmieniać.
Moje stylizacje z plecakami. Zapraszam.
"The other side of normal" J. Smoller
Zawód programista
jeszcze nie czytam ale na swieta mam nadzieje ze dostane "mein kampf" i dla jasnosci nie jestem jakims nazistą ale po proostu interesuje sie 2 wojna swiatową i ciekawi mnie co hitler mial w glowie bo w tej ksiązce jest cala jego filozofia miedzy innymi dlaczego byl holocaust
"Mein Kampf" napisał jezuita Bernard Stempfle na podstawie więziennych zapisków Hitlera.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
"Życie wysłuchane" - nawet niegłupie, ale zapominam natychmiast po zakończeniu rozdziału.
"Można oszaleć". Reportaże z Kobierzyna. Bardzo dobrze się czyta, w PRL powstawały wspaniałe reportaże, w bibliotece w Al. Solidarności pochłonęłam ich całą półkę, mieli tam półkę reportaży. Na innej półce znalazłam "Rodzice o dzieciach zdolnych", ciekawe też były tam poradniki z okresu PRL i książki religijne (półki obok reportaży) np. Benedykta.
"Dobrze się myśli literaturą" - zbiór esejów Ryszarda Koziołka
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
Dieta (nie) życia
Ostatnio zmieniony sob sty 13, 2018 4:17 pm przez Ane, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
How to Practice Shamatha Meditation: the Cultivation of Meditative Quiescence
nic
"Dopamina i sernik"
Cywilizacja żydowska - prof. Feliks Koneczny
Łatwo się tego nie czyta, dużo faktów, ale zostaje jakiś powidok w umyśle.
Opisywana jest w kontrze i porównaniu do cywilizacji łacińskiej, więc sporo się można dowiedzieć o obydwu.
Pdf jest w internecie.
Łatwo się tego nie czyta, dużo faktów, ale zostaje jakiś powidok w umyśle.
Opisywana jest w kontrze i porównaniu do cywilizacji łacińskiej, więc sporo się można dowiedzieć o obydwu.
Pdf jest w internecie.
LaDopamina
Ania z Zielonego Wzgórza z angielskim
@Unreal, a ja na odwrót: coś katolicko-historycznego: "Tajemnice skarbca, czyli perypetie z koronamí" A.Chmielewskiej. W sumie tylko rozdział o Chrobrym i św. Wojciechu z Magdeburga.
@Meduzola, przedmowę do Cywilizacji napisał Jędrzej Giertych.

Ostatnio zmieniony pn gru 11, 2017 11:03 am przez unreal, łącznie zmieniany 1 raz.
LaDopamina
Unreal, szkoda że nie Minister Zdrowia, ale przyznam, że przejrzałam dziś Gazetę Polską, w sumie nawet konstrukywne felietony.